Dobrý večer. Sestra mi práve volala, že jej prišla sms z poisťovne Union, že má uhradiť pohľadávku vo výške cca 300€, pričom ona poistencom v unione nie je. Sms prišla z čísla 0911 819 737. Stretli ste sa už s tým? Ďakujem za každý trefný komentár.
pozri čo som našla.
@rudkocam takéto veci poisťovňa rieši poštou, určite nie sms... Určite tam bolo číslo účtu, kam má "dlh" uhradiť - na stránke www.union.sk si nájdi ich číslo účtu a porovnaj...
a suhlasim, ze by to urcite neriesili nejakou smskou, ked mas dlzobu tak sa to riesi postou do vlastnych ruk....
No veď keď nie je poistencom tak čo? A takéto somariny, veď to by som hneď vedela že podvod ale ako sa poznám zašla by som aj do unionu im dať to cislo
Dakujem za plodne aj menej plodne reakcie. Dnes som tam volala, overovala pravdivost informacii. Takze ANO, posielaju upozornenia o pohladavke aj takouto sms formou. Akurat, ze dlznik danej sumy v tomto pribehu uviedol v kontaktnych udajoch telefonne cislo mojej sestry. Ci umyselne, alebo omylom, to uz neriesime. Vsetko je uz ok 🙂 Pekny den vsetkym zucastnenym.
@sibalka21 urcite by som nemavala rukou. Ani nevies a si v exekucii, ci uz pravom, alebo nie. Nad takymito vecami sa rukou nemava, ale sa riesia. A ziadat mozu nedoplatok aj sms-skou.
@stanulienkat ja taketo veci neriesim
nereagovat, poistovna vzdy posiela postou do vlastnych ruk, ak nieco dlzite.