SLSP - možný podvod

lilly2303
10. jún 2022

Ahojte, volala mi nejaká pani vraj zo Slsp za poistenie osobných vecí. Bola strašne neodbytná a chcela odo mňa osobné údaje a číslo účtu a karty. Myslíte že je to zase nejaký podvod? Jasné že som nedala, nie som trúba. Volala z tohto čísla +421 37/326 07 62 . Bola strašne neodbytná, povedala som jej že doklady mám v aute a že malý mi spí na posteli a ja musím ísť z 10 poschodia na parkovisko že proste nejdem, tak mi asi 5 krát povedala že nech idem že veď malý spí že sa mu nič nestane že je to len chvíľa. Volalo aj vám toto číslo? Je to podvod a mám číslo radšej zablokovať?

hipuska
10. jún 2022

Ja sa s takýmito ľuďmi nebavím. Nechápem, že si hneď nezložila telefón. Zbytočne plytvanie energie

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilly2303
autor
10. jún 2022

@97tomi nie nedala som nič, v poslednej dobe je toho plno čiže keď niečo potrebujem tak si to riešim jedine v banke

lilly2303
autor
10. jún 2022

@ckocka kukala som to hneď ako som zložila a nenašla som tam toto číslo

jarmila2010
10. jún 2022

https://www.mozemtozdvihnut.sk/telefonne-cislo/... tu je podobne cislo...len na konci 61

andrea_82
10. jún 2022

@lilly2303 veď tam to číslo máš, je to v stĺpci SIMIO

jarmila2010
10. jún 2022

@andrea_82 ano,aj ja som teraz pozrela vyssie pridany link...a je tam

lilly2303
autor
10. jún 2022

@andrea_82 ahaaa ďakujem to som si nevšimla kukala som len koncovky a prehliadla som že je tam 60 až 69 🤦

hulica
10. jún 2022

takýto nedobytní ľudia, si mohla hneď zložiť a vybavené a keď už sa tak snažia nech pošlú ľudí niekde na pobočku kde sa to dá, asi by som tiež nediktovala len tak číslo karty.

lilly2303
autor
10. jún 2022

@hulica jasné a vrchol bol keď mi 5 krát povedala aby som 11 mesačne spiace dieťa nechala samé a išla dole do auta pre doklady

gabika128
10. jún 2022

@lilly2303 mne nedávno tiež volali zo slovenskej sporiteľne a pýtali odo mňa údaje, pri rodnom cisle som sa zasekla a povedala, že si nepamätám a načo mi vlastne volajú. Odpoveď bola,že mi chcú povedať o nejakých novinkách 🤦‍♀️ akože veľmi čudné to bolo. Fakt si odo mňa tieto inštitúcie nepýtaju rodne čísla ani nič, keď mi chcú niečo ponúkať.

lilly2303
autor
10. jún 2022

@gabika128 presne aj mne to práve preto bolo podozrivé a hlavne keď všade okolo sa stále riešia takéto podvody

gabika128
10. jún 2022

@lilly2303 ja som tiež hovor ukončila, asi aj boli zo SLSP ale veľmi čudne komunikovala a aj pýtala tie údaje..... Vsak keď niečo chcú tak nech zavolajú normálne. Minulý týždeň mi volali z orange s ponukou a aj zmluvu mi robili a údaje si overovali tiež, ale úplne inak aj iný prístup, iba som im mala niečo potvrdiť a doplniť.

lilly2303
autor
10. jún 2022

@gabika128 presne a normálne som jej povedala že nemám teraz tie údaje, že nech zavolá v pondelok a hneď začala s tým že v pondelok už môže byť pozde, že má môžu hocikedy okradnúť a bla bla bla tak to fakt znelo veľmi podozrivo

gabika128
10. jún 2022

@lilly2303 no tak to asi ozaj nevolali zo SLSP 😂 ešte že si zložila, stačí keď je človek trochu hlavou mimo alebo rieši niečo dôležité a takto ho dostanú..

kvetinka75
10. jún 2022

ja neodbytným skladám a pred tým poviem, aby ma viac nekontaktovali lebo budem ja kontaktovať políciu a bude to brané ako obťažovanie. Am ám pokoj

pannama1
10. jún 2022

@kvetinka75 hej hej niekedy nie je ina moznost. banky malo co riesia takto po telefone a zvacsa , ak teda nieco chcu, tak si cloveka pozvu do banky. mnohe nezname cisla nedviham a ked tak si ich najskor vygooglim a podla toho zavolam nazad

hope87
10. jún 2022

Aj keby bola zo SLSP (usudzujem podla cisla, ktore je na stranke uvedene), tak sposob, akym sa s tebou bavila bol velmi podozrivy. Doslova a do pismena ta tlacila, aby si nechala male dieta same doma, aby tie udaje dostala hned a zaraz...stoj, co stoj. Uz len z tohto dovodu by som ju v momente zrusila a poslala do prdele.

sis12345
10. jún 2022

Keby bola z banky a vola ti cielene tak tvoje osobne udaje a učet ma pred sebou na počitači. Hned by som zložila.

lilly2303
autor
10. jún 2022

@hope87 áno aj mňa to prekvapilo a naliehala aj keď som jej rázne povedala že určite nejdem od malého. A keď som jej povedala nech volá v pondelok tak začala s tým že v pondelok môže byť neskoro, že jej známu takto okradli pár hodín čo jej volala ohľadom tohto poistenia a stále si išla dokola svoje

liz_lemon
10. jún 2022

@lilly2303 preco zavadzas, ze od teba chceli osobne udaje, cislo uctu a karty? ked podla infa na stranke SLSP si ziadaju len posledne 4 cisla z karty, co sa neda zneuzit

zuzanazu85
10. jún 2022

NIKDY,ale naozaj NIKDY nijaká inštitúcia nepýta citlivé údaje po tel. Opakujú to všade a stále. Ofaj ako remeň 😁

mariska1989
10. jún 2022

@lilly2303 sa ti čudujem že si nezložila .akože ak sa niečo robí aspoň u nás zavolajú mi povedia o čo ide a dohodneme stretnutie určite nie cez telefón .rovno zablokuje a budeš mať pokoj

zuzanka.zuzu
10. jún 2022

@liz_lemon ja teda verím @lilly2303 že to tá baba pýtať mohla

mne tiež volali zo SLSP a niečo mi chceli ponúknuť alebo so mnou prebrať no najskôr som sa JA mala verifikovať zadaním rodného čísla a ešte niečo, už si nespomínam, dokonca tuším že mi pošlú ešte aj sms kde jej nadiktujem kód.... ČO PROSÍM??? som jej povedala, že ak po mne ONI niečo chcú tak nech mi to povie, ale ja po nich nič nechcem a nebudem tu s ňou tieto šaškoviny robiť 🙄 a úplne ma zarazilo, že mi to ani po tomto nezložila ale ešte sa do mňa pustila, že "či si zoberiem na svedomie, že moja banka mi chce niečo dôležité povedať a takto sa k tej info nedostanem" 😲 tak som odpovedala, že keď je to dôležité, nech mi dohodne termín na pobočke alebo nech mi to pošlú do IB (vo VUB ak mi volajú a niečo chcú tak im poviem, že práve šoférujem a nemajú problém poslať zaheslovanú informáciu do IB). na to mi povedala, že mi to môže ponúknuť len ona cez telefón - tým len chcem povedať, že naozaj vedia byť doterní a podsúvať podprahové otázky "či si zoberieš na svedomie" "tvoja banka" "len cez telefón, nie osobne".................. záverom - boli naozaj zo SLSP a podala som sťažnosť (iba mailom) že teda takto sa dobré renomé nebuduje, toto je skôr nátlaková taktika šmejdov a nie banky, ktorá všetky moje údaje má.

liz_lemon
10. jún 2022

@zuzanka.zuzu tebe volali zrejme podvodnici, a nie SLSP, ale jej volalo callcentrum, ktore pracuje pre SLSP, kedze uvedene cislo je na stranke SLSP

elli333
10. jún 2022

@lilly2303 zo slsp volali v poslednej dobe parkrat aj mne a tie ich praktiky pri telefonovani su podla mna neskutocne . Doslova hnusne a neodbytne sa spravaju co je pri bankovej institucii dost take zvlastne a cudujem sa slsp ,ze ich takto skolia a dovolia im to . Plus v dnesnej dobe podla mna uz maloktory clovek reaguje pozitivne na take silne natlakove praktiky.

zuzanka.zuzu
10. jún 2022

@liz_lemon ty si asi nečítala celú správu čo som napísala, že? 🙈

liz_lemon
10. jún 2022

@zuzanka.zuzu teraz som si to precitala cele, ale aj tak si nemyslim, ze ti volali zo SLSP,

ahhola
10. jún 2022

👿Na začiatku prvej udalosti, ktorá sa pred pár dňami odohrala v jednom z okresov Banskobystrického kraja, bol telefonát.

Neznámy muž sa vydával za pracovníka Poštovej banky.

„Seniorke tvrdil, že za pol hodinu jej poštárka donesie doporučený list. Zhruba o 20 minút jej opäť volal neznámy muž, pravdepodobne už iný, a vydával sa policajta kriminálnej polície. Opýtal sa jej, či jej niekto predtým nevolal, zrejme aby vniesol do prípadu potrebnú dôveryhodnosť. Oznámil jej, že sledujú ozbrojeného páchateľa,“ opísali policajti s tým, že muž dôchodkyni prikázal, aby sa zamkla v byte a nikomu neotvárala.

„Aby pobalila všetky cenné veci a oni jej ich „postrážia“. Vypýtal si číslo na mobil a ďalej s ňou komunikoval z utajeného čísla,“ dodali ochrancovia zákona.

Ďalší pokyn znel, aby starká vyhodila veci z balkóna s tým, že ich na polícii preskúmajú.

„Pani postupovala podľa pokynov v domnení, že telefonuje s policajtom. Kufor s cennými vecami vyhodila z balkóna. Odtiaľ ho zobrali muž a žena, ktorí odišli preč,“ pokračovali policajti s tým, že aj tento prípad dokazuje, ako vedia podvodníci oklamať dôverčivých seniorov.👿