Je daka firma alebo nebankovka proste nieco kde by mi dali par stoviek povedzme 400€ zmluvu mam na neurcito len som skosobnej dobe neviem ci nirkde davaju aj ked si skúšobnej j dobe
ano standardne aj zmluva na dobu neurcitu ma skusobnu dobu
@ardnaxela1989 skor skus sa spytat v banke na precerpanie ak ti tam chodi prijem tam kde mas ucet pozicku tazko v skusobnej dobe
@ardnaxela1989 pozicaj si od rodiny, priatelov. Urcite ked je to vazna vec, radi ti pomozu
v skúšobnej dobe nepochodíš nikde
Finančná gramotnosť Slovákov ma neprestáva udivovať.
Je ti jasne, ze z tých 400€ v nebankovke bude o chvíľu 500...a o ďalšiu chvíľu 1000...atď...?
1. Nepíšeš nič o svojej situácii. Ako je možné, že nemáš vytvorenú žiadnu rezervu "na horšie časy"? Že aj takú "drobnosť" ako je 400€ chceš riešiť nebankovkou?
2.prikryvam sa takou perinou akú mám (nevravím, ze tvoj prípad...ale sú ľudia, čo berú úver na darčeky...to už úplne nepochopím...🤦♀️)
3. Hľadaj najprv bezurocne riešenie. Buď odklad danej sumy (nevieme na čo to potrebuješ, takže zle sa radí), kým ti príde výplata, alebo nejaký splátkový kalendár...Alebo poprosiť v robote o zálohu/pôžičku. Alebo poprosiť príbuzných, prípadne si to niekde nejako u niekoho odrobiť.
4. Ak nič z toho nepomôže, prvé sa choď opýtať do svojej banky. To je suma, ktorá môže byť aj ako povolené prečerpanie na karte napríklad.
@loginexistuje ja som si presla 3 roboty a ani v jednej mi nedali hned na neurcito mozno uz sa to zmenilo
@nika82 to asi zavisi aj od firmy ci pozicie vsade inak
@loginexistuje asi netusim
@nika82 u nas davaju hned neurcitu pat rokov dozadu co som bola v inej firme tiez hned na dobu neurcitu a aj predtym ale to uz je 15 rokov dozadu
@ckatka keby nie som nutena urcite by som nesiahla po takej moznosti.s predchadzajucej praci som nedostala este vyplatu ktoru som az do dnes cakala dnes som sa dozvedela ze vyplata tak skoro nebude ak vobec. Z novej praci dostanem vyplatu az v novembri proste potrebujem to na platby koniec mesiaca a ja nemam takmer nic poplatene. K tej rezerve tazko sudit ked neviete ako zijem atd v tejto dobe je mnoho mnoho ludi co si nemoze dovolit odkladat na horsie casy. K tomu povolenemu precerpaniu som skusila je to v stadiu spracovania ak to nevyde neviem som zufala v takej sytuacii este nebola ze by som neplatila to co mam 😒
@nika82 no normalne mam zmluvo na neurcitu zo skusobnou dobou 3 mes co musi bit zo zakona neviem co je na tom cudne.
@aduskatt to som si aj myslela
@loginexistuje skusila som je to v stadiu spracovania tak uvidim len bola tam hned otazka ste v skusobnej dobe tak si myslim ze to neprejde
ardnaxela1989 ja som mala na skusobne 3 mesiace, potom 2x po roku na dobu urcitu a az potom na dobu neurcitu
@nika82 ja som bola v praci kde mi predlzovali stale zmluvu zalezi to od firmy
@ardnaxela1989 dobre si si myslela
@ardnaxela1989 tak to skus v práci vysvetliť a poprosiť o zálohu.
@zmrzlinka2021 :D jasne veľmi radi .... .... more boha asi oed si niekto dáva inzerát tak predtým skúšal všetky možnosti a niekdy sa na teba rodina akurát tak pekne vyjebe!!!!!!!!
@ckatka ja nemam rezervu žiadnu napr. ... všetci ste veľmi múdry rezerva šetrenie a co keď sa to nedá keď ste na všetko sám a musíte všetko platiť sebe s ešte vášmu partnerovi z jednej výplaty? Lebo on je chorý a nemôže pracovať a to aby pracovať mohol sa musí vyliečiť a na ti si potrebujete požičať lebo vo zarobíte hneď aj miniete !!!!!
@rockjane200 keď je niekto chorý tak, že nemôže pracovať, má nárok na invalidný dôchodok a podobné záležitosti. Poznám takú situáciu, mama sa z jednej výplaty starala o otca po porážke (ktorému ešte nebol priznaný invalidný), tri školopovinné deti a ťahala hypotéku a všetko sama. Holt...keď sme nevedeli s peniazmi vyjsť, presťahovali sme sa do jednej izby k starým rodičom, predali, čo sa dalo a byt dali do podnájmu. Vždy sú možnosti, hoci nekomfortné.
@yvanielka pozicku dostanes aj ked si skončil 3mesacnu skusobnu dobu??? Dakujem
@petra19972001 ano
ako prve sa spytaj v banke... ale pride mi divne ze mas na neurcito ked si v skusobnej dobe