Skúsenosti s pozemkovým fondom

sofimatko52
29. máj 2021

Dobrý deň prajem,prosím vás chcela by som poradiť.
Rieši sa to aj z právnikom, ale chcela by som vedieť ako ste dopadli.
Takže odkupujeme 4 parcely. Na všetkých parcelach je. požehnane majiteľov.
Ale jedna parcela nám roby starosti v roku 2019 sa Nanej robila darovacia zmluva . Maju v vlastníctve firma ktorá ešte ma aj exekútora.

A tiež v katastri je uvedené že ma vo vlastníctve pozemkovy fond. Viete mi poradiť niekto ako ste dopadli s niečím podobným. Ďakujem

draik
29. máj 2021

@sofimatko52
Dáte to dokopy pre svojich potomkov. Kombinácia tzv. neznámych vlastníkov, k tomu exekúcia, usporiadanie bude trvať. Dúfam, že ste aspoň spoluvlastníkmi daných parciel.

sofimatko52
autor
29. máj 2021

@draik nie nesme spoluvlastníkmi. My to chceme od nich odkúpiť

staronova
31. máj 2021

@sofimatko52 je to s SPF fakt na dlhe lakte, svagrina riesili a lutovali potom. Nech to vlastnici vybavia a odkupite cele. Nie ze investujete cas a nakoniec nic z toho. My momentalne mame sud kvoli ROEPu a chodi zastupkyna spf a sama povedala, ze lepsie sudom ako dohodou o urovnani, lebo by to dlho trvalo. Ale asi mame iny problem.

sofimatko52
autor
31. máj 2021

@draik 😢😢😢😢

sofimatko52
autor
31. máj 2021

@staronova no ja neviem sama som zvedavá ako to dopadne. SPF tam vlastní len len pár m2. Ako normálne máme obavy. Ako to bude.

anavi951
31. máj 2021

@sofimatko52 ja mám budúci týždeň súd so SPF.odkupujeme časť pozemku po zomretom .jeho manželka dedenie nerobila že by sa jej to neoplatilo.takze som dala sumu za m.2 ktorú chcem zaplatiť.zo súdu prišlo aby som doložila dôkaz o Tom že za takú cenu sa tu pohybujú pozemky.medzitym so SPF prišli papiere že chcú o 5 eur viac ako som nukala ja.a poslali aj podobné prípady v ktorých boli úspešný.od realitacky nám bolo povedané že nech to prijimeme ,že aj tak dobre že ma to nechajú odkúpiť.ze sú s nimi často problémy.

sofimatko52
autor
31. máj 2021

@staronova Výsledky vyhľadávania pre slovo “A ešte ak môžem poprosiť, nemusím zakladať novú tému. Ako ste prosím Vás podpisovali kúpno predajnu zmluvu ak ste napr. z východného slovenska a zmluva sa uzatvára v Bratislave. Ktomu ešte mám predávajúcich vo vysokom veku 😒😒😒😒😒už sa pomaly stracam vo všetkom. Aj napriek tomu že to riešime advokátom, ale ľutujem že vôbec vybrali nekominukuje snami. Čo ma veľmi mrzí zbytočné vyhodené peniaze keď si musíme informácie zháňať sami”

staronova
1. jún 2021

My sme trochu iný prípad. Ja by som do ničoho s spf nešla. Je to vela energie a dlhy čas. My sme na súde....Už od roku 2014