Skúsenosti s poisťovňou Genertel

chiccco
12. apr 2016

Prosím Vás má niekto skúsenosť s touto poisťovňou,láka má že majú nízke ceny,za PZP.

miku1
12. apr 2016

@chiccco Ja mám u nich PZP už asi 4 roky. Je pravda, že sú lacný, a našťastie som nemala nikdy žiadnu nehodu, takže posúdiť osobne neviem, ale počula som nie práve najlepšie vyjadrenia na ich adresu ohľadom riešenia nehody...ale to som počula aj o Kooperatíve, Komunálnej,......snáď jediná poisťovňa o ktorej som počula chválu je Allianz. Sú síce drahý, ale vraj nerobia problémy.

chiccco
autor
13. apr 2016

@miku1 ďakujem za info,áno keď človek nemá problémy tak každá poisťovňa je dobrá, v Allianz ponúkli PZP 220 eur na rok,nehorázne peniaze.

miku1
13. apr 2016

@chiccco To vážne? 220 €? Tak to už je teda vážne nenormálna suma.

suve99
13. apr 2016

..Genertel som mala tuším 2 roky...pri poškodení čelného skla /vinník sa priznal/, boli dôkazy, bolo to prešetrované, nič nám neuznali, takže Genertel nikdy viac....teraz mám tuším v Allianzi za cca 61 € /škoda zatiaľ nebola žiadna/

frapper
13. apr 2016

@chiccco Áno môže byť 220€,ale iba pre mladých cca do veku 30 rokov,ak máš viac nemôže byť tak vysoké.Robím pre Allianz vedela by som spraviť ponuku.Preto pre mladých tak vyššie,lebo je tu vysoká nehodovosť,Ešte Allianz má PZP bez amortizácie,jediná na SK.Cena sa odvíja aj od toho,akú zľavu dostaneš.

chiccco
autor
13. apr 2016

@frapper áno bolo to pre dcéru ktorá má 21 rokov.

chiccco
autor
13. apr 2016

@suve99 tak ja mam len PZP v genertel, nie pripoistenie čelného skla,tak rok vydržím a potom uvidím.Nakoniec PZP je keď ty spôsobis nehodu,takže keď vám niekto rozbil čelné sklo išlo to z jeho poistky či nie?

suve99
14. apr 2016

@chiccco - nešlo, nič nám neuznali...ani na odvolanie....vyšlo nás to cca 330 €..nikdy viac Genertel....radšej o pár eur viac zaplatiť na PZP ako takto dopadnúť...nehoda sa stala totiž v AT...a naše poisťovne sa z toho vyzuli, aby čosi vybavovali...

diana70
18. apr 2016

@chiccco Ruky od nich preč! Teraz mi hovorila klientka že jej preplatili iba čiastočne náklady hoci mala havarijku. Tuším spomínala že dostala okolo 40% škody. Fakt platí lacno kúpiš, dvakrát kúpiš.

hanicka45
7. sep 2017

Je alianz spolahliva zivotna mate skusenosti?

diana70
7. sep 2017

@hanicka45 Ahoj Hanka, robím profesionálne pre Allianz (nie popri zamestnaní) už takmer 5 rokov a môžem ti potvrdiť že ak uvažuješ o životke, Allianz je v pohode, plníme (čo som rada, lebo niet nad spokojného klienta).

martin_horvath
7. sep 2017

@diana70 Ahoj Diana, som tiež z branže, tak ma len zaujíma akú máš štatistiku na svojich klientoch? Napr. za jeden mesiac alebo od začiatku roka, koľko poistných udalostí (životných) oškodníte a koľko zamietnente? Ď.

diana70
8. sep 2017

Štatistiku si nevediem, na to som moc vyťažená, robím to profesionálne už takmer 5 rokov (ako asi vieš väčšina ostatných to robí popri zamestnaní). Takže to skutočne nestíham, ale plnili sme klientke min. rok cisársky rez, môjmu krsňaťu zlomeninu nohy (sestra dostala 1310 €) a jeden môj klient ma "nosí na rukách"-rekonštruoval si dom, spadol zo strechy, zostala mu síce nejaká krvná zrazenina ak sa nemýlim v mozgu, bol skoro rok PN, ale dostal slušné peniaze, kúpil si za to jazdenku tereňák. Čo sa týka of. štatistiky, mali sme to na poslednom školení, zamietnuté bolo tuším 4% plnení, ale vieš ako to je, klienti si myslia že majú všetko poistené a často niečo z ponuky vyhodia. Napr. minulý týždeň bol klient nespokojný že sme mu neplnili zhrdzavané osvetlenie v kúpeňnmi keď ho vytopil suded, aj keď som mu vysvetlovala že zhrdzavenie nie je poistná udalosť a neplnili by mu to nikde lebo je to dlhodobý následok a poitsné udalosti sú jasne vypísané v poistke, bol naštvaný. Sú veci ktoré klientom nevysvetlíš, hoci tie pravidlá platia v každej poisťovni. Takže hlavne si treba dávať pozor na to, aby si robil kvalitné poistky, ak to chceš robiť dlhodobo, inak ťa to dobehne. Divím sa niektorým nováčikom čo robia, nedáva to logiku.

frapper
8. sep 2017

@martin_horvath pýtaš sa o štatistike Diany70,ja tiež pracujem pre Allianz.Pracujem pre poisťovňu od roku 1997-ešte Slovenská,potom Allianz-Slovenská.Najprv som mala aj stále zamestnanie,ale od r.2010 už len profesionálne pre Allianz.Zaujalo ma to,že koľko poistných udalostí vybaví reprezentant,nevediem si nejakú štatistiku,ale tlačivá si ukladám,tak som do toho nazrela a od roku 2017 do dnes cca 65ks som vybavila poistných udalostí,to je zo život + neživot.Z toho 2 boli zamietnuté úplne,že nevyplatila poisťovňa nič,ale iba pre chybu klienta,pretože jeden išiel až po 3 tyždňoch na ošetrenie po úraze,lebo začal mať bolesti,ale v LS od lekárov bola diagnóza pre ochorenie.2 prípad nevyplatený pri chirurg.zákroku krčových žíl,ale tiež klient sa liečil na žily ešte pred poistením,čoho si on bol aj vedomí-zamietnuté.Ostatný mali vyplatené,nespokojný boli cca 4,ale iba preto,že mali novšie zmluvy,kde sa plní za úraz podľa oceňovacích tabuliek,ale týto tiež mali PN-natiahnutú z dôvodu,že nemali prácu a mysleli si,že budú mať zaplatené,koľko budú marodovať,ale tu tiež platí,že nevyhnutný čas liečenia,napr.vyvrtnutý členok nemôže klient liečiť takú dobu ako zlomenú nohu.Marodovať to vieme,že u nás nevyžadujeme,len prvé lek.ošetrenie+ kontroly u odborného lekára,pokiaľ klient má takú prácu,čo môže vykonávať aj počas úrazu,kľudne môže.Ale ak má taký úraz,že mu nedovolí ísť pracovať,tak PN.Ešte na záver,nepočítam tie PU,čo vybavím ako dožitie,lebo ako vieme,tie tiež vystavia ako PU.To len tak,že akú ja mám štatistiku,možno som aj na niečo zabudla,ale tieto údaje mám.Napíš ty koľko vybavíš,ako sú klienti spokojný.

hanicka45
8. sep 2017

No uvidime co nam zivot prinesie

damoska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
frapper
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
frapper
26. mar 2018

@martin_horvath nenapísal si koľko ty vybavíš PU za mesiac alebo rok.Napíš pre porovnanie,zaujalo ma to keď si písal diane70.Už je to odstupom času,ale ak napíšeš-potešíš na porovnanie,lebo myslím si,že vybavím pre svojich klientov dosť PU.

martin_horvath
26. mar 2018

@frapper @diana70
Napíšem, koľko môžem, dobre? 🙂 Za rok 2017 vybavilo niekoľko sprostredkovateľov spolu 388 poistných udalostí, len život/úraz. Žiadny majetok, zodpovednosť, ani cestovné. Začnem tými nespokojnými 🙂 Piati klienti nereagovali na požiadavky poisťovne (ani po upomienke), pätnásti si uplatňovali niečo, čo nemali v ich zmluvách poistené, šiestim sa stalo niečo, čo je vo výnimkách z krytia a desiati buď nemali trvalé následky, alebo boli chorí už pred poistením, alebo liečenie nedosiahlo min. požadovanú dobu. Ostatných 352 bolo vyplatených, celkovo šesťmiestna suma.
Spolu teda cca 91% vyplatených, to je len poznámka pre všetkých, čo vypisujú vo fórach aké sú poisťovne zlé a ako neplatia, keď majú.

frapper
28. mar 2018

@martin_horvath myslela som,že napíšeš koľko PU si sám vybavil,či asi pracujete ako skupina?

kasankova
29. sep 2019

SKÚSENOSTI s poistovnou GENERTEL! PZP
NIKDY VIAC!!! Hyenizmus hrubého zrna . a ich asistenčné služby hlboko pod úroveň!!!.

frapper
2. okt 2019

Ktorá poisťovňa by bola spoľahlivá?Máte iné skúsenosti?Genertel funguje iba cez maily?Ale majú lacné PZP som počula.

frapper
2. okt 2019

@kasankova majú asi lacnejšie PZP/som počula/,ale ako píšete nie vždy sa to opláca.Lepšie niečo priplatiť a do silnejšej poisťovne ísť.

kasankova
2. okt 2019

@frapper dobrý večer, jedine allianz, preplatia Čelne sklo, asistenčne služby na úrovni, sú trocha drahší ale stoja si za slovom.