Skúsenosti s poisťovňou Dôvera

andy1985
4. sep 2020

Ahojte zvažujem zmenu poisťovne so všeobecnej na dôveru. Môžete mi napísať skúseností s dôverou? Ďakujem

vikusjk
4. sep 2020

@andy1985 Asi záleží, aké máš potreby a čo všetko využívaš. My toho asi (podľa mňa) až toľko nevyužívame, boli sme na liečení s malou, keď mala štyri roky, to bolo bezproblémov schválené, ale inak nevyužívame nič také. Všetci traja sme v Dôvere.

severankasr
4. sep 2020

my vyuzivame preplatenie liečebných nákladov v zahraničí (zubár), kým Dôvera preplatí do dvoch mesiacov, vo Všeobecnej manžel čaká pol roka.

andy1985
autor
4. sep 2020

@vikusjk
@severankasr no lekárov som vyużila len raz za čas, nechodím pravidelne k lekárom. Ale v dôvere majú benefity aj na zuby pre dospelých.....Muž je tiež v dôvere bolo by všetko ľahšie aj na vybavovanie, dobre sa snimi komunikuje sú ochotný.

arrogante
4. sep 2020

ak nie si extra chora tak dovera fajn, ja idem synovi menit z dovery na vseobecnu kedze je nepocujuci a dovera nam neuhradí nič co sa tyka nacuvacieho aparatu, všeobecná preplaca 80%

severankasr
4. sep 2020

@andy1985 ano maju benefity,ale napriklad tie nie su pre nas, nakolko zubara mame cela rodina v zahranici a toto nehradi z toho dovera...

tarra6
4. sep 2020

@andy1985 a hlavne si zisti, či lekári, ktorých navštevuješ majú s Dôverou zmluvu. U nás viac odborných lekárov s Dôverou zmluvu nemá. Aj môj zubár napríklad pred 2 rokmi s nimi skončil, a dodnes s nimi zmluvu nepodpísal.

andy1985
autor
4. sep 2020

@tarra6 aha ďakujem, to musím ešte zistiť....

kirjaklambrid
4. sep 2020

@andy1985 Ahoj, ja mám dôveru už asi 15 rokov, som veľmi spokojná. Preplácajú mi doplatky za lieky a nákladnú liečbu, na MRI čakám dva dni, čo sa mi stalo už viac x a benefity na zuby sú tiež super, taktiež zľavy v lekárni, pripomienky na zľavy chodia e-mailom. Aplikáciu majú tiež super. Konzultácia s lekárom nonstop na linke dôvery, taktiež približné zistenie diagnózy. Ja som veľmi spokojná a určite meniť nebudem.

noami12
4. sep 2020

Ja som prešla z Union do dôvery, už len koli komunikácii by som odporúčala dôveru 😊 za mňa spokojnosť

katuskapd
4. sep 2020

Ja rozmyslam skor,naopak z Dôvery do Unionu, moj zubar ma len s Unionom zmluvu ,tak isto strojcek na zuby,dr hovorila ze Union preplaca viac úkonov a tak isto u gynekologa Union preplaca tie stery,teraz neviem presne nazov,ale preplaca tie drahsie a presnejsie.Inak som bola s Dôverou spokojna detom preplatili lieky (ale nie vsetky) syn si uz minul 200e.

noami12
4. sep 2020

@katuskapd môže byť že majú viac toho, lenže ja ako podnikateľ som každú chvíľku chodila do unionky keď som mala Union, vecne zatvorená kancelária, keď som niečo riešila tak taky ne ochotný ľudia, tak isto aj keď v kancelárii pani sedela strašne nechutná ženská, arogantná... Tak odvtedy sa mi ta poisťovňa zhnusila.. Tak isto splátkový kalendár nakoľko som ešte pár x rokov dozadu bola v zahraničí a spravil sa mi na zdravotnom dlh, dala som k žiadosti aj akontáciu 200 euro a ze mam čakať na splátkový kalendár, nechodil cez mesiac, išla som tam zasa zatvorené, na ďalší týždeň už konečne mali otvorene a ze mam čakať. Ďalší mesiac nič nechodilo, tak som znovu tam išla, že im sa pošta vrátila a tým pádom už mi nemôžu znovu splátkový kalendár schváliť, jedine ze zasa dám 200e.. Tak už som mala nervy a povedala som, v tejto poisťovni nič nevybavim a idem do inej a neľutujem

prispievatel
6. sep 2020

Ja ju mám skoro celý život lebo kedysi mi prvý zamestnávatel zmenil na nejakú apollo chemická či čo a z toho vznikla dôvera. Bežné veci asi každá poisťovňa hradí. Ale k zubárovi chodí asi každý a majú ten zubný benefit. A ešte dobrá vec je aplikácia kde sa dá všetko pozerať. Takže spokojnosť ale zase neviem porovnať keďže inú som nemal (tá všeobecná chvílu v detstve sa neráta) neviem ako sú na to ostatné čo ponúkajú, akú majú aplikáciu atď.

fever
22. jún 2021

U mna po prehlaseni z VZP do dovery nastali problemy u viacerych lekarov. Nielen ze mi zacali po otazke ohladne mojej poistovne doktori davat velmi neskore terminy (brat s VZP dostal termin u specialistu kratsi o 3 mesiace, objednaval sa den po mne). Teraz sa vraciam z vysetrenia od ineho lekara-specialistu, ktory sa ma pytal, ci som minuly mesiac nahodou nenavstivil ineho specialistu v rovnakom odbore, ktory mi robil rovnake vysetrenie, pretoze mu Dovera odmietla vysetrenie preplatit. Samozrejme ze nie, v aplikacii su vidno vsetky vysetrenia, nic take ani podobne v nej nebolo. Hovoril, ze rovnake problemy maju aj ostatni lekari a najviac zamietnutych platieb maju z DOVERY.
Tak som volal do poistovne kde mi pani povedala, ze to nieje moj problem, aby ich kontaktoval moj lekar a nie ja. Nakoniec som z nich dostal, ze 2 rovnake ukony mal vykonat ten jeden specialista, hoci sa nic take nedialo, hadam viem co mi robil?!

Aplikacia sice ukazuje, ze vysetrenie bolo preplatene (co si aj zaratala do celkovej sumy, ktoru mi poistovna za urcite odbobie preplatila), nieje to vsak pravda a lekar za mna ziadnu platbu z poistovni nedostal.

Bohuzial lekari sa na tuto poistovnu stazuju casto. Je super ked maju peknu aplikaciu ale co z toho, ked sa k lekarovi s touto poistovnou ani nedostanem pretoze na pacientov poistenych v dovere zvysoka kaslu. Po 2 rokoch negativnych skusenosti idem naspat do VZP odkial sa mi dostavala lepsia zdravotna starostlivost.

dmk_1
22. jún 2021

@andy1985 niekde som pocula, ze dovera je poistovna pre zdravyvh ludi. Ja som menila tento rok z vszp, su promptnejsi, vyhovuje mi elektronicka pobocka, ale kedze mam len bezne vysetrenia, nic neziadam preplacat, neviem plnohodnotne posudit. Manzel je tiez v dovere a aj babatko po narodeni dame poistit v dovere.

prispievatel
17. aug 2021

Asi to bude tak. Za zdravých ľudí sa dá považovať tých čo chodia k bežným lekárom že interné (vysoký tlak má už každý druhý človek), zubár, alergológia. Nepostrehol som že by boli nejaké problémy. Asi sa to dá zistiť keď ide človek do nemocnice, na operáciu atď. Hovorí sa že VZP je štátna a tam kde disponujú s rozpočtom politici to obvykle krachuje. Dôvera a Union sú súkromné a súkromních sa nenechá okrádať, kým VZP roztunelujú politici.

simonahra
6. júl 2023

ahojte, tiez uvazujem nad podobnym prestupom. zaujima ma, ci sa nieco zmenilo za tie roky v tych podmienkach a vyhodach, ktore poistovne poskytuju.

kammik
10. júl 2023

@simonahra podľa mňa isto áno, však to každý rok tam niečo menia a pridávajú. treba si pozrieť aktuálne tie podmienky a výhody, ktoré prináša ktorá poisťovňa. záleží napríklad aj to, že či chodíš k nejakým špecialistom, aby tam tá nová poisťovňa spadala, vieš ako.

tanikka
12. júl 2023

hľadáš akože niečo konkrétne, či bude poisťovňa poskytovať? ono sú tie benefity dosť podobné, rozdiely sú asi vo výške tých preplatkov a čo všetko ti vie poisťovňa preplatiť. toto je inak šikovne spravené cez aplikáciu, že tam len nahráš potrebné doklady a nestaráš sa. stačí, keď máš porobené preventívky, iné podmienky tam myslím nie sú.

simonahra
18. júl 2023

to ani nie, skor mam v merku tuto poistovnu a som zvedava, ci tam nastali nejake zmeny. to si myslim, ze by ti, co tam su poisteni mohli nejak vediet. aj ked je fakt, ze niektori ludia toto napriklad vobec nesleduju.

eva_eva
24. júl 2023

@simonahra Ahoj, ja som prestupovala do Dôvery. Ale neviem ti povedať, že či sa menia tie podmienky, alebo lepšie povedané benefity, ktoré dávajú. Môže byť, ale nemusí. Však oni to musia tie poisťovne mať asi približne rovnaké si myslím. Ale tak ak nejaké otázky iného charakteru, tak skúsim zodpovedať.

simonahra
27. júl 2023

@eva_eva stale plati to, ze do septembra sa musi dat ta ziadost o zmenu poistovne, to nevies nahodou? lebo mne sa mari, ze sa to malo nejak predlzovat.

kammik
1. aug 2023

@simonahra malo sa to meniť, ale neviem, ako to nakoniec dopadlo. ale však do konca septembra ešte času dosť. však do 30.9 je treba podať tú prihlášku, aby od 1.1 si potom mala zmenenú poisťovňu.

tanikka
2. aug 2023

tak napríklad mne sa páči aj aplikácia, čo má poisťovňa spravenú. konečne nejaká, čo funguje a funguje aj bez reklám. je jednoduchá a prehľadná. presne podľa môjho gusta. čím jednoduchšie, tým lepšie, nech mi to nepridáva nervy 😀

eva_eva
3. aug 2023

@simonahra Tak by to malo byť, len radšej si to vybav skorej, lebo ak by si to prešvihla, tak potom síce môžeš podať tú žiadosť o zmenu poisťovne aj po septembri. Ale potom už by si nemala novú poisťovňu od nového roka, ale až od toho ďalšieho nového roka. Ale tak to máš záležitosť na pár minút, nie je to nič komplikované.

simonahra
4. aug 2023

@eva_eva @kammik mam to tak naplanovane, ze este teraz do konca prazdnin to chcem vybavit vsetko. radsej budem mat vybavco mesiac v predstihu, ako potom by som nestihala. len teda som chcela este nejake informacie predtym.

kammik
16. aug 2023

@simonahra veď jasné, lepšie aspoň takto o niečo skorej ako sa potom naháňať na poslednú chvíľu. ono zase to netrvá nejak dlho, kým vyplníš tú žiadosť, to je záležitosť pár minútiek 🙂

tanikka
17. aug 2023

podľa toho, čo som našla na nete, tak hovoria, že to zaberie len 3 minútky 😇 tak dajte vedieť, že či ozaj 😀

eva_eva
21. aug 2023

@simonahra Úplne v pohode, však keby ti ešte niečo napadlo, tak kľudne napíš. Ako pozerám, tak je nás tu viacej, čo vedia poradiť. Ono je tam aj strašne veľa tých benefitov, kvôli ktorým sa ten prestup do poisťovne oplatí. To je podľa mňa aj také hlavné lákadlo pre ľudí.

simonahra
23. aug 2023

@eva_eva nebudem hovorit, ze mna vo velkej miere prave tiez toto laka. lebo su tam kadejake, ze aj v tehotenstve sa daju vyuzit, pri narodeni babatka, aj take pre bezneho cloveka, no fakt kadeco.

gondyo
23. aug 2023

My sme v dôvere od začiatku ako vznikali poisťovne...