Skúsenosti s Partners Group

zuzka062
28. feb 2014

Potrebujem zobrat uver,dnes som hovorila s financnym poradcom z partners group mate niekto skusenosti? Vraj mi dokaze v banke vybavit vyhodny uver

majusqa77
28. feb 2014

zalezi na koho natrafis. ale vacsinou tito poradcovia vybavia taky, ktory je "vyhodny" aj pre neho. ja som si sama v banke vzdy dokazala dohodnut lepsie podmienky ako cez niekoho ineho.

katka1981
28. feb 2014

@zuzka062, radsej by som isla priamo do banky, nie cez sprostredkovatela, podla mna je banka vyhodnejsia, lebo sprostredkovatel si berie dalsiu proviziu ale ked tak skus si dat urobit viac ponuk.

nadulka88
28. feb 2014

@zuzka062 tiez nam nedavno jeden fin. poradca z PG mutil hlavu.. je to klasicka pyramida, ja by som do toho nesla.. bude ta nahovarat este na investovanie, zivotnu poistku a podobne len aby sa on nabalil.. ked tak, skor nejakeho nezavisleho

alena0305
28. feb 2014

@zuzka062 Vraj poradia úver podľa výšky provízie. Ja som si obehla 4 banky a ponúkli mi lepší úver - ako mi tá pani tvrdila. A dokonca,keď v banke kde sme mali vedený účet zistili, že si zisťujem aj u konkurencie - "ak vám dajú lepšie podmienky, prídite, zistíme, či sa s tým nedá niečo robiť". Iba poradím pri veku do 35 rokov sa dá vybaviť úver so štátnym príspevkov - musí to byť úver na kúpu bytu, príp. domu (nemusí byť novostavba) ale dá sa zobrať len suma do 50 000 eur (nehnuteľnosť môže mať väčšiu hodnotu). Prvých 5 rokov štát vráti 2% a banka 1% z úrokov - čiže ak je úrok napr. 4% platí sa prvých 5 rokov iba 1%.

agatky
28. feb 2014

ja mam dobre skusenosti. nemusim nic riesit a inak sa pozeraju na niekoho v kravate kto ta zastupuje a inak ked tam prides ty osobne.

mima4
28. feb 2014

@alena0305 ale na ten statny prispevok musis mat nizky plat... ☹

alena0305
28. feb 2014

@mima4 Tak to presne neviem ale nie je to tak ako pri štátnom fonde rozvoja bývanie. My sme to brali pred rokov a rátal sa tam manželov plat a moja materská a ledva nám to vyšlo aby nám ho schválili - myslím spodná hranica.

dadymima
28. feb 2014

Ahoj nam vybavil uver (teda hypoteku) poradca z PG a s takym urokom ze dovidenia. Cas nas tlacil, predajca nechcel uz cakat tak nam nic ine nezostavalo len zmluvu podpisat. Este predtym nas nahovoril na "superperfektne" investicne ŽP ktore sme po 7 mesiacoch zrusili. Prerobili sme na tom sice dost ale lepsie sa spamatat neskoro ako nikdy 😃 Najdi si trochu casu a skus obehat banky sama. Verim tomu ze vybavis lepsie ako cez nejakeho poradcu z PG. Pripadne skus nejakeho nestranneho, ten urcite poradi lepsie....

evening_star
28. feb 2014

My máme fin. poradcu z PG, je to náš dobrý známy, takže mu dôverujeme, a sme zatiaľ max. spokojní, spolupracujeme už niekoľko rokov, práveže ja mám takú skúsenosť, že do ničoho nás nenúti, všetko vysvetlí, vybaví za nás, nikam nemusíme chodiť, neviem si predstaviť, že tú hypotéku by som vybavila sama- toľko papierov, ktorým som absolútne nerozumela...Aj keď sa trikrát spýtam na to isté, tak vysvetlí. Ja nemám takú neg. skúsenosť, že by mi tlačil do hlavy, že "tento produkt je naj", práveže napr. malému sme chceli nejaké dobré sporenie, ale ja som si dala podmienky- napríklad takú, že nechcem v žiadnom prípade žiadnu poistku, nech sa proste celá suma investuje - tak mi našiel taký produkt, aký vyhovoval mojim požiadavkám. Takže ja poradcu len odporúčam, ale sú isto aj zlí, preto si ho nájdi podľa odporúčaní.

zara0201
28. feb 2014

@zuzka062 Ja by som do toho nesla. Nechcem nikoho urazit, ale drviva vacsina poradcov su za dva vikendy preskoleni obycajni ludia, ludia roznych profesii, aj robotnici. Ak sa Tvoj financny poradca tak velmi zaujima o Tvoje dobro, o Tvoj financny cashflow, preco napriklad neriesi to, kde mas vedeny ucet? Lebo ma z toho prd makovy. Financny poradca sa rozhoduje len na zaklade vysky svojej provizie. Som bankar, takze to mozem prehlasit uplne s cistym svedomim. Ked som odchadzala z jednej banky do druhej, oznamila som to aj fin. poradcom. Niekolki mi rovno povedali, ze banka, do ktorej idem pracovat dava nizke provizie a tak mi tam obchod nedonesu. Ved to je pochopitelne. Mas svoj zdravy "sedliacky" rozum a usudok, ak Ti vytlacia v kazdej banke ponuku, tak sama vidis kde je najlepsi urok a podmienky. Na to ozaj dealera nepotrebujes. Kopa z nich (dufam ze neurazim nikoho z nich, cest vynimkam) ani poriadne nerozumie a financne gramotnejsi je "clovek z ludu". Garantujem Ti, ze ked budes mat o rok dva problem, tak ho uz nenajdes a nezastihnes. Podpisanim zmluvy a vyplatenim provizie pre neho koncis. A co sa tyka toho, ze Ti vybavi lepsie podmienky??? Nie je kuzelnik, banka nerobi vynimku len za to, ze pride niekto v ruzovej koseli s diplomatkou.

sisaha
28. feb 2014

@zuzka062 obehaj si banky sama, zase az tolko casu to nestoji.. a uvidis.. makleri - tzv. vsade bol, vsetko vie, ti nemusi tak ako ti hovoria vobec pomoct..

alli7
28. feb 2014

zuzka062 Ja mam skusenost a velmi dobru...urcite by som ti financneho poradcu z partners group odporucila...My sme si pred 3 mesiacmi davali prefinancovat uver a velmi nam pomohol. Odporuci Ti banku, ktora ti poskytne najvyhodnejsi urok... Ja by som do toho na tvojom mieste isla...usetris cas a peniaze...vsetko za teba vybavi on vy len podpisete zmluvu. Ak mu nedoverujes chod si sama do banky a uvidis co ti ponuknu a potom si to porovnaj s tym co ti donesie poradca...uvidis ze to bude lepsie a vyhodnejsie.... PG ma banky zazmluvnene a spolupracuje s nimi... na zaklade toho im banky davaju mensie uroky... a co sa tyka provizii tak ty tu proviziu neplatis... a poradcovia z PG nas rozdiel od iných poradcov maju vo vsetkych zazmluvnenych banka proviziu rovnaku , to znamena, ze ti neodporuci banku ktora mu da vacsiu proviziu ale banku ktora bude pre teba najvyhodnejsia.... ak by si chcela blizsie info, kludne sa ozvi 🙂

leonela666
28. feb 2014

@zuzka062 ahoj, ťažko je Ti radiť, lebo v každej takejto spoločnosti sa nájdu seriózni i neseriózni poradcovia, a rovnako aj v banke môže sedieť profesionál čo Ti naozaj dobre poradí, ale aj "habľankár" čo Ťa obalamúti, lebo potrebuje splniť plán... skús si nejako vyzistiť referencie na toho konkrétneho poradcu, ak s ním niekto z Tvojich známych má skúsenosti... a o aktuálnych úrokoch na úveroch sa viac dozvieš aj na www.financnahitparada.sk , resp. www.najuver.sk .
To s tými výhodnejšími ponukami od maklérov, ako tu píše alli7, je pravda, NIEKTORÉ (nie všetky) spoločnosti majú dohodnuté lepšie podmienky v zazmluvnených bankách či poisťovniach... no je to na Tebe, držím palce 🙂

hradnapani
1. mar 2014

@mima4 zase az taky nizky plat to nie je. Mimo BA (aj v ramci samotnej BA) je takato hranica uplne v pohode dosiahnutelna pre mnohych: vyska hrubeho platu nesmie presiahnut 1044 eur / cize v cistom 792 eur. To je nizky plat? pre teba mozno. Pre ostatnych mozno nesplneny sen 😉

@zuzka062 ja som z tych, co maju s poradcami dobre skusenosti, hlavne pri vybavovani hypoteky. Ale nie priamo s PG. Su aj ine spolocnosti. Hlavne si prezisti, ako dlho tento poradca funguje a referencie na neho. Urcite sa na neho nejake najdu. Cim mensie mesto, tym vacsia sanca nieco zistit.

mima4
1. mar 2014

@hradnapani
no do toho sa ti pocitaju aj odmeny, premie, proste vsetko...
ale mas pravdu, na BA je to bezna hruba mzda, inde bezne dosiahnutelna.

katrinka8
1. mar 2014

Ahoj, my mame tiez poradcu z PG, je to mm kamarat a sme velmi spokojni. Nam radil pri poistke pre deticky, nechceli sme sporenie zivotne, ale len poistku. Vybavil a aj dalsie rady dal, co sa sporenia vseobecne tyka a tiez o hypotekach sme mali pokec, ale to bez vybavovania, cisto rady, ako na to 😉 Ale on sa uz dlho pohybuje v tejto oblasti, nie je "bezny agent", on ma klientelu taku, ze vybavuje milionove uvery, takze poviem to rovno, na tych par eur, co ma pripadne z nas, odkazany nie je. Osobne mu v tychto veciach doverujem, ze nam dobre poradil. Hypoteku sme si vybavovali sami, nezdalo sa nam to zlozite 😉

30051964
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stano4000
14. mar 2014

uver v banke jedine sam...

zorica154
18. apr 2016

Ahojte.neviete mi poradit.som klientkou pg od 2011 v par veciach mi pomohli ale teraz by som chcela spolupracu ukoncit totiz fin.poradca bol nas znamy doverovali sme mu.teraz po nom prisiel nejaky neznamy a uz nechcem aby ma niekto cudzi otravoval.dakujem

dasenka1203
18. apr 2016

pracujem v konkurencnej OVB, mozno mame ine podmienky ako PG, ale napr. z klasickeho uveru v banke my nemame ani cent - iba dobry pocit ze sme pomohli klientovi .. a co som riesila hypoteky, tak stale to bolo na mieru klientovi, hladal sa naj urok, naj podmienky, ak bolo vhodne dokladovanie prijmov - dokladovali sme, ak nie - nasli sme cestu ako nedokladovat... netreba hned hadzat vsetkych do jedneho vreca, ze vidia len provizie, ano robime to pre ne, ale nie len pre ne 🙂 dolezity je klient a jeho spokojnost, tym sa siri pozitivna reklama

bohuslava8
19. apr 2016

@katrinka8
prosím ťa vysvetli mi, načo je ti poistka pre deti, ja som lajk, všade čítam, že človek do toho len vrážapeniaze a nič z toho

katrinka8
19. apr 2016

@bohuslava8 - no napr. včera si dcérka rozrazila čelo, boli sme s tým na úrazovke, aj jej to šili. Ideme to nahlásiť do poisťovne, dostane za to pár eur. Asi nič moc, ale nejakú sumu dostane.
Tam je poistka napr. aj na to, keby sa, nedajboh, stalo niekedy niečo vážne, museli by deti do nemocnice, tak za každý deň hospitalizácie im poisťovňa preplatí nejakú sumu, plus za následky úrazu a choroby a pod. V podstate tam platíme úplne zanedbateľnú mesačnú sumu (doslovne na deti to vychádza pár centov vari), hlavne to má manžel ako životnú poistku, popri tom máme možnosť pripoistenia až 2 detí za ten poplatok niekoľko centov.
Naše deti osobitnú poistku nemajú (ako sú teraz tie poistky so sporením - čo je presne to vyhadzovanie peňazí). Sú poistené v rámci manželového životného poistenia. Na sporenie majú iný produkt.

bohuslava8
20. apr 2016

@katrinka8
napíš im do ip, ako im sporíš
teraz dostane kamoška 25000 eur, sporia jej odmala a ked bude mať 25 rokov dostane 25000. takéto čosi sa dá vybaviť aj teraz?

zuzu_la
7. feb 2019

@zorica154 chcem sa spýtať, ako ste ukončili spoluprácu s PG?

jaro556987
8. feb 2019

Klientom PG som už cca od r2012. Potom ako môj poradca odišiel od spoločnosti za lepším /nefinanční sektor/, neuvediem kam. Potom som bol priradený ku inému poradcovi ktorého som už stretol niekde na horách ako turista /bezpredmetné/.

Klasika: nový prehľad príjmov a výdavkov, aby videl koľko môžem minúť do produktov u neho (ON 😃). Následne zistil, že som nadobudol nehnuteľnosť a šlo sa zakladať nové sporenie. OK zatiaľ som spokojný. No potom navrhol zrušiť poistnú zmluvu (životná, úrazová) ktorá bola už nastavená vtedy keď som už nehnuteľnosť vlastnil a vzhľadom k tomu nebolo potrebné nič meniť , ale on ma presvedčil, dotlačil, že ak uzavriem novú poistku, bude to pre mňa výhodnejšie z pohľadu prípadného plnenia poistnej udalosti v prípade smrti. Takže sa založila nová poistka v rovnakej poisťovni ako v prípade prvej poistky a následne sa čakalo pol roka na zrušenie prvej poistky, že aby som bol krytý počas prechodného obdobia od založenia novej poistky. Potiaľto je to OK, všetko v cajku. Jedného dňa som sa rozhodol poistku zrušiť nakoľko som predal nehnuteľnosť a mal som pocit zbytočnosti byť poistený aj z iných dôvodov. Ale už som šiel priamo do konkrétnej poisťovne kde figurovala daná poistka, cca po roku poistenia.
Oslovil som milú pani v poisťovni že chcem zrušiť poistnú zmluvu. Tu som sa od nej dozvedel, že vôbec nebolo potrebné rušiť prvú poistku a zakladať novú, ona osobne skontrolovala parametre obidvoch poistiek a poukázala na to, že novú poistku nebolo vôbec potrebné založiť a tie zmeny sa dali spraviť už v pôvodnej zmluve.
Takže to zhrniem: ja ako klient ktorého zdedil kolega môjho prvého poradca chcel spraviť kšeft so mnou, založil poistku úplne zbytočne aby mal províziu. Ja som pól roka platil jednu poistku zbytočne navyše.
Odvtedy s ním nekomunikujem a keď potrebujem riešiť niečo s bankou oslovím a poradím sa s hocakím poradcom v inej spoločnosti a už si ja vyberám do čoho idem. Ako sa hovorí v istých kruhoch, Dôveruj a preveruj. Lepšie je sa vzdelávať a nasávať informácie z oblasti poistenia , ale viac času venovať radšej štúdiu ako a kde investovať (samoštúdium), už neriešim banky/sporenia, fondy/, našťastie. Treba začať od seba a vzdelávať sa, neustále :D .

Mimochodom od PG sa dá odísť aj podpísaním dohody o rozviazaní spolupráce, aby bolo všetko na poriadku tak tento rok absolvujem aj ja keď ma najbližšie oslovia ohľadom stretnutia.
S úctou, ja, nespokojný klient PG.

jaro556987
8. feb 2019

@jaro556987 //Mimochodom od PG sa dá odísť aj podpísaním dohody o rozviazaní spolupráce.//
Prípadne len ignorovať PG.

katulienkax
8. feb 2019

Su to odrbavaci a si dobry pre nich len pri uzatváraní zmluvy ale ked treba robit úpravu starej zmluvy tak zrazu nemaju čas