Skúsenosti s Metlife

zuzik1111
15. okt 2024

Chcem sa spýtať,či máte niekto negatívnu skúsenosť s poisťovňou Metlife? Pred 24 rokmi sme uzavreli synovi poistku-mal ako dieťa úrazy a nikdy nedostal ani cent.Argumentovali napr tým že jazva na tvári nie je trvalý následok,lebo je to chlapec a pod.kraviny.Nakoniec bol problém aj s vyplatením po skončení doby poistenia.S manželom sme si brali hypotéku a bolo treba uzavrieť životnú poistku.Zase Metlife-poistku uzatváral pri plnom zdraví,nikdy mu nič vážne nebolo.Nechodil na preventívne prehliadky,cítil sa dobre(nie sú stanovené zákonom) Po 6 rokoch od poistenia mu bola náhodne zistena cukrovka a o 2 roky ťažká polyneuropatia.Bol mu priznaný invalidný dôchodok 50%.Jeho poistka zahŕňa invalidný dôchodok a tu sa to začalo…. Nakoniec prišlo vyrozumenie,že nedostane nič,lebo nechodil na preventívne prehliadky.Zaujíma ma,či sa vam stalo niečo podobne,pripadne,či ste riešili spor aj súdnou cestou.Ďakujem

zic
15. okt 2024

Takto, Metlife mi nikdy nebol sympaticky svojim spravanim ked obhanali ovecky, ale teda nechodenie na preventivn eprehlaidky mi pride vcelku validny point preco sa vynut plneniu (hlavne ak to je v nejakych podmienkach)... Ono ako pises, ze "bol zdravy"... tak mozno nebol a keby chodil na prehlaidky, tak to zistia skor a nie "odrazu" :( :(

pieksamaki
15. okt 2024

@zuzik1111 my mame negatívnu skúsenosť.....rovno vypovedali zmluvu....tak ale funguje princíp poistenia

spanielka44
15. okt 2024

Ja som mala pred 5 rokmi metlife a generali dve poistky obidve zamerané na pn a na uraz, na Silvestra som si vyvrtla členok a obidve poisťovne mi bez problémov vyplatili úplne všetko, ale za ten čas sa to mohlo zmeniť… teraz mám kooperativu a doťahujem sa s nimi o peniaze už 3 mesiace takze z mojej skúsenosti od kooperativy sa drzat čo najďalej

zuzik1111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amonet
15. okt 2024

vzdy zalezi od toho co je poistene, co je deklarovane v zmluve a s cim ste suhlasili. takze ak ste v zmluve zaskrtli vy alebo clovek co vam zmluvu robil ze chodite na preventivky aby ste splnili kampan a mali zlavu z mesacneho poistneho tak hold tak k tomu aj pristupili. ak mate poistenu mesacnu vyplatu invalidneho dochodku tak aj to ma svoje podmienky a specifika

zuzik1111
autor
15. okt 2024

@zic Mal-preventívna prehliadka ale nie je povinná,je dobrovoľná a ochorenie mu zistili až po 4 rokoch od uzavretia poistky,preto ma to stve.Kedykoľvek predtým si mohli preventivku vyžiadať,ale oni s tým majú problém až teraz.

zuzik1111
autor
15. okt 2024

@amonet nezaškrtli a plnenie invalidity ma od 41%(uznanych mu bolo 50%)

martinbud
15. okt 2024

@pieksamaki nesúhlasím že takto funguje princíp poistenia . Mám výborné skúsenosti s metlife. Plnenie pri onkologickom ochorení. Vyplatené hospitalizácia, jednorazová invalidita . Všetko v poriadku

ekira1
15. okt 2024

@zuzik1111 keď ste mali problémy už s poistkou pri synovi, prečo ste dávali ďalšiu? Iste, preventívna nie je povinná, ale vy nemáte dôkaz, že bol manžel zdravý pri podpise poistky. Cukrovka tiež nie je choroba, čo sa objaví zo dňa na deň.

martinbud
15. okt 2024

@zuzik1111 všetko sa dá riešiť. Len záleží čo bolo poistené , ako to bolo poistené , ako je vyplnený zdravotný dotazník a aký je reálny stav. Ak tak napíšte

zuzik1111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinbud
15. okt 2024

@spanielka44 samozrejme že od kooperativy čo najďalej. Tak ju zmeňte.

martinbud
15. okt 2024

@zuzik1111 vždy sa rieši až pri poistnom plnení . Všade

zuzik1111
autor
15. okt 2024

@ekira1 hej ale nemal ani jeden príznak a pol roka pred uzatvorením zmluvy mu brali krv,kde bol cukor v poriadku a za druhé-kedykoľvek si mohli vyžiadať preventívne vyšetrenie,ale chcú ho až v čase keď majú plniť poistné krytie

pieksamaki
15. okt 2024

@martinbud. No my sme zatiaľ ako tak zdraví...nemame onkologicke ochorenie....ale vypovedat zmluvu ako to oni urobili je nefer.....ziadna moznost doplatit a podobne .....nezaplatil manžel splátku....mu poslali rovno vypoved.......ale tak sa postupuje aj v inej sfere.....kedze je digitalizacia.........no žiaden telefonát...nič...po dlhých rokoch platenia....neviete si vsak predstavit, ze clovek aj podpise ked musi......aj pracovnu zmluvu som podpisala....ked som potrebovala mat prijem....a bola neplatna....nie som pravnik......poistenie je založené na vylukoch a drobnych podmienkach.........chceli automaticke navysovanie to manzel odmietol raz a potom uz iba poslali vypoved....kde nie je treba podpís manžela....samozrejme ze je to potom tak vymyslene. ....nehovorím ze je to zle, ale keď sa človek nevyzna...manipulácia je tam samozrejme tiež.....to ale pochopime až keď budeme starší......dnes je samozrejme ina doba...hovorím o starej zmluve cca. 2007, ročné tam išlo cca 500-550 eur.....

pieksamaki
15. okt 2024

@zuzik1111. Ja si proste o tom myslím svoje.....a viem aká psychológia za tým je....ale to je tak všade.....o tom je ekonomika

zuzik1111
autor
15. okt 2024

@pieksamaki na Slovensku sa majú poisťovne ako prasce v žite a všetko môžu

pieksamaki
15. okt 2024

@zuzik1111 ano....súhlas....málokto sa vie právne brániť. ..pretože nie sme vo všetkom experti. ...atd.. a je to chytanie za slovíčok a dokazovanie

tundra
15. okt 2024

@zuzik1111 pozri poistne podmienky v poistnom navrhu.Mal skutocne poistenu invaliditu z dôvodu choroby?Pokial si dobre pamätam,tak sa robili zdravotne prehliadky,pokial sa malo plnit z dôvodu choroby.Bolo to niekedy okolo r.2000.

ekira1
15. okt 2024

@zuzik1111 tak posledné o čo poisťovní ide, je blaho klientom. Treba riadne čítať zmluvu, čo presne tam je. Oni tú preventívnu nepotrebujú, o to ľahšie sa im to potom zamietne.

martinbud
15. okt 2024

@zuzik1111 načo by im bola lekárska správa alebo preventívna prehliadka pred vstupom do poistenia ? To jedine keď sú vysoké poistné sumy , rozumej 150.000 napríklad

martinbud
15. okt 2024

@pieksamaki tak každá poisťovňa má vlastné podmienky aj pri zrušení zmluvy, len mi je čudné že hneď ale neskriepim sa, nepoznám detaily. Ale ja mám skúsenosti že zmluvy vieme obnoviť

martinbud
15. okt 2024

@pieksamaki v tom prípade sa netreba poistovat

martinbud
15. okt 2024

@pieksamaki všade je expert ktorý dokáže poradiť aj v poisťovníctve, a nemusí to byť človek z poisťovne

zuzik1111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzik1111
autor
16. okt 2024

@zuzik1111
@tundra ma poistenú invaliditu nad 41% a soc.poisťovňa mu dala 50%

zuzik1111
autor
16. okt 2024

@ekira1 preventívna prehliadka nie je stanovená zákonom ako povinná

amonet
16. okt 2024

@zuzik1111 a je to jednorazova vyplata alebo mesacna?

martinbud
16. okt 2024

@zuzik1111 a úrazova alebo akákoľvek?

zuzik1111
autor
19. okt 2024

@amonet jednorazová