Skúsenosti s investovaním vo Všeobecnej úverovej banke

monymode
7. aug 2013

Prosím vás máte niekto skúsenosti s investovaním do podielovych fondov vo VUB banke? Ja mam svoje peniaze v konzervatívnom portfoliu, ale zaujímalo by ma či poplatky nie su vyssie ako to čo mi to zarába? vyberali ste si peniaze z tohto fondu? platili ste nejake poplatky za výber? oplatí sa presunuť peniaze do iného fondu? poradte mi prosim

salome_82
7. aug 2013

Ahoj, nie som síce klientom VUB-ky, ale niečo málo o investovaní viem a povedala by som, že podielové fondy sú najlepšie, majú neustále stúpajúcu tendenciu. Potom do fondov sa oplatí pravidelne sporiť, napr. cez trvalý príkaz, ktorý sa bude realizovať každý mesiac. Vyhneš sa tak veľkým skokom, nakoľko fondy sú raz hore, raz dole - keď sú hore, tak zarábajú, ale zároveň keď vtedy vložíš peniaze, nakupuješ draho. Naopak, keď sú fondy dole, nezarábajú, no zároveň vtedy človek nakupuje lacno. Keď pravidelne každý mesiac vložíš nejakú sumu, tak sa vyhneš veľkým výkyvom, pretože raz nakupuješ lacno, raz draho, no celé sa to spriemeruje a v konečnom dôsledku na tom zarobíš 🙂 Čo sa týka poplatkov, tak musia byť uvedené v sadzobníku danej banky, sadzobník sa pravidelne mení, tak je dobré si to kontrolovať. Inak aj výpis by ti mali posielať a tak budeš mať prehľad o priebehu.

ultra
8. aug 2013

Rasej investujem do produktov na ktore mam priamy dosah a na ktorych viem realizovat svoje rozhodnutia (aj ked niekedy spatne) a nie rozhodnutia pre mna neznamych maklerov na ktorych nemam ziaden dosah ale iba vieru. Viera je dobra vec....ale v inych oblastiach zivota.

...ale urcite ta neodradzam - nech sa dari a ver.

johnnyf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monymode
autor
23. aug 2013

ďakujem vám pekne za stanoviská. Veľmi ste mi pomohli 🙂