Ahojte
Máte prosim niekto skúsenosti s dlhodobou alebo aj krátkodobou investíciou za pomoci prosight Slovensko alebo aj inej sprostredkovateľskej spoločnosti? Mne príde dosť logické aby sme šetrili takýmto spôsobom, aby tie peniaze pracovali.. ale manžel ma pochybnosti. Viem ze to nieje úplne bez rizika ale zaujímajú ma realne skúsenosti.
Dakujem
Kúp byt, alebo pozemok. To máš najistejsiu investiciu.
Investuj sama dlhodobo do overenych veci ako napr DAX alebo Dow jones,
Investovaniu sa treba venovat, dohladavat si veci, zaujimat sa. Ak s tym nemas skusenosti a mas dostatocny kapital, kup si radsej nehnutelnost (byt, pozemok, garaz). Hlavne v dnesnej dobe je to raj pre roznych podvodnikov, co od ludi vezmu prachy ze investovanie a tym ostanu len oci pre plac.
realne skusenosti nebudes mat nikdy, pokial nieco nekrachne.....a to nikdy nevies dopredu. Pre mña je absolutne irelevantne, ak niekto napise, ze "ta alebo ona spolocnost je bezpecna"....velke houby.
Najlepsia investicia-ako tu uz bolo spomenute-je do nehnutelnosti, pri tom budes pokojne spavat a riziko je tam naozaj minimalne, ak nekupujes byt alebo dom blizko osady ci jadrovej elektrarne, alebo v hladovej doline
klienti takto investuju, nema to preco krachnut.. zober si len taky realitny fond... obchodne centra, sklady a vela ineho musia platit najom.. preto aj ked bola korona tak vsetko bolo vela percent v pluse.. s prosight nemam skusenosti ale konkretne spolocnost, ktora ma zastresuje ma miliony pod spravou a nikdy neboli ziadne problemy.. peniaze si mozes vybrat kedy chces lebo nie je to ako v banke, ze musis mat tam nejaku viazanost kolko tam peniaze musis mat.. a investovanie cez banku je drahe, pretoze banka si vela percent nechava.. takze lepsie je ist priamo cez spolocnost
a zas je vela plusov , spomeniem aspon dane.. napr etf a su oslobodene od dane.. takze cely zisk je tvoj 😊
@sweet20 ako sa vola? ako odporucis?
@hladamematku ak chces mozes mi napisat a pokecame 😊
Kľudne sa ozvi, mám reálne skúsenosti s Prosightom, aj ako sprostredkovateľ aj ako klient
Určí si investičný horizont a podľa toho vybrať investíciu. Pozrieť sa na poplatky a hlavne maj na myslí, že predošlá výkonnosť nemusí zaručiť aj budúci výnos. Nechaj si vysvetliť prečo ti daný sprostredkovateľ odporúča danú investíciu, aké sú plusy a mínusy. Hlavne investuj prostriedky, ktoré vieš že nebudeš potrebovať ak príde nečakaný výdavok. Na to treba mať rezervu inde ako v investícií.
Prosight len pozitívne skúsenosti. Či hypotéka, investovanie, poistka, PZP .všetko cez nich.
Ak máte s manželom čo i len trochu finančnej inteligencie, tak dokážete investovať aj sami bez sprostredkovateľskej spoločnosti. Takáto spoločnosť Vám z Vášho výnosu zoberie nemalé percentá. Napriamo môžete investovať napríklad cez XTB. Keď si tam založíte účet, ujme sa Vás ich pracovník a všetko čo Vás bude zaujímať, Vám vysvetlí. Nestojí Vás to žiadne peniaze a ani z Vami investovaných a zarobenych peňazí si nič neúčtujú. My u nich investujeme buď do fondov alebo priamo do spoločností, ktoré nás zaujali ako napr. Amazon, Coca-Cola.. Celé rozhodnutie je len na Vás. Na začiatku, kým sme to pochopili to vyžadovalo nejaký čas, ale teraz už len do kupujeme akcie, keď máme voľné finančné prostriedky.
A pre všetkých, nie nepracujem pre XTB a ani nemám žiadne provízie. Každý kto sa tomu čo i len trocha rozumie, vie, o čom píšem a nenechá si zobrať zo svojich peňazí sprostredkovateľskou spoločnosťou.
ved daj do googla. https://ako-investovat.sk/diskusia/viewtopic.ph...
Inak dnes je tolko podvodov, ze neznama firma vylakala peniaze od investorov, vyhlasili krach a dovidenia peniaze. Radsej pockajte na nejaky prepad, zdola kupujte pravidelne nejake etfka naviazane na S&P.