Skúsenosti s firmou Protourion (vymáhanie pohľadávok)

12. feb 2022

Ahojte. Stala sa mi taka chulostiva vec. Od spolocnosti Protourion mi dosiel list na vymahanie pohladavky vo vyske viac nez 800 eur. Firma pise, ze zastupuje nemocnicu, v ktorej som bola este v lete 2019 osetrena, ide o nemocnicu na Malorke. A teda, ze som nezaplatila nejake faktury a nemocnica cez nich vymaha pohladavku. Ja som vsak mala uzavrete cestovne poistenie Generali. Hned ako dosla zachranka, ako prve pytali cislo poistky, ktore som im dala a potom v nemocnici manzel telefonoval s Generali, nahlasil poistnu udalost a az potom ma zacali osetrovat. V nemocnici ma osetrili a asi za 2 hod. prepustili. Z Generali mi na druhy den volali ci sa nechcem skor vratit domov, ako sa mam, ci nepotrebujem viac miesta v lietadle. Nebolo to potrebne. Doteraz mi neprislo nic, ani ma nikto nekontaktoval, ze mi v nemocnici nieco nebolo zaplatene, ze by bol problem s poistovnou alebo co. Myslite, ze je to realne, ze po takmer 3 rokoch odo mna pyta nemocnica peniaze cez takuto firmu, aj ked doteraz mi neprisli ziadne faktury, upomienky ani nic? S Generali to viem riesit az v pondelok..samozrejme sa budem pytat ci tu poistnu udalost vtedy zaplatili. List od Protourionu dosiel na moju staru adresu (u rodicov), ktori si postu vsimli dnes.

alik1986
12. feb 2022

Taky to moze bit zas len podvod na vasu osobu.V pondelok zavolajte na poistovnu a zistite ci vsetko zaplatily ako mali.Popripade tam zajdite aj s tymto papierom.Rozhodlne zatial nic nepladte.

autor
12. feb 2022

@alik1986 Jasne, hned v pondelok idem do poistovne, len ma zaujima ci s tym ma niekto skusenosti. Ci uz niekto riesil vymahanie poistneho a napr. ci tento list vobec splna nalezitosti a tak.