Malé odporúčanie, nikdy si neotvárajte účet v Poštovej Banke.
Nachádzam sa v zahraničí a stala sa mi taká vec že potreboval som si zrušiť účet v Poštovej Banke a trebalo mi ešte nejaké vecí vybaviť na Slovensku tak som si zobral dovolenku a šiel domov . Prvé čo tak som šiel na pobočku poštovej banky si zrušiť účet. Zamestnankyňa zrušenie vypísala a povedala ze začiatkom ďalšieho mesiaca bude účet zrušený. Ta zamestnankyňa mi nedala žiadny dokument . A stalo sa mi to že o mesiac a pol som len tak išiel skontrolovať či už je účet zrušený a účet bol stále aktívny a bol v mínuse kvoli poplatkom za ďalší mesiac.
Tak som hneď volal na pobočku a samozrejme nikto nedvíhal. Tak som napísal email a na ten nikto neodpovedal. Tak som sa po pár dnoch čakania na odpoveď rozhodol zavolať na zákaznícku linku kde mi povedali že žiadna žiadosť o zrušenie účtu z pobočky nebola odoslaná takže mi nemôžu zrušiť účet a nakoľko som nedostal tlacivo o zrušení účtu tak som im nemal ako predložiť dokument. Tak nakoniec sme spísali reklamáciu o pár týždňov mi prišlo stanovisko že nemôžu môj účet zrušiť pretože neobdrzali žiadnu žiadosť ktoru im mala poboçka predložit. Tak mi udelili akože splatky na 2 mesiace zadarmo aby za ten čas sa ten účet stihol zrušít. Zamestnankyňa Callcentra mi poslala Žiadosť o zrušenie účtu emailom a povedala mi že ak ju výpišem a pošlem emailom že účet bude zrušený.
Tak som tu žiadosť vypísal a poslal na email. Čakal som zhruba mesiac na odpoveď ktorá mi neprišla tak som tri krát volal na zákaznícku linku kde nevedeli zistiť príčinu prečo nieje účet už zrušený. (Riešil som to zo zahraničia takže nemal som možnosť to riešiť osobne na pobočke) Tak som im telefonoval už asi siedmi krát počas 4 mesiacov za ktoré mi nezrusili účet a nakoniec mi zamestnankyňa Callcentra povedala že nemohli zrušiť môj Účet pretože som odoslal zlú žiadosť o zrušenie účtu rušil som v poštovej banke a oni mi poslali tlačivo na zrušenie účtu v 365 banke a nakoniec mi poslali ďalšie tlačivo na zrušenie účtu od poštovej banky ale s tým že aj ked ho výpišem tak nezmôžu účet zrušiť po telefóne a že ani ak im pošlem emailom tak to nemôžu akceptovať že potrebujú notárom overený podpis a že keď nemám tu možnosť že mam ísť si po overenie podpisu na Slovensku ambasádu. Nakoniec som zistil že ta zamestnankyňa na pobočke v tom čase led mal byť moj účet zrušený skončila v poštovej banke a na pobočke sa mojou žiadosťou vôbec nezaoberali .
Takže teraz už je to skoro piaty mesiac účet nieje stále zrušený kvôli nekompetentným idiotom na pobočke a tak isto v Callcentre kde si vás pinkaju ako pinpongovu loptiču a samý nevedia ako riešiť vaše problém a posielajú vám chybne tlačivá a dávajú vám zbytočne rady ktoré vam nepomôže.
TAKŽE ZA MNA ODPORUČANIE NIKDY NECHOĎTE DO POŠTOVEJ BANKY.
Mate nejaké rady ako postupovať kde je možné podať sťažnosť na banku?
Isiel si na to dobre... Osobne, baba povedala, ze vybavila, ty si neziadal doklad o zruseni. Preco ti ho ona nedala a ty si ho nepytal??? Mal by si nieco v rukach a mohli by si fukat... Takto ta nadrapuju mesiace, asi este vytrieskat nejake euricko z mesacnych poplatkov, ze ambasada😂preco si ho vlastne rusil, vyslo by lacnejsie ho nechat, na nieco a dat im tych 50€/rok.
@jantur znamy mal tiež problém zrušiť účet v banke,sťahovali mu do mínusu poplatky za vedenie... Ja som spisala podnet na prešetrenie postupu do Národnej banky Slovenska. Treba co najlepšie zdokladovat všetky kroky. K tomu treba banku obehat žiaľ osobne a spísať reklamáciu. Cez telefón sa nedalo nič vybaviť, oni nevedia,kde je problém a pod.
Keď som rušil účet v TB dostal som papier, keď som niesol výpoveď do mBank mal som vytlačené dvojmo a tuším mi potvrdili prevzatie
Je možné ak neprehovorí zákazníka aby nezrušil účet tak bude mať menšiu výplatu, preto jej bolo jednoduchšie urobiť skutok sa nestal a tvoje zrušenie účtu skartovať.
Skúsenosť s poštovou bankou mám sprostredkovanú, senior 70+ sa šiel spýtať do poštovej banky koľko má na sporiacom účte a odchádzal so zrušeným sporiacim účtom a založeným investičným sporením v 365.bank kde 3 roky nemôže vybrať bez pokuty a za prvý rok sporenia skončil v strate, hoci mu sľubovala 5% výnos.
Bol som s ním potom osobne zmeniť email, lebo na zmluve mal emailovú adresu na cudzieho človeka, adresu si vymyslela pracovníčka pri zakladaní zmluvy. Senior ani nevedel čo je email.
To je nenormálne, fakt…
Mňa čaká zrušenie uctu v mBank v pondelok, no tesim sa…
@slniecko5 môžeš odniesť vytlačenú vygenerovanú výpoveď, alebo poslať cez IB/mail a podpísať elektornicky občianskym preukazom.
https://www.mbank.sk/pomoc/info/ucty/vypoved-zm...
Ak by sa vykrúcali že to nie je písomne a máš poslať poštou, alebo doniesť osobne, odkázať ich na občiansky zákonník § 40 odsek 4.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
@jantur Ani moja mama nemala s Poštovou bankou dobré skúsenosti. Boli sme spolu na pošte, aby som mohla byť spoludisponentom a aby ona ako staršia a
chorá osoba nemusela chodiť na poštu. Aké však bolo moje prekvapenie, keď som v interbankingu nemohla zmeniť limity platby a vyžadovala sa jej účasť na pošte. Okrem iného som pritom zistila, že zbytočne platila viac za svoj seniorský účet vinou doručovateľky. Tak toto boli situácie, kedy som povedala DOSŤ a založila jej online účet vo Fio banke, s ktorou mám dlhoročné výborné skúsenosti. Mama ani raz nemusela ísť do Fio banky a toto považujem za najlepšie možné riešenie.
Žiadosť o zrušenie účtu si mohol napísať, podpísať elektronickým podpisom svojím OP a poslať mailom, alebo cez IB.
Je to rovnocenné s overeným podpisom na ambasáde.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
Druhá možnosť.
Ak si bola na Slovensku mohla si zájsť do FIO banky tam si zriadiť účet a požiadať o presun z poštovej banky, urobili by zrušenie za teba a mala by si spiaci SK účet za ktorý by si nič neplatila.