Skupinové investovanie - váš názor

gangstro
1. mar 2013

Admin - moju pôvodnú diskusiu zrušil bez udania dôvodov. Ani neodpísal na správu. Asi bol zlý názov 🙂
Ospravedlňujem sa všetkým, ktorým som už nestihol odpovedať na otázky.

Takže rád by som poznal vaše názory a nápady na kolektívne investovanie. Kam by mohol kolektív investovať?

irriss
1. mar 2013

@gangstro
.. v dnesni dobe KOLEKTIV ani rodinny neni bezpecny 🙂 🙂 🙂 🙂
takze jedine "kolektivne" kazdy do sveho polstare..na lepsi casy 😉

mapa
1. mar 2013

@gangstro predsa do jednotneho rolnickeho druzstva- stare, zname JRD! dufam, ze to ale nebudes robit tak nasilne a gangstersky ako komunisti po vitaznom februari 1948 😀 😝 🙄 😠

gangstro
autor
1. mar 2013

@mapa
Družstvá vznikli skôr ako nejaké JRD. A mali svoje výhody pre svojich členov. A zatiaľ nie som diktátor, aby som to mohol robiť násilne 🙂

stardust
1. mar 2013

nic nove pod slnkom..feministky v US robia tiez kolektivne investovanie, aby si prilepsili.

gangstro
autor
1. mar 2013

Však to nie je niečo nové - nevymyslel som to ja. A do čoho a koľko investujú feministky v USA ?

cecil36
2. mar 2013

@gangstro ak sa ti paci princip JRD resp. druzstiev a kolektivneho majetku, tak pokojne prepis svoj byt na prvych piatich bezdomoncov, ktori nemaju nic. Ved aj ony maju pravo niekde byvat, nie? Toto bol asi princip druzstiez, zobrat tym co maju a dat sebe- cize tym co nemaju. Co na to bolo vyhodne pre tych clenov, ktori museli dobrovolne-nasilu odovzdat svoje majetky dodnes netusim 😝

irriss
2. mar 2013

@cecil36 Jeeeeej ja bych vedela komu zacit zabirat..tady je jeden PAN - doslova kavalir co by mel vratit i svou holou prdel vsem,na koho se v zivote vys.... v zajmu sveho...
@gangstro napis tomuto panovi..on porad rika, jak vsem pomaha..nejake pani po zemetreseni dokonce koupil zubni protezu 😉 ..ale orientuje se na investice jinym smerem..investuje doslova do "pekne prdelky"...mozna zacit u nej..ma na rozdavani a o prdellky ma momentalne nouzi..jezdi si pro ne momentalne az do Kenji... 😉
jen si pospes,protoze se muze stat, ze si bude muset vybirat prdelky mezi spoluvezni..to bude mit na vyber prdellky vsech ras i velikosti..ale na to je on zvykly 😉 😀 😀 😀
zkus tohoto kavalira ...urcite hleda moznost kam ukryt sve investice..mozna se dohodnete..ale netlac na nej..aby nedostal infarkt..musi tu vydrzet..musi pri svem odchodu trpet..takto jednoduse odejit nesmi.. 😉
Hodne stesti...a zkus ho poprosit...vysvetli, ze TED prave TED je ten spravny cas invetovat zpet..proste at si zahraje na Prince "Janosika"..kdyz doted byl jen obycejnym podvodnikem....

gangstro
autor
2. mar 2013

@cecil36
To o čom hovoríš ty je násilná kolektivizácia.
JA mám skôr na mysli niečo iné. Príklad: Bolo 10 obchodníkov a každý mal jednu loď - vytvorili spolok (družstvo) a keď sa im jedna loď potopila - každý prišiel len o 10% majetku a nie o 100% (ako by o to prišiel jeden- len nikdy nevieš kto by to bol)

cecil36
2. mar 2013

@gangstro ano a zvysok mal stratu kazdy po 10% a nemusel mat, lebo jeho lod sa nepotopila 😉 Kazdopadne, to co navrhujes je kravina ako mraky, prave velmi tazko realizovatelna. Co by bolo to spolocenstvo co si navrhol, aku formu by to malo? Iba tak, ze piati sa dohodneme a napiseme prachy na jedneho, ktory investuje, ako by sa delil zisk? Atd. Skus mi na toto odpovedat.

gangstro
autor
2. mar 2013

@cecil36
To je pravda, že každý mal stratu 10% - ale nikdy nevieš kedy sa potopí tvoja loď - v podstate to bolo ako poistka. Keď sa nič nepotopí - máme všetci 100% - keď sa potopí -máme menej - ale lepšie ako nič.
Vo väčšine by to bolo tak, že by to bolo napísané na 2-3 ľuďoch. Deľba zisku: Čistý zisk - deleno podľa % koľko kto do toho dal.
Napr. Ja som investoval 30% ty 50% a niekto 20% - tak by sa delil aj čistý zisk

cecil36
2. mar 2013

@gangstro a ty by si investoval keby na teba nebolo napisane v banke nic? 😀 Ja nie. A to co si napisal o lodiach, na to staci svoj tovar, peniaze, majetok poistit a nemusis sa s nikym zgrupovat 😉

gangstro
autor
2. mar 2013

@cecil36
Kolektív by bol o tom, že by sme si viacerí kúpili jednu loď - keďže po samom si ju nedokáže kúpiť.
Myslím, že 50 eur by si riskla - či ani to nie? Veď by to mohlo byť aj na tvoje meno napísané.

cecil36
2. mar 2013

@gangstro ja by som neriskla ani euro, ja som taky skrt, co je moje to je moje 😀 A ak by som riskla 50 Eur, preboha aky asi zisk by som z toho mala. Euro? Kvoli euru riskovat, ze pridem o 50 eciek? nenene 😀 Ale k veci, poznam dvoch ludi, ktori si spolu kupili auto a potom boli len zvady, lebo ho obaja chceli vyuzivat podla seba, cize stale 😉 A ked sa dvaja nevedia dohodnut, tak viaceri uz vobec nie.

gangstro
autor
2. mar 2013

@cecil36
Však sama píšeš, že to nie je pre teba. V banke sa dajú získať rôzne záruky, aby si o to neprišla. A keď by tam bol tvoj podpisový vzor - tak prečo nie. Auto je podľa mňa niečo iné. Dohoda by bola asi o tom, že 5 ľudí chce dať peniaze na stavebné sporenie, 3 na termiňák, ďalší by mali záujem o akcie. A všetko sa dá predčasne ukončiť. Prípadne každý môže investovať za seba - keď niekto príde s dobrým nápadom

cecil36
2. mar 2013

@gangstro takze konkretne. Ja dam 50 eur a dalsi piati tiez, co mesacne predstavuje 250 Eur, rocne 3000 Eur. Ak by sme toto investovali do stavebneho sporenia s urokom 1% rocne, tak urok za jeden rok by bol 30 eur, co na piatich ludi predstavuje sumu zisku 6 eur rocne, pricom vlozena suma je 600 Eur. To fakt myslis, ze by do toho niekto siel? Zamerne sa nebavim a vyssich sumach, lebo to ak by dotycni mali, tak neriesia spolocne spajanie sa.

cecil36
2. mar 2013

@gangstro a preco nie ak by tam bol moj podpisovy vzor? preto, ze ten podpisovy vzor by mal aj niekto iny, kto by mohol vyberat 😉

gangstro
autor
2. mar 2013

@cecil36
Dá sa aj kolektívny výber - že jeden to nevyberie.
Ak vkladáš postupne peniaze - nemôžeš mať 1% z celého roka - takže by to bolo menej ako 6 eur. Na stavebnom sporení je úrok 2% - a to by si ešte nevyužila stavebnú prémiu. Na stavebke sa dá v pohode urobiť 5 % ročne - pri 6 ročnej viazanosti stavebného sporenia. Ale dá sa zarobiť aj 20% .(pri splnení určitých podmienok - a samozrejme že to nejde pri 100.000 )
2% ročne ti ponúkne aj hociktorá lepšia banka

aduskatt
2. mar 2013

@gangstro no a potom staci, pri kolektivnom vybere, ze sa jeden zatne a povie, ze ked mu nedas 50%, tak nepojde podpisat nic🙂 a co potom budete robit?

gangstro
autor
2. mar 2013

@aduskatt
Každé družstvo má svojich poverených ľudí, ktorým dôveruje, že nebudú robiť somariny. A v tom je tá sila kolektívu, že aj v tom najhoršom prípade by nik neprišiel o veľa peňazí - lebo každý by tam mal iba malú sumu.Aj keby skončilo euro - tak nik neprišiel o celý majetok. skôr si myslím, že keď sa na to niekto dá - tak to bude investícia max. do 100 eur - ale pri viacerých ľuďoch sa dá získať viac ako každý sám

cecil36
2. mar 2013

@gangstro tak hladaj hladaj mozno hlupakov najdes 😀 Inak ci na to zarobis 6 eur alebo 12 eur je to furt a stale jedno. P.S. 20 % nedostanes ak sa piati chudaci poskladaju po 50 eciek alebo inej malej sume 😉

aduskatt
2. mar 2013

@gangstro peniaze robia divy 🙂 aj rodiny sa rozhadaju kvoli majetku🙂 aj v tom druzstve, ked urcis dvoch, tak jednemu moze zrazu prepnut a nic vam nepodpise🙂 a ver, ze viem, o com hovorim, par rokov som robila s podpisovymi vzormi🙂)

cecil36
2. mar 2013

@gangstro ak by som mala zarobit 100 eur zisk, tak by som musela pri piatich ludoch vlozit 5000 Eur pri 2% uroku a dalsi piati to iste. Takze si naozaj myslis, ze rozumne uvazujuci clovek vlozi 5000 eciek do niecoho coho vlastnikom nebude on sam? Neverim 😀

aduskatt
2. mar 2013

@cecil36 mat 5000 eciek a chciet investovat tak, aby som sa nevystavila extra riziku, tak pockam na nejake specialne depozitum v banke, napriklad hypotekarne zalozne listy a nemusim trpnut, ci niekomu neprepne, lebo vlastnik budem len ja🙂 orcite s takou sumou nepojdem s dalsimi niekolkymi ludmi, ktorych ani nepoznam, resp poznam mozno z konika alebo inej diskusie🙂
kazdopadne, myslienka je to sice zaujimava, ale nedotiahnuta do vsetkych detailov

bettynka222
2. mar 2013

@gangstro kúp si kolektívne lietadlo - teda letove hodiny. Budes ho mat takto k dispozícii vždy ked budes musiet letiet na pracovnú schôdzku napríklad 🙂

bubulka722
2. mar 2013

@gangstro Myslím, že to nie je až taký zlý nápad, no v dnešnej spoločnosti kde už málokto niečo naozaj hmotné a hlavne hodnotné vyrába ťažko realizovateľné. Viem si predstaviť založiť družstvo kde by bol povedzme pestovateľ obilia, mlynár, pekár, ktorí by vyrobili chlieb a ten by predávali. Každý by prispel svojou prácou ku konečnej hodnote a zisk by si delili podľa dohodnutých %. Je to ale v dnešnej spoločnosti zavalenej lacnými šmejdami vôbec možné??? Presadil by sa tento naozaj poctivý obchod vo svete bez hodnôt založený na špekulácii a klamstve? Družstvo chápeš aj inak. Ak áno prosím vysvetli mi to.

gangstro
autor
2. mar 2013

@cecil36
JA si myslím, že je rozdiel, či máš 6, alebo 12 eur.
Ja zas viem, že tých 20% dostanem v pohode🙂 Ale každý máme na vec iný názor

gangstro
autor
2. mar 2013

@aduskatt
Ja netvrdím, že sa to nikdy a mne nestane. Ja len tvrdím, že keď budeme viacerí môžeme získať viac ako každý sám.
Každý z nás by chcel nejako získať peniaze. Keby sme videli budúcnosť -tak už naši rodičia kúpia akcie microsoftu 🙂

aduskatt
2. mar 2013

@gangstro s tym suhlasim, len poukazujem na to, ze dnesok je plny nastrah

gangstro
autor
2. mar 2013

@aduskatt
A kedy tie nástrahy neboli? Mali naši rodičia, alebo st. rodičia na ružiach ustlané? Človek raz získa, raz stratí - taký je život.

aduskatt
2. mar 2013

@gangstro proste som narazala na tie podpisove vzory, ked si hovoril, ze sa to da osetrit....nemas to ako osetrit🙂 lebo hocikomu moze prepnut🙂 ale prvotna myslienka nie je zla