Ahojte baby, chcem sa spytat, ci mi nahodou neviete poradit, lebo mam 2 protichodne nazory. Axu vraj odkupila Uniqa, ja tam mam 2. pilier. Jedny mi tvrdia, ze Axa Sds bude fungovat ako fungovala na teraz a nic sa nezmeni a druhi tvrdia, ze mam prejst do NN, lebo Axa skoncila a Uniqa nema SDS v sprave. Smiesne je, ze tieto dva nazory mam od 2 roznych financnych poradcov, tak si vyber. 😂😂
@hlupy86 AXA d.d.s., a.s. a AXA investiční společnost a.s. sa
premenuje na UNIQA d.d.s., a.s. a UNIQA investiční
společnost, a.s.
od januára 2021 dôchodky a investície výlučne
pod značkou UNIQA
• na existujúcich pobočkách UNIQA SK začne servis
dôchodkových produktov od 01 202
@nelca84 @ivkazba
dievcata, vy tu viete vsetko, vedeli by ste mi poradit, ako funguju ti financni poradcovia typu partnersgroup ....lebo zahadne sa mi ozvala davna kamoska, ze zacala robit pre partnersgroup a len by chcela uzatvarat, presuvat zmluvy, hypoteky, atd...
tak nerada by som sama so sebou vybabrala
Ide o to, ze by som chcela peniaze z 2 .a 3.piliera previest do NN ....myslite, ze oni za to, ze by to sprostredkovali nieco maju?
Mam si to radsej sama obehat?
Mne sa na NN paci, ze maju vsetko online a viem si to tam kedykolvek pozriet
napr. 2.pilier mam v Allianz, a tam iba raz za mesiac chodi vypis na mail
@marci77 záleží nie len od toho, kde to máš, ale aj akú stratégiu máš zvolenú. Allianz je fajn. nielen v NNku si to vieš pozrieť, aj v Axe napríklad. Áno, ako sprostredkovatelia máme provízie za zmluvy, hypotéky, poistenia. Ty tiež nechodíš do práce predsa zadarmo. Teba to však nič nestojí. Platia nás inštitúcie. V prípade, že nemáš ten druhý pilier urobený dobre, tak Ti to upravia. Ak ho máš urobený "dobre" a vhodne pre Teba, tak to nemeň. Nedaj sa za každú cenu prehodiť niekde inde, ale ak to bude treba. tak TI to v pohode spravia, nemusíš obehávať. Každopádne sa však nemusíš nechať utiahnuť na to, aby si si zrazu všetky zmluvy dávala niekde inde len preto, lebo Ti to kamarát sprostredkovatel povie. Ten dobrý si tie zmluvy pozrie a čo je dobré, nechá tak. Nesnaží sa za každú cenu všetko meniť. Želám veľa šťastia v rozhodovaní🙂
@marci77 skus si vyhladat priemernu vykonnost fondov za poslednych aspon 5-10 rokov a podla toho mozes zvazit ci prestupis a kam. Napr. Progres v Allianzi sa drzi celkom slusne, neviem v akom fonde/fondoch mas peniazky. Mozno by u teba stacilo upravit rozlozenie fondov v ramci Allianz. Apku ma snad kazdy, nechapem, ze Allianz v tomto zaspal. Ja mam Generali, cez apku sa da menit aj pomer vo fondoch. Ja teda aj vzhladom na vek fandim indexovym, tie maju pekne zisky 🙂
@marci77 je to ako píše @aduskatt ty im neplatíš nič, platia ich finančné inštitúcie za zrealizovaný obchod. A rovnako súhlasím s tým, že ak máš 2. pilier dobre nastavený, nie je dôvod meniť ho (ako píše nelca, treba pozrieť výkonnosti tvojho fondu a porovnať ho s rovnakou stratégiou inej spoločnosti). Detto ak máš životnú poistku, netreba meniť len tak. Dnes už nemusíš dostať tak dobré poistenie ako pred X rokmi (napríklad môžeš byť z dôvodu nejakých diagnóz viac riziková, tým pádom drahšia poistka a rôzne výluky). Plus stratíš X peňazí, ktoré si do existujúcej poistky dala. Detto hypotéka, ak preniesť, tak v čase fixácie a až vtedy, keď ti sprostredkovateľ ukáže, prečo urobiť zmenu. Nie vždy nižšia úroková sadzba znamená automaticky lacnejší úver, treba porovnať aj iné parametre.
Ono treba si uvedomiť, že väčšina nových sprostredkovateľov začína tým, že oslovuje svojich rodinných známych a známych. Nemusí ti byť trápne povedať, že nemáš záujem riešiť to s ňou. A ak áno, tak vypočuť si, premyslieť (možno poradiť sa inde, ak budeš mať pocit, že ako nováčik tomu nie celkom rozumie) a robiť rozhodnutia až potom.
Je potrebne si dat pozor aj na zmenu 3.piliera. Ak si sporis uz dlhsiu dobu v jednej spolocnosti (cca 7-10rokov, pripadne viac) za urcitych podmienok, tak pri zmene dds sa ti zmenia (zhorsia) aj podmienky na aktualne, co je dost podstatna zmena pre moznost cerpania doplnkoveho dochodku.
Ja si pamätám, že o zmene mi poslali listom všetky informácie.neriesila by som vôbec zmenu.
@hlupy86 pravdu ma ten prvy, ten druhy ma pravdepodobne proviziu z toho, ze ta nahovori na NN, je to na tebe, ci ostanes, alebo zmenis DSS-ku