Skončenie havarijného poistenia

falbala132
10. mar 2016

ahojte, potrebujem poradit, volala som aj na infolinku, no volala som tam 2 krat a vzdy dostala inu odpoved.
Chcela som zrusit havarijne poistenie a prestupit do inej poistovne, prepasla som vsak 6 tyzdnovu vypovednu lehotu. Pani v poistovni mi povedala, ze teraz po lehote uz jediny sposob zrusenia poistky je ten, ze fakturu ktora mi prisla (platba rocne) nezaplatim a pridu mi 2 upomienky a po nich predzalobna vyzva spolu s faktúrou na alikvotnu ciastku a nasledne zmluva po mesiaci od poslednej vyzvy automaticky zanikne. cize budem platit ciastku za cca 4 mesiace. Vraj vyhrazky o exekutorovi v liste si nemam vsimat a len zaplatit fakturu.
Zaujimalo by ma, ci to bude OZAJ iba suma na alikvotnu ciastku, alebo tam budu aj uroky z omeskania, trovy exekúcie, pripadne ine poplatky (okem poplatku 1,5 € za vyzvu-upomienku). Nechcem aby to nakoniec dopadlo tak, ze urokmi sa mi suma navysi tak, ze sa mi viac oplati zaplatit celu rocnu poistku a poistovnu zmenit az o rok. ide o poistenie v Komunálnej poistovni.
Dakujem.

dominika6
10. mar 2016

@falbala132
Su to natahovacky na dlhu dobu,kasli na to teraz uz zaplat a nabuduce si sledujj cas..
Aj tak su rozdiely v Pzp minimalne

falbala132
autor
10. mar 2016

@dominika6 ide o havarijne poistenie, nie PZP a konkurencna poistovna mi ponuka takmer o 200 eur lacnejsiu. nejde mi o casove hladisko, ide mi o to, ci budem platit uroky s omeskania, pripadne ine poplatky.

diana70
11. mar 2016

Neviem ako iné poisťovne, ale napr. u nás v Allianz môžete pri havarijnom poistení požiadať o výpoveď dohodou, vyjdú v ústrety tak, že budete musieť byť poistená ešte jeden štvrťrok (nie celý rok). Potom môžete prejsť do inej poisťovne. Pri PZP, ak aj klient má napr. štvrťročnú splatnosť, ukončiť môže poistku až k výročnému dňu (dátum na bielej kartičke), je to dané zákonom.

zacik
11. mar 2016

doporucujem prestudovat vseobecne obchodne podmienky k danej zmluve. Havarijna poistka sa da samozrejme najlahsie ukoncit k "vyrociu", avsak vtedy obvykle treba dat vypoved 6 tyzdnov vopred ako spomina autorka.
Moja poistka, napriek tomu ze je na dobu neurcitu, by zanikla 3 mesiace po tom ako by som nezaplatil dalsie poistne. Samozrejme poistovna by mala narok na sumu za tie 3 mesiace.
Zaroven doporucujem prist s novym poistnym predpisom k sucasnej poistovni, niekedy dokazu vyrazne znizit poistne ked je vypoved na stole...