Prosím o radu,kto sa v tom orientuje....platím poistku za nehnuteľnosť od kúpy nehnuteľnosti doposiaľ už 13 rokov rovnakú sumu.(nehnuteľnost je na úver) poisťovňa ma asi 2 roky atakuje pisomne s tym,že vraj krytie už nie je 100% a ak chcem 100% mám ich kontaktovať.ja nechcem platiť viac ani nic meniť,navyše pred pol rokom mi oznámili,že mi skoncila vinkulácia,tak sa pýtam ako je to mmožné? V zmluve spred 13 rokov stoji len dátum začatia pplatenia poistky a na dobu neurčitú,tak odkiaľ nabrali to skončenie vinkulacie????viete niekto čo s tým????
No nemusíš nic menit ale ja som napriklad tohto roku poistku pomenila a veru som bola prekvapená ze niektoré veci su v novej lepsie a napriklad nemusíš poisťovať všetky rizika, možno ta to nemusí vyjsť o vela viac platiť. Napriklad v starej som mala amortizaciu ( ani som nevedela o tom) a v ňovej nemam plus mi dali zadarmo poistenie skla a este nejake blbosti typu otvorenie pribuchnutych dverí 🙂
Jj treba to zhodnotiť a dokonca mozete platit aj menej. Poistené bude na spravnu sumu a aj rizika uz su lepsie v zmluvách zahrnuté. To že vypovedali vinkulaciu je divne.
poistna suma nehnutelnosti casom narastla, a v tomto momente mas nehnutelnost pravdepodobne podpoistenu, preto ta poistovna kontaktovala. bolo by dobre,aby tu zmluvu niekto videl,zhodnotil a nastavil spravne poistne sumy,aby v pripade hocicoho,bol dom poisteny na realnu hodnotu. a je dost mozne ze pri prerobeni poistky budes llatit rovnako a niekedy sa stane ze aj menej 🙂 ak mas otazky kludne sprava 😉