Ahojte dievčatá,prosím vás poradíte mi... Chodím do školy a syn je chorý,to môžem ísť do školy a dať sa na OČR ? Teda pôjdem do školy,ale budem OČR so synom. Vďaka
@topanocka15 nepíšeš hlavné, či si zamestnaná, ak nie OCR nemá význam, kedze ti nemá byť z čoho platena
@mogaa Áno,áno som zamestnaná,ale 2x do týždňa chodím do školy no a dieťa mi ochorelo ,len neviem či môžem ísť na OCR a byt aj v škole,13rokov ma dieťa.
@topanocka15 no pokiaľ ti pediater na 13-ročného dá OČR tak ano, môžeš ostať na OČR...pri OČR kontroly nechodia, ale bežne je OČR len do 11roku, pri starších deťoch to musí byť stav kedy dieťa nesmie byť samo - teda vysoká horúčka, alebo stav kedy nesmie chodiť a podobne.....lebo aj pri dištančnom ostávali deti na 2.stupni sami doma, takže aj pri OČR je to musí lekár vyhodnotiť ako stav kedy nesmie byť dieťa samo.....čiže ak má dieťa len zvýšenú teplotu a kašle, tak ti pediater OČR nedá....musela by tam byť vysoká horúčka....
Och tak vďaka
Uvidím čo povie lekárka či môžem byť OCR a ísť normálne do skoly,lebo samého ho nechcem nechávať doma
@mogaa vobec nemusi byt horucka...staci ak dieta dostane napr. ATB a tie ma uzivat v case kedy by malo byt samo doma. Dieta nemoze uzivat lieky bez dozoru dospeleho. Bezne mam v praci X ocr-riek v priebehu roka na deti starsie ako 11 rokov...aj pri obycajnej chripke az po dlhodobe (bohuzial) pri onko chorobe. Jazne - beriem, kopec ich je neopodstatnenych, deco by vydrzalo doma aj same. Ale to neriesim - narok na ocr ma - tak je doma.
@mogaa ze nechce je jedna vec, ze by vlastne mal ak decku pod 18 r. predpise lieky na lekarsky predpis je vec druha. To uvadazam len ako priklad. Vela rodicov sa necha odpinkat "lebo lekar povedal, ze ocr neda, ze je velky a zvladne to". Kolegina mala pred letom ocr na 34-rocneho syna, mal zlomenu nohu....inak uplne zdravy. No maju poschodovy dom, ak by sa mu nieco stalo ked pojde z izby dolu do kuchyne ...... a presne takto do Dr. povedala....a zrazu ziadny problem s vypisanim ocr nebol.
@alenah31 No ved toto presne,že nechcem nechať dieťa samé doma cely deň a ešte keď je choré kašle strašne,strašne😶
@topanocka15 to uz si musis sama vyargumentovat u Dr.
@topanocka15 dieťa strašne strašne kašle a ty chceš ísť cez OČR do školy🙂 ale ano ak ti lekár OČR vypíše, môžeš...o OČR rozhoduje lekár, nie je to v kompetencii SP, tá OČR len vypláca.....
@topanocka15 a čo spravíš keď pôjdeš 2x v týždni do školy?
@mogaa Iba som sa pýtala ako to je.
@topanocka15 a si zamestnaná, platíš odvody do SP?