Prosim ppradnte jeden vrazil do mna bola to jeho vina mam golf 5 s predu rozbity spodok koleso nefunkcne musela som si vybavit odtahovku kedze z autom sa medalo pohnut.Oplati sa rozpoctom ci radsej do servisu?
pokiaľ to bola jeho vina treba spísať záznam a nahlásiť škodivú udalosť na poisťovnu, Všetky náklady by mali byť hradené z jeho PZP
@simona745 no podľa mňa to jednoznačne riešiť cez poisťovňu, ak on spôsobil škodu tebe mala by ti všetky náklady na opravu uhradiť poisťovňa...a poisťovňa musí mať servis zazmluvnený ..podľa mňa..tebe to môže byť jedno koľko vyjde oprava...radšej zavolaj na poisťovňu a zisti, či vôbec škoda bola nahlásená..predpokladám, že máš vypísaný papier o nehode
Áno, podľa toho ako ste to riešili. Ak štandardne všetko bude hradené z jeho PZP, ak nie a z miesta napríklad ušiel alebo to nenahlásil poisťovni tak to treba riešiť cez SKP.
nespekulovala by som. pri rozpocte sa prihliada aj na vek auta, odhad byva vacsinou nizsi ako naklady na opravu cez servis (teda ak si nevies zabezpecit vyhodnu opravu po znamosti. pokial tuto moznost nemas, tak urcite servis. v servise daju dole poskodene diely a casto po zosadeni naraznika robia doobhliadku kvoli skodam narazovych zon, senzorom a pod.
@jakubvojcik nie vsetko je spisane nastastie
@simona745 pokial si to neviete spravit za dobru cenu tak radsej do servisu....inak aj na odtahovku mate narok z pzp