Ahojte, priateľovi sa 15.12 stala škodová udalosť , na parkovisko doňho nabúrala no našťastie nechala lístok z údajmi .. 20.12 sme boli na obhliadke a škodu vyčíslili na 570€ aj keď škoda je určite vyššia nezarátali tam ani to že pri jazde naráža tam kde je auto poškodené do gumy ako keby to chcelo rozrezať , chcel doobhliadku tá však ževraj podľa technika nie je potrebná nakolko to je nafotené,nesúhlasime zo sumou raz mu nabúrali do kufra bola tam mini preliačinka a na 400€ vyšla oprava, moja otázka znie ako postupovať keď nesúhlasí z vyčíslenou sumou? Dá sa to dať do servisu oceniť s tým že poisťovňa to preplatí?A ako je to s tou amortizáciou? Prečítala som veľa článkov a niekto tvrdí že je to protizákonné ale že to poisťovne bežne používaju.. A ešte jedna otázka je tam napísané forma likvidácie podľa faktúr ale on to dá opraviť známemu, dá sa to zmeniť aby mu to vyplatili priamo?Ďakujem za každu radu😘 Pridala som fotky poškodenia auta a zápis o poškodení vozidla.
priatel mal na mojom aute skodovu udalost - jeden ho vybrzdil a predok auta rozbity.
prisiel obhliadac z kooperativy, vsetko spisali. nakolko je priatel automechanik a ma svoj autoservis, auto opravoval sam... po dani dole plastov zistil este dalsie poskodenia, obhliadac nemal problem prist este raz. podotykam, ze cesta bola 100km... vsetko preplatili do posledného eura. takze si myslim, ze asi zalezi od poistovne
@nanynou nie, pri rozpočte to bude alikvótna čiastka, ja som ti len dala príklad, ako to bolo na mojom aute, ale určite nečakaj veľkú čiastku, myslim, že u vás by to rozpočtom bolo okolo 250, čo by ste dostali z poisťovne, ale ako vravím, tá vaša oprava vás nevyjde draho, keď nepojdete do nejakeho autorizovaného servisu.. vyzerá to byt staré auto, ja osobne by som pri takom už nedala lakovat ani tie dvere, ani zadný nárazník a dala by som si opraviť len ten blatník, ktorý bráni normálnemu užívaniu auta ako píšeš.
chcem sa informovať toho, kto riešil v poslednom čase škodovú udalosť. Pred týždňom do manžela na parkovisku ťukla jedna žena, praskol nárazník a mierna preliačina na našom aute. Pri tejto udalosti si navzájom pofotili škody, vymenili telefónne čísla. Pani mu volala, že škodovú udalosť nahlásila vo svojej poisťovni. Má povinnosť niečo riešiť aj manžel ako poškodený alebo má len čakať kým ho poisťovňa vinníčky škodovej udalosti vyzve? On s poisťovňou zatiaľ neriešil nič, nikto ho zatiaľ z poisťovne nekontaktoval.
@0silvia0 ona to nahlásila a my sme to išli tiež nahlásiť samostatne tam sme vyplnili papiere vypýtali si číslo na miesto kde sa vykonávajú obhliadky a išli sme na druhý deň tam 🙂 15.12 sa stala škoda a včera nám boli vyplatené peniaze dali sme si to rozpočtom , Vy si to dáte do servisu?
@nanynou môj manžel sa spolieha na to, že ho budú z poisťovne vinníčky kontaktovať, on zatiaľ nič neriešil, len mu vinníčka oznámila, že škodová udalosť je nahlásená... netuším vôbec či sa to dá do servisu alebo ako sa to bude riešiť, ani neviem čo je výhodnejšie, nechávam to na manžela, aj keď ja osobne by som bola aktívnejšia ako on a nevyčkávala, ale aspoň si do poisťovne zavolala.
@0silvia0 tak ak tam nechce ísť tak nech si aspoň overí či to ozaj nahlásila, aj ja som priateľa buzerovala nech to okamžite rieši, toto sa vlieklo nenahlásila to v ten deň stalo sa to v piatok ale až v utorok som si spomenula a aj to ju priateľ naháňal lebo bola chorá a chcela to riešiť až keď vyzdravie, ale to nie je náš problém.. ak máte nejakého známeho tak sa Vám to oplatí viac rozpočtom , lebo čo som čítala tak vraj to v servise naťahujú lebo potom je problém z vyplatením od poisťovne ale tak neviem.. ak smiem vedieť akú poisťovňu ma viníčka?
Ked sme mali nase prve auto asi tyzden tak nam ho na parkovisku sused nabural pri cuvani cele dvere preliacene u spolujazcu a nedali sa ani otvorit.tak s kooperativy to nacenili na kolo 500eur plus nam dal aj sused.muz si tiez opravu robil sam.vyklepal co sa dalo vytmelil a nafarbil.oprava vysla menej ako 500eur ale keby to dal fakt do servisu tak by to bolo isto viac.
@nanynou volala som do poisťovne, pani mi povedala to, čo ty, že treba ohlásiť škodovú udalosť aj zo strany poškodeného, manžel bol presvedčený, že to stačí nahlásiť len vinníkom. Takže manžela som už nasmerovala, nech si to konečne rieši, ale dá sa to aj cez online formulár cez ich stránku, takže ešte raz díky za nasmerovanie. Aj toto auto je z roku 2001 a rátame s tým, že dlho už nevydrží...
Ahojte nedávno som mala skodovu udalosť pri ktorej som bola ako poškodená
Prišiel znalec z kooperativy všetko pofotil spísal a škodu vyčíslil v prípade že pôjdem do originál škoda servisu na vyše 3 000€
V týždni mi prišiel email že mi na aute poisťovna vyhlásila totálnu škodu ale stále je to v štádiu šetrenia koľko myslíte že to bude trvať pokým mi pošlú peniaze ďakujem
@zlatko239 ahoj, ako vam prosim nakoniec dopadol vas pripad s autom? Do nas nabural chalanisko zozadu a ma Kooperativu. Pred mesiacom nam doslo info ze ide o totalnu skodu a odvtedy nic, nedali nam ani vycislenie, kontaktovali sme likvidátora ale nereaguje. Zacinam mat obavu ci nejake peniaze uvidime, na Kooperativu pocuvame same staznosti :(
Obrázky sa mi nedajú zväčšiť, tak neviem, čo tam je napísané a aké podmienky ohľadom opravy by ste mali dodržať.
Niektoré poisťovne uplatňujú amortizaciu, iné nie, vy mate smolu, že Uniqua ju uplatňuje.. čo sa týka sumy, napočítali Vám ju podľa mna primerane. mne Kooperatíva pri obdobnej škode+predný nárazník, predný blatník na výmenu, predné dvere na výmenu, prah, prahová lišta na výmenu + to čo mate vy na Audi spravila napocet prostredníctvom programu 1700eur z ceny replík z auto kelly, kde sa za tu nízku cenu ani tie diely nedajú zohnat! A rozpočet 1300! a v Audi centre povedali, že sa len tak tak zmestia pod 4kk.
Na vašom mieste by som si to dala zlikvidovať rozpočtom a dala opraviť tomu známemu, oprava vás nemôže vyjsť viac ako 200eur, možno nárazník a dvere by sli vyleštiť len tempopastou..