Škodová udalosť - Kooperatíva

mica20
16. sep 2023

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci niekto nevie poradit, alebo povedat svoju skusenost. Cez tyzden sme mali dost vaznu autohavariu, nabural do nas vodic, auto je na totalku. V stredu ma prist pan na obhliadku, a urcit sumu skody a veci s tym spojene. Tu nastava problem, doteraz som nejako nikdy neriesila poistky. Az teraz som sa dozvedela, ze Kooperativa je najhorsia poistovna, nechcu preplacat peniaze, ludia sa snimi sudia atd. Vinnik nehody mal Kooperativu a zacinam sa obavat, aku sumu nam vobec vycislia a preplatia? Neoslo o lacne auto, bolo to bmw, platit ho budeme este 4 roky, je mi z toho tazko, nakolko sme vzivote ziadnu havariu nemali a teraz toto a az tak. Ale nastastie mam nic nie je, vsetko je bez ujmy na zdravi to je podstatne. Len uz zacinam rozmyslat, ci si netreba najat nejakeho pravnika aby z poistovni vytrieskal peniaze, ktore nam realne patria. Obavam sa ci nevycislia len nejaku smiesnu sumu 3tisic, a budeme na nu cakat este aj rok. Mate niekto realne skusenosti? Dakujem.

zuzkaa1991
16. sep 2023

@mica20 ak.si dobre pamätám pres vianocami.do mna buchol jeden pan a on mal.kooperativu...vypisali sme papiere odnesli sme.do poisťovne potom.si ma predvolali na obhliadku poznacil.si odfotil.si co.mam.poskodene a tabulka mu hneď vypocitala.sumu ktoru mi vyplatili 😇 takze.si myslím ze.inac uz pracuju

sulavikova
16. sep 2023

@mica20 ja môžem Kooperatívu len odporúčať, mali sme v rodine úraz, po prepustení z nemocnice lekár vypísal tlačivo, síce za 20,00€. To som odoslala a do týždňa mi prišla 100% úhrada z poisťovne. Priateľ mal vtedy Allianz, dlhé papierovačky 🤦🏻‍♀️a dostal smiešnu sumu, po úraze aj ukončil poistku. Pre mňa je najhorší Wustenrot s Allianzom. Pokiaľ ide o krytie poistky, klamári a zavádzači. Nasľubujú hory doly.

jaga18
16. sep 2023

Ahoj, riešili sme detto toto isté. Mali sme vážnu nehodu pred cca mesiacom. Auto bolo na totalku, vinník nehody mal poistku v kooperative.

jaga18
16. sep 2023

My sme mali mercedes GLK , sumu nám vyratali z 2 poloziek. Jednu sumu nám ihneď vyplatili a druhu sme dostali ešte za odoredaj vraku, čo sprostredkovala kooperativa. Suma závisí od viacerých faktorov, my sme dostali cca 90% skutočnej trhovej ceny auta.

jaga18
16. sep 2023

Sme sa smiali, že keby predáme auto trom áčkam, nedostali by sme zďaleka toľko, ako z poistky.

sweet20
17. sep 2023

@mica20 Kazda poistovna je dobra na nieco ine. Ak mate financneho nezavisleho agenta ten Vam to mal povedat.

sticker
17. sep 2023

@mica20 No ja sa bohužiaľ prikláňam na stranu nespokojnosti s touto poisťovňou. Mamina mala škodovú udalosť, tiež do nej na parkovisku nacúval chlapík a teda najprv kopec papierovačiek a nakoniec to celé otočili. Ale tak chlapík mal konexie, aj to zohralo svoje. Ale aj pri úraze stále vypisovali, že ešte poslať ďalšie papiere a naťahovali čas.... Aj dosť známych odišlo od nich, aj skôr, aj za cenu prepadnutia časti peňazí 🤷.
Ale tak treba dúfať.... už sa to nedá zvrátiť, uvidíš... možno zrovna dobre bude.

katulkagajdos
17. sep 2023

@mica20 my sme s nimi mali opletačky- bolo to rozbité čelne sklo od auta pred nami, ktoré bolo poistené v kooperative- 2 roky sme sa naťahovali ( vo vyjadreniach písali, že to bolia moja vina, lebo som nedodržala bezpečnú vzdialenosť (bolo to nákladné auto a nemalo zadné blatníky- všetko pofotene a zdokumentované) a aj napriek trom svedkom mi napísali, že ich poistenec nemohol vedieť, či sme ho neobvinili neprávom) Pre mna najhoršia skúsenosť s poisťovňou, snažili sa zo mna spraviť klamárku a vinníka tej udalosti- 3 dni pred súdom stiahli chvost a zaplatili- dúfam, že budete mat viac šťastia. Držím palce.

jaga18
17. sep 2023

@katulkagajdos no toto skúsili aj na nás 😃 Ich klient vraj v popise nehody uviedol, že my sme vrazili do predošlého auta a on to chudák už neubrzdil a nabúral do nás. Ale tak s týmto samozrejme nepochodili, keďže to bola vážna nehoda, boli aj raneni, privolane boli všetky zložky, bola správa od polície aj hasičov aj záchranárov, takže s touto teóriou nemali šancu. My sme prvú časť peňazí dostali do 2 týždňov od nehody, druhu časť následne do 10 dní keď prišli vyzdvihnut vrak.
Najlepšie je mať správu od polície, kde je jednoznačne určený vinník, vtedy nieje šanca, že by vznikli takéto doťahovačky.

katulkagajdos
17. sep 2023

@jaga18 zjavne, keď ich poistenec nedodržal bezpečnú vzdialenosť už je to iný prípad 🤦‍♀️ súhlasím s tým, že najlepšie je, keď sú tam policajti, nech sa nemôžu vykrúcať.

kristiii
17. sep 2023

@mica20 mňa takto strašili s komunalnou poisťovňou, keď mi jedna fešanda orajbala celý bok auta a všetko prebehlo v pohode. S kooperativou mám skúsenosť len čo sa týka poistenia domácnosti, keď ma pravidelne vytapala suseda a tiež bez problémov. Tak sa zbytočne dopredu nestresuj.

michal711
17. sep 2023

@mica20 píšeš že nešlo o lacné auto a že ho budete splácať ešte 4 roky . Tak to gratulujem kúpiť si auto na ktoré nemám a teraz fňukať.

sasa1310
17. sep 2023

@mica20 stačí, že škodu si dáte uhradiť z vašej havarijnej poistky a potom následne tvoja poisťovna bude vymáhať všetku škodu od poisťovne vinníka. Predpokladám, že keď máte drahé auto, že máte havarijnú poistku. Ideálne by bolo keby ste mali KASKO na 5 rokov a preplatia vám celú kúpnu sumu. Resp. preplatia ju leasingovke, ak máte naňho leasing. Tam je otázne či vy vôbec niečo z poisťovne dostanete, keďže majiteľom je leasingovka a nie vy.

mica20
autor
17. sep 2023

@michal711 ja nefnukam. To auto mozem splatit aj zajtra, keby som chcela. To ma z toho celeho trapi najmenej. Ked nepoznas situaciu nesud prosim ta. A bud vdacny, ze si zdravy a zivy. 🙂 sprosta typicka Slovac

lenka.25
19. sep 2023

@mica20 presne ako radi
@sasa1310