Škodová udalosť

baska26
25. okt 2024

Ahojte, sused nam pred 3t nacuval do auta. Vsetko sa spisalo, policia sa nevolala. Papiere sa odniesli do poistovne. Obhliadka auta za nami, auto v autorizovanom servise na oprave. A nastava kamen urazu.
Sused mal "nove" auto. Poistku uhradil az den pred alebo v den nehody. Poistovna mu dnes poistku zrusila, pre nezaplatenie poistneho. Poslala oznamenie mailom. Nam auto v servise neopravia (volali rano muzovi) na fakturu. Strateny dalsi pol den v praci, kedze treba ist zas pre auto.
A co teraz? Ako postupovat? Od koho a ako vymahat nahradu skody? Auto nepouzivame od nehody. Dakujem za kazdu radu.

amonet
25. okt 2024

slovenska kancelaria poistovatelov oni si to od suseda budu vymahat

baska26
autor
25. okt 2024

@amonet ako sa s nimi skontaktovat? Cez ich kontaktny formular odoslat popis nehody a co je vo veci? Alebo je aj iny sposob?

amonet
25. okt 2024

@baska26 ano tak

floren
25. okt 2024

@baska26 skús zavolať, každý týždeň má ,,služby,, jedna poisťovňa, ktorá to rieši. Ja som to riešila v minulý rok

baska26
autor
25. okt 2024

@floren vies mi aj napisat na ake t.c. volat?
@amonet dakujem😊

mimi852021
25. okt 2024

@baska26 zavolajte do vašej poistovne kde máte PZP ale havarijné poistenie uveďte ho ako vinníka. Trvajte že hlasite škodu ako prvotné likvidačné úkony. A musia vám hlásenie prebrať a škodu začať riešiť. Nenechajte sa odbiť budú sa snažiť sa vás striasť ale musía hlásenie prijať.

baska26
autor
25. okt 2024

@mimi852021 a pochodim aj ked som uz pisala na skp a navyse je vikend?

kaktusik007
25. okt 2024

to, ze on nezaplatil, teba trapit nemusi. Poisteny bol - poistovna ti bude plnit a nasledne vymahat od neho.

co sa tyka servisu - to musite zaplatit vy, priste nemas havarijnu aby ti poistovna vystavila kryci list. Ved to zaplat a daj si preplatit poistovni.

mimi852021
25. okt 2024

@baska26 ako tak rýchlo neodpisuje čo som mala skúsenosť. Počkala by som do pondelka. Ktorá poisťovňa to riešila prvá?

baska26
autor
25. okt 2024

@kaktusik007 poistovna plnenie pozastavila a vraj presetruje poistnu udalost.
Aktualne zvysnych 600e nemam. Preto zistujem co dalej.
@mimi852021 vinnik "ma" poistenie v Kooperative a tam sa vsetko nieslo. My mame Uniqu. Dakujem za pomoc. V pondelok budeme kontaktovat teda aj nasu poistovnu.

mimi852021
26. okt 2024

@baska26 No je tu možnosť že to zaplatia len to musia prešetriť ak to bude v poriadku. Bohužiaľ ani jedna poisťovňa v tomto prípade nebude žiadne terno🤔 a sú trošku pomalší. Osobné si myslím že to už moc neurychlite keď je to takto. Počkajte teda pár dní či odpisu z skp. Ak nie zavolajte tam v stredu. Ale určite sa bude čakať na prešetrenie a potom to až budú riešiť. Aj poisťovňa potrebuje čas či sa to stalo tak uvádza poisteny. Je to fakt na hrane bohužiaľ.

kaktusik007
26. okt 2024

@mimi852021 SKP odskodnuje urazy na zdravi - ak nie je znamy vinnik, alebo vozidlo nie je poistene, a skoda bola sposobena prevadzkou vozidla. S majetkom skp nic nema.

@baska26 ale ved poistovna ma pravo to presetrit - to je uplne v poriadku.
ked nemas na opravu - hold, si bez auta. Kedze tam nebola policia - aj vy som sa bala, ci svoje peniaze od suseda aj realne dostanem

sasa1310
26. okt 2024

@baska26 ja by som doniesla faktúru priamo susedovi, nech ju zaplatí. On urobil škodu, on nemal PZP. Ty si môžeš pomôcť maximálne tvojou havarijnou poistkou.

floren
26. okt 2024

@baska26 ja som volala do svojej a tam má pani navigovala,kam ísť

jarka_black
28. okt 2024

@baska26 v Uniqe si to nahláste zo svojej HP a napíšte do formulára celý "príbeh"
v rámci Asist. služieb máte aj právne služby, takže treba na Asist. volať +421258252188

právne oddelenie Uniqy potom zatlačí na Koop., taká je prax 🤷🏼‍♀️