Ahojte, sused nam pred 3t nacuval do auta. Vsetko sa spisalo, policia sa nevolala. Papiere sa odniesli do poistovne. Obhliadka auta za nami, auto v autorizovanom servise na oprave. A nastava kamen urazu.
Sused mal "nove" auto. Poistku uhradil az den pred alebo v den nehody. Poistovna mu dnes poistku zrusila, pre nezaplatenie poistneho. Poslala oznamenie mailom. Nam auto v servise neopravia (volali rano muzovi) na fakturu. Strateny dalsi pol den v praci, kedze treba ist zas pre auto.
A co teraz? Ako postupovat? Od koho a ako vymahat nahradu skody? Auto nepouzivame od nehody. Dakujem za kazdu radu.
@baska26 zavolajte do vašej poistovne kde máte PZP ale havarijné poistenie uveďte ho ako vinníka. Trvajte že hlasite škodu ako prvotné likvidačné úkony. A musia vám hlásenie prebrať a škodu začať riešiť. Nenechajte sa odbiť budú sa snažiť sa vás striasť ale musía hlásenie prijať.
@mimi852021 a pochodim aj ked som uz pisala na skp a navyse je vikend?
to, ze on nezaplatil, teba trapit nemusi. Poisteny bol - poistovna ti bude plnit a nasledne vymahat od neho.
co sa tyka servisu - to musite zaplatit vy, priste nemas havarijnu aby ti poistovna vystavila kryci list. Ved to zaplat a daj si preplatit poistovni.
@baska26 ako tak rýchlo neodpisuje čo som mala skúsenosť. Počkala by som do pondelka. Ktorá poisťovňa to riešila prvá?
@kaktusik007 poistovna plnenie pozastavila a vraj presetruje poistnu udalost.
Aktualne zvysnych 600e nemam. Preto zistujem co dalej.
@mimi852021 vinnik "ma" poistenie v Kooperative a tam sa vsetko nieslo. My mame Uniqu. Dakujem za pomoc. V pondelok budeme kontaktovat teda aj nasu poistovnu.
@baska26 No je tu možnosť že to zaplatia len to musia prešetriť ak to bude v poriadku. Bohužiaľ ani jedna poisťovňa v tomto prípade nebude žiadne terno🤔 a sú trošku pomalší. Osobné si myslím že to už moc neurychlite keď je to takto. Počkajte teda pár dní či odpisu z skp. Ak nie zavolajte tam v stredu. Ale určite sa bude čakať na prešetrenie a potom to až budú riešiť. Aj poisťovňa potrebuje čas či sa to stalo tak uvádza poisteny. Je to fakt na hrane bohužiaľ.
@mimi852021 SKP odskodnuje urazy na zdravi - ak nie je znamy vinnik, alebo vozidlo nie je poistene, a skoda bola sposobena prevadzkou vozidla. S majetkom skp nic nema.
@baska26 ale ved poistovna ma pravo to presetrit - to je uplne v poriadku.
ked nemas na opravu - hold, si bez auta. Kedze tam nebola policia - aj vy som sa bala, ci svoje peniaze od suseda aj realne dostanem
@baska26 v Uniqe si to nahláste zo svojej HP a napíšte do formulára celý "príbeh"
v rámci Asist. služieb máte aj právne služby, takže treba na Asist. volať +421258252188
právne oddelenie Uniqy potom zatlačí na Koop., taká je prax 🤷🏼♀️
slovenska kancelaria poistovatelov oni si to od suseda budu vymahat