Mamicky, akym sposobom setrite peniazky pre svoje dieta? Ja so dala dcerku teraz poistit v Metlife Amslico a preto Vam pisem....Trochu som sa zacala tomu venovat a musim Vam povedat ze sa ani necudujem ze ludia neveria poistovniam...Aby som dcere nastavila dobru zivotnu poistku v pripade ze by sa nieco stalo a samozrejme jej aj setrila peniazky do buducna, som absolvovala jedno skolenie kde som sa dozvedela vsetko o poistovniach a o tom ako v kazdej zmluve je vyluka, t.j. ze kedy zmluva neni platna a nedostanete ziadne plnenie...10 poistovni ma v zmluve malymi pismenkami napisane ake su vyluky a je ich velmi vela....preto si aj dovolim vam napisat...dajte si na to velky pozor....nechcem to tu rozpisovat, ak budete chciet vediet viac, napiste mi kludne Vam pomozem...moj mail je misa.danisova@gmail.com.
Tiez som na zaciatku bola skepticka ze nebudem jej robit ziadnu poistku, ale je to potrebne pre to dieta, aj setrenie ale aj osetrenie toho ze sa jej moze nieco stat po zdravotnej stranke...ano daju sa odkladat peniaze aj do banky, ale ta moze kedykolvek skrachovat a nedostanete nic, poistovna je kryta statom...neviem poculi ste niekedy ze by nejaka poistovna niekedy skrachovala? Miska
zivotna poistka pre dieta je totalna blbost .. ak poistit tak zivitela rodiny .. na smrt alebo uraz .. inak je to len tlacenie penazi do poistovne ...
a pride mi uplne trapne ze niekto absolvuje jedno skolenie a uz chce radit ....
@danisovie poistka pre dieta nie je vobec ale vobec potrebna, absolutne!!
Poistovne tiez krachuju - to ze za slovensku este ziadna za poslednych 20 rokov nie, neznamena nic.
@danisovie a len tak pre info aj vklady v banke su chranene statom a nie poistovne to su sukromne spolocnosti ...a stat chrani len vklady na 2 pilier...
takze treba neverit vsetko co ti kto nakuka na jednom skoleni ale prestudovat si trochu problematiku 😉
mechanizmus zivotnej poistky je nastaveny tak, aby z toho zila poistovna. iste, je tam moznost kazdy rok si inflacne navysit, aby hodnota penazi o tych dvadsat rokov aj nejaka bola. ale. na to, aby niekto mohol seriozne nasporit dietatu slusnu sumu na start do zivota, na to nestaci odkladat 20 ani 50 eur. to treba viac. treba si uvedomit, kolko z celej sumy pokryva urazy a kolko ide na sporenie a za akych podmienok. je totalna kravina si urobit zivotku za 30 eur s tym, ze 15 eur je urazovka a z toho sa nikdy peniaze nenasporia a zvysok ide na sporenie. a tak si vyratajte 15 e mesacne x 20 rokov... to je 3600 eur. pochybujem, ze to bude stacit na start do zivota. ked si vezmeme do uvahy samotne sporenie po 100 eurach mesacne, to je uz 24.000 eur. trosku ina suma, rozdiel. takze pozor na to. ja mam niekolkorocne skusenosti z poistovnictva a suhlasim s nazorom, ze: poisteny maju byt rodicia na smrt vseobecne, smrt urazom a kriticke choroby, aby v pripade takejto udalosti a.) mohli dalej zivit rodinu, kym sa daju do poriadku pripadne b.) aby detom ostali peniaze do zivota. a zvysok by som sporila sama ci do ponozky ci v banke. peniaze sa daju vzdy otocit, dnes zacnete so 100 eurami a kazdy rok si mimoriadne prihodite inflacne navysenie a bude to ok. peniaze mat treba rozdelene. nieco v banke, nieco doma, nieco zainvestovat. ale maloktory financny poradca je taky schopny, aby nastavil skustocne plnohodnotne zhodnocovanie penazi. na 90% vsetky poradcom ide o proviziu a co bude s vami za 20 rokov ich nezaujima. a ja osobne deti vychovavam k samostatnosti s tym, ze nieco im do zivota prispejem, ale rozhodne im nenastartujem zivot v dospelosti kompletne. musia sa aj sami posnazit. praca, brigady. aby nemali pocit, ze nemusia nic, lebo ved rodicia kupia aj byt aj autko aj neviem co. a samozrejme, chcem to urobit tak, aby tie peniaze boli viazane na konkretnu vec. este neviem, kam ich vietor odveje, co bude, ale tak podla okolnosti bud to bude prispevok vylucne na byvanie, pripadne na studium a podobne. ziadne take ze v 18-20 rokoch dostanu niekolko tisic a rozflakaju to na kravinach. to iste planujem s autom, ked si porobia vodicaky. nech sa paci, brigada, vysledky v skole, cast si prispeju oni, cast ja, nejake ojazdene. na zaciatok staci.
@zeriempizzu a preco si myslis ze poistka pre dieta nie je potrebna? ty nechces setrit svojmu dietatu do buducna a ked sa nieco stane je tam to urazove poistenie, ja nehovorim ze sa ma nieco stat, ale ked uz nahodou, tak preco z toho nemam peniaze na liecenie....ci staci ti karticka zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ktora ti nic nepreplati? Pre mna je dolezite aby som mala kryte svoje dieta napr. mi staci ze mam 24 hodin na telefone lekara pre dieta, ktoreho sa mozem v pripade potreby aj nieco spytat a je tam kopec ale kopec dalsich vyhod...ale samozrejme je to kazdeho osobna vec ci si to najcennejsie poisti alebo nie
@danisovie tak takto....po jednom skoleni by som si na tvojom mieste ale voooobec nebola ista ze mas dobru poistku 🙂
vklady v bankach SU chranene statom.....a urcite sa dostanes k svojim peniazom skor, ako v poistovni, ktora ich vyplaca ako plnenie, ktore NIKDY ak sa jej zachce vyplatit nemusi....
a k tomu kedy poistovna nezaplati - ano je to v zmluve malymi pismenkami.....lenze POZOR, tie male pismenka sa pravidelne CASTO menia 🙂 aj s tymi zmenami vseobecnych obchodnych podmienok si pri podpise zmluvy suhlasila.....takze to co plati ze vyplatia dnes nemusi platit zajtra 🙂 tak tak k tomu ze zmluva je super - ano moze byt - teraz - o rok moze byt uplne na prd.
poistovne su podnikatelske subjekty, ktore ziju zo zisku.
zisk - to su poplatky co im platis....zisk - to je poistne, ktore mnoho ludi uz nikdy neuvidi, lebo sa napr. vyplati len cast tvojich prostriedkov v prip. rusenia zmluvy, lebo sa vyplati len cast prostr. pri plneni, lebo sa nesplnili nejake podmienky.
poistovne ziju hlavne z poistiek co ludia narychlo uzavru a o par rokov pridu na to, ze pri nich vlastne len prerabaju, tak ich zrusia......
@maznacik007 ale rozdiel medzi poistovnou a bankou je ten, ze ked ked sa nieco stane dietatu tak dostanes plnenie a to hned a v banke dostanes len to co vlozis a mozno nieco viac ak si setris...ja pisem o tom ze si dieta treba dat poistit urazovo a pritom uz mu aj nieco sestrit. pretoze pre mna je moja dcera to najcennejsie co mam a preto jej urobit urazovu a zivotnu poistku povazujem za povinnost...ved si zober ked si niekto kupi nove auto tak hned na to da aj havarijnu poistku v pripade ze by sa nieco stalo...a to je len obyvajne auto.
@danisovie ja považujem tie životné poistky pre deti za nie veľmi dobrú investíciu. ja som kúpila jednoizbák a splácam pomaly ten, takže až raz bude veľká, mám pre ňu bývanie ako štart do života. a stojí ma to mesačne podobne ako poistka, len to zhodnotenie je väčšie. je s tým práca, ale oplatí sa
@danisovie nie nechcem mat deti poistene. Ak mam dieta chore, lekarov su plne ambulancie ci nemocnice, nepotrebujem zivotnu poistku na to aby som mala pristup k lekarovi. Zivotna poistka neplati liecbu a nezrychli vysetrenie, iba pripadne vyplati istu sumu ako kompenzaciu za bolest pri specifikovanej udalosti. A to je blbost, to si radsej poistne ukladat na bok kazdy mesiac.
Mas to trochu pomiesane a i napriek skoleniu naozaj problematike nerozumies.
@mawka plne s tebou suhlasim, nestaci mat postiku na 30e, ano v prvom rade ma byt rodic poisteny lebo ked sa jemu nieco stane, tak nebude o dieta postarane...ale ja som len pisala ze je dobre mat urazove poistenie pre dieta, to som urobila lebo moja dcera zacina chodit a stale pada..atd. a ked si robila v poistovnictve sama vies ake maju tie poistovne vyluky a treba si to pozorne precitat a poriadne tu poistku nastavit, kedysi poistky uzatvral aj masiar ked ti maso predaval, dnes su ludia co ti to vedia spravne nastavit...
@danisovie Naša dcéra má účet na ktorý jej šetríme, každý normálny človek vie, že životná poistka pre dieťa je úplna hlúposť. Najvačšie plnenie má v prípade smrti a to poisťovňa môže a nemusí vyplatiť. Malá má síce len 7 rokov ale už má na účte celkom peknú sumu, starký tam dávajú každé Vianoce a narodeniny a my samozrejme každý mesiac.
Mimochodom nechcela by som dostať plnenie poistky za dcéru v žiadnom prípade, znamená to len smrť dieťaťa a plnenie za také veci ako zlomená ruka a pod. tešiť sa z toho že dostaneme z poistky mi príde choré.
Ako píše @maznacik007 absolvovala si jedno školenie a ideš nám liať rozumy? Životnú poistku má môj muž ako živiteľ rodiny, mám ju ja ale to je tak asi všetko pre dieťa je potrebná asi ako päsť na oko, ale poisťovňu poteší každá ovca, ktorú k ním dostaneš
@danisovie - bude to nepekne ale musim napisat - ak ti dcera zomrie, nahradi ti ju urazova poistka?
Takze tak to porovnanie a havarijnou...
Nic ti dieta proti urazom ci chorobam nezabezpeci. A ak nemas peniaze na pripadne nadstandardne liecenie ci podobne, zbytocne ich nevyhadzuj ani na detske poistenie, je to blbost.
@danisovie my sme tiez poistili deti s tym, ze su to aj setriace poistky, no zacinam byt voci tomu skepticka, nakolko syn mal v skole vazny uraz a od poistovne sme nedostali ani cent 😒 Clovek plati nemale peniaze a ked ich potrebuje, tak vam poistovne vedia napisat, ze uraz nie je dostatocne vazny, aby ste boli financne odskodneny 😒
@mawka ahoj,,podla teba je lepšie,,príklad : aby som si ja spravila sporenie (mala som ho už že mi stahovali 20e mesačne) a apotom to našetrene v tom sporení by som dala dcere dobuducna? ..pretože presne toho sa bojím dam jej príklad v 18r 10 000e a rozflaka to,, takže preto sa pýtam ,,lebo som chcela jej spravit knižku pre deti ale ked tak rozmýšlam či by nebolo lepšie to sporenie na mojom mene,,s tým že som jej tam chcela aj chcem davat prídavky tých 23e + danový bonus 21 e a ešte niečo z výplaty..čo myslíš?
@katarinamarkova a banka z teba nezije? ake poplatky ti platis v banke ze tam mas ulozene peniaze? Ja nehovorim ze banke neverim, len pisem ze je dobre aby dieta malo urazove poistenie...a to kazdeho osobna vec ci to urobi....zmluvu treba nastavit tak aby si nechcel rusit..kedysi poistky uzatvaral aj masiar ked ti maso predaval, dnes sa tomu venuju ludia ktory ti to vedia spravne nastavit, ja to samozrejme nerobim..len mi ide o bezpecie mojej dcery a ako hore jedna mamina pisala najprv by sa mal rodit poistit, lebo ak sa tomu nieco stane, o dieta nebude postarane, ale nemam tolko penazi na dve poistky, tak som pre istotu dala urazove dcerke, kedze zacina chodit a vsade pada....
@katarinamarikova @miku7 @zeriempizzu @mawka Dámy nemá zmysel tejto ženy vysvetľovať, že životná poistka je pre dieťa úúplne ale úúplne nanič ak sa nechcem raz tešiť z jeho smrti samozrejme. Bola móda zvoňákov, potom slim riflí teraz letí chlapčenský štýl tak u tejto maminky prišla móda životnej poistky čo vôbec nie je forma sporenia len dotovania inštitútu poisťovne. Áno aj vedenie účtu čosi stojí ale rozhodne menej a keby sa čokoľvek stalo mám k peniazom prístup okamžite a nie ako v prípade životnej poistky, že sa k ním ani dostať nemusím
@lady511 ano presne tak. daj to na svoje meno, pripadne zriad ucet ucet detsky, ja tak mam v TB pre deti, ved nemusia vediet 🙂 ucet je zadarmo, je k nemu moznost sporit na vedlajsi ucet. s tym, ze potom lahko prevedies peniaze na svoj ucet. alebo si zriad len ty vylozene sporiaci vo svojej banke. a potom ty rozhodnes co s tymi peniazmi. lebo clovek musi byt aj realista aj opatrny. mozeme vychovavat deti k slusnosti, ale clovek nikdy nevie. ty ako rodic musis rozhodovat o tom, kedy ich dostane a na aky ucel, ak si ich sporila ty. prave preto som si to aj ja tak premyslela, ze ich budem spravovat ja na ich ucte a potom ich lahko prevediem na svoj ucet, ked uz budu moct s uctom disponovat - aby to nevybrali a neroflakali. a normalne zvazujem potom aj pravnika, darovacia zmluva s tym, ze tam bude uvedeny ucel. ja chcem mat istotu, ze to nebude rozflakane. sama som v nepriaznivej situacii a urcite sa nechcem dozit toho, ze krvopotne nasporene peniaze minu na kraviny.
@danisovie ja mam bezpoplatkovy ucet v banke, bezpoplatkove sporenie. a urok sa tam pripisuje slusny. rozhodne lepsi nez bol v poistovni a rozhodne mam peniaze k dispozicii kedy chcem bez toho, aby som dva roky bola viazana tym, ze nemozem vybrat ani cent. poistovne maju vacsie poplatky nez banky, to si bud ista.
idealny stav je: rodicia poisteni urazovo, sporia v banke, kde maju zvyhodnene ucty za 0 eur, rodicia, ktori maju riadne platene odvody, plus doplnkove dochodkove. koda, ze u nas sa s piliermi cachruje. trebars na zapade sa ti dovody dovadzaju na tvoj dochodkovy ucet. u nas to nie je mozne no...
Ja som obom detom zalozila sporiace poistky kde po 20 rokoch vyplatia dohodnutu sumu a su kryte aj v tom ze ked sa mi nieco stane tak to za mna doplati poistovna. Davam tam len taku sumu co dostanem od statu ako rodinne pridavky. Nebudem si musiet lamat hlavu nad tym kde vziat peniaze na skolu ked pojdu studovat.
@danisovie Tiež ma pred časom jedna poistovacka nahovorila na životnú poistku pre celú rodinu. Deti tam mali úraz a my s manželom smrť aj úraz. Ale potom sme si to rozmyslelI. Keď bude dieťa mať úraz, nie som som odkázaná na poisťovňu. Tiež nepotrebujem lekára 24 hodín na telefóne. Existuje aj pohotovosť. Životná poistka stačí len manželovi, mne keď sa niečo stane, manžel si poradí. Keď nás pani presviedčala na poistku, bola veľmi milá. Keď sme jej povedali, že ju nechceme, bola oduta a nahovarala ma, aby som poistku na deti uzavrela poza manželov chrbát. Aspoň bolo vidieť, že jej ide len o províziu.
@mawka vieščo poznám jeden prípad,,kedy otec daroval dcere dom s tým že sa len ustne dohodli že ho "dochová" a kedže to bolo ustne hned ako bol dom na jej meno z neho spravila bezdomovca,,týmto príkladom som chcela len povedat že deti nemusia byt vždy vdačné,, ked dostanu peniaze či majetok,,rodič nerodič,,su rozne situacie,aj ked mi je z toho vyslovene zle,,tak to spravím tak,,spravím si to sporenie,,a ja rozhodnem na čo dostane peniaze
my máme úrazovku v Basler-i, všetci štyria a ja mám s mojím investičnú životku v Allianzi a malé majú tiež investičné v ČSOB poisťovni a tam im vlastne týmto aj šetríme. Robil nám to jeden známy, čo sa tomu rozumie a dôverujeme mu 😉