Šetrenie peňazí

22. jan 2023

Nechcem vyznievať ako nejaká materiálne založená žena,ale...chlap (33) ,ktorý zarába od strednej školy (robota,stabilná dobrá-štátna/verejná správa), býva v podnájme, čo xy ďalších ľudí,ale...má našetrené max.5000 e,a nemá záujem mať niečo vlastné? Na jednej strane to chapem,lebo ceny nehnuteľnosti sú katastrofálne momentálne,ale tak celkovo nejako nemyslí na budúcnosť v takýchto veciach,vadilo by vám to?

kittykat22
22. jan 2023

ide ti o potencionalneho partnera, ci len tak ohovaras?

tykat
22. jan 2023

Tak mas kopec ludi ktori nemyslia na buducnost, ziju tu a teraz a myslia si ze nejako bolo nejako bude.Za mna si to neviem predstavit takze by som ani s takym partnerom nevedela byt.
Ciel je mat vlastnu splatenu nehnutelnost co najskor a co najvacsiu rezervu-vankus Dochodok jednoducho nepostaci na pokrytie prenajmu a ostatnych zakladnych potrieb.

doriiis
22. jan 2023

No ale vyznievas🤷

mirko84
22. jan 2023

Tak prva vec je zacat u seba. Inymi slovami, mas uz byt, auto, 50 000 na ucte?
Urcite zohra rolu aj vek a potencialna vysoka skola, takze mozno si este nemala sancu sa k tomu dooracovat. V tom pripade sa pobavme za dalsich 10 rokov.
Dalsi faktor je, ak je to napriklad cestovatel a miesto setrenia si plnil sny o lietani po zemeguli, tak je pochopitelne, ze este neparkune pred domom ferrari.

Proste prilis vela neznamych, moze mat financne narocnejsi konicek ktory ho vycuciava priebezne.

No a k povodnej otazke, ak neplati z vyssie spomenuteho, tak je to divne. Ja si odkladam od svojej druhej vyplaty.

Zas tema hodna anonymity. Hanbis sa vari za seba / svoju otazku?

solange7
22. jan 2023

Ved nech si byva ako chce, zrejme mu to vyhovuje. Aspon ma ako taku rezervu. Zbytok asi investuje do seba a do svojich zaujmov.
O co ti vlastne ide? Mne pride divne rozoberat majetkove a financne pomery cudzich ludi.

aduskatt
22. jan 2023

Možno mu vyhovuje, že sa o byt stará niekto iný......poznám človeka, čo by si mohol kúpiť 5 bytov a býva roky rokúce v prenájme, vyhovuje mu to

lucia147852
22. jan 2023

Štátna/verejná správa, pokiaľ není sudca, prednosta alebo neviem kto, sa nedá nazvať dobrá robota pre muža. Tam su platy na zaplakanie.

iv007
22. jan 2023

Mozno je iba pohodlny a caka kym cosi zdedi.Poznam takych, nepouzitelni do zivota co sa tyka rodinneho zivota.Zarabaju 2ku mesacne ale vsetko minu na svoje konicky, bike, motorka, jedlo a dovolenky.Nesudim, ale partnera do zivota by som takeho nechcela.Ja potrebujem nejaku istotu, byt som kupovala v 21 rokoch a dnes ho uz prenajimam.

liljana
22. jan 2023

Ak mas nasetrene viac, hladaj dalej. Ak nemas, nemas ani co vycitat.

esmeronka
22. jan 2023

A teraz sa zamysli ty koľko máš rokov a našetrene...dnes sa jednoducho bez hypoteky nepohneš v tomto smere

wivienka111
23. jan 2023

pokial by to mal byt nejaky moj potencialny partner, tak by som si to rozmyslela, pretoze pre mna su taketo veci velmi podstatne, aby proste ta vizia bola cca rovnaka do buducna, ze co chcem ja, co on, ci najdeme nejaku spolocnu rec, inak potom nemam preco mu venovat nejaku pozornost

stanulienkat
23. jan 2023

Ano, vadilo by mi to.