Schválili nám úver, ale my sme si to rozmysleli

mareecek2
11. jún 2021

Čaute, ak mi schválili úver v PSS, prišla mi domov zmluva, na ktorú treba overiť podpis a odoslať, ale rozmysleli sme si to a nechceme nič od PSS, pani ktorá to vybavovala o tom vie, ale že mám mesiac na podpis, tak si to máme premyslieť, ale už nie je čo😀, ale moja otázka, nemal by som ešte nikde figurovať? Úverový register napr., môžem ísť kľudne do banky žiadať úver bez toho, aby mi vyhadzovalo úver od PSS?

sasa1310
11. jún 2021

@mareecek2 nebudeš nikde figurovať. Figurovala by si v tom prípade, keby si požiadala a neschválili by ti ho.

baboobchod
11. jún 2021

Môže v sbcb svietiť ten úver ako otvorená žiadosť. Závisí, za ako dlho do inej banky pôjdete. Je možné, že nová banka bude chcieť potvrdenie o nečerpaní/neposkytnutí toho úveru v PSS.

smitjan
11. jún 2021

@sasa1310 ale nebude to aj niekde svietit, ze schvalili, ale nevzali to? Lebo take cosi mi kamaratka spominala, ked si riesili, je to nezmysel?

baboobchod
11. jún 2021

@smitjan áno, bude to svietiť buď ako otvorená žiadosť, potom další stupeň môže byť poskytnutý uver alebo odvolané/odmietnuté. Určite tá žiadosť iba tak nezmizne, kamoska ma pravdu.

sasa1310
11. jún 2021

@smitjan nie, pretože to je ich rozhodnutie, že ho nechceli. Svieti iba neschválené.

mareecek2
autor
11. jún 2021

V našom prípade, úver cez PSS sme riešili cez rodinného príslušníka, pretože ja som ručiteľom na jednej hypo s úverom, manželka na rodičaku a nám nechceli nikde nič dať, takže som našiel ochotného človeka, ktorý nám pomohol, v PSS bolo všetko super, kým sme nevideli zmluvu, čistý blud..ale ozvala sa mi pani zo slovenskej sporiteľne, povedala, ak nájdem ručiteľa tak mi daju úver, tak sa chystáme do banky budúci týždeň aj s rodinným príšlušníkom, ktorý mi bude ručiť, tak preto som sa pýtal, či jemu nevyskočí ten schválený úver a tým pádom to bude robiť neplechu..

lenuska9999
12. jún 2021

@mareecek2 treba tu žiadosť odvolať a dať vedieť, že úver čerpať nebudete. V registri svietia aj otvorené existujúce žiadosti. Treba to zmeniť na odvolané, inak môže druhá banka chcieť potvrdenie o nečerpani úveru

janulikt84
16. jún 2021

@mareecek2 presne ako pisu vyssie..v uverovom registri je vidiet vsetko za poslednych 5 rokov ,cize aj odvolane-stornovane ale aj zamietnute