Schválili nám pôžičku

lisacka1
21. aug 2024

Ahojte v home Credit som vypisovala údaje a neviem ako dnes prišiel mail ze peniaze sú na účte potešilo ma to lebo sme v zlej situacii no ide o to ze tam nieje uvedená výška splátky..zobrali sme si 1600 a ze celková čiastka splatná spotrebiteľom je okolo 1950 takže viac ako 1950 nezaplatime dúfam?

crazy_cat_lady
21. aug 2024

ked si podpisovala papiere/zmluvy a riesili ste pozicku, nehovorili Vam, ci a kolko budete mat uroky a na ako dlhu dobu to budete splacat? pretoze 1600 ste si pozicali, ale podla toho co pises to vyzera, ze tam mate nejake uroky, takze preto bude splatka tych 1950...

lisacka1
autor
21. aug 2024

@crazy_cat_lady ako môže byť splátka 1950 keď sme si pozicali 1600?

crazy_cat_lady
21. aug 2024

nemyslim splatka, ale ze tych 1950 je suma, ktoru dokopy zaplatite, nie? pozicali ste si 1600 a zrejme tam mate uroky/mozno nejaky poplatok za spracovanie, neviem.., takze zaplatite viacej. ved nemas v zmluve uvedenu vysku splatky - kolko mesiacov budete platit/aku vysku a kolko preplatite??

lisacka1
autor
21. aug 2024

@crazy_cat_lady No je tam iba ta celková výška 1950 ..nič do mailu nedali

crazy_cat_lady
21. aug 2024

a zmluvy ste ziadne nepodpisali?

chrobak7
21. aug 2024

@lisacka1 Však musíš vedieť, na akú dobu ste si požičali. Či rok, dva... ako budeš splácať - či mesačne, alebo naraz celú sumu.

Pokiaľ budeš splácať v súlade s dohodou pravidelné mesačné splátky, tak celkovo zaplatíš - im vrátiš - tých 1950 €. Spolu s poplatkom, istinou a úrokom. Ak budeš meškať so splátkami, tak zaplatíš viac - úroky z omeškania.

Ešte by ma zaujímalo, na čo si si požičiavala 1600 €? Čo ideš kupovať tak nevyhnutné, že si ochotná zaplatiť za to navyše ešte 350 €?

A chceš tvrdiť, že žiadne zmluvy nemáš?

janka2501
21. aug 2024

@lisacka1 bsetko mas v zmluve, a aj splatkovy kalendar, stiahni apku home creditu,a tam uvidis vsetko

veronka1996
21. aug 2024

Brutálna finančná gramotnosť. A že prečo Slovensko je tam, kde je, prečo je montážnou halou Európy.

lisacka1
autor
21. aug 2024

Je to ten revolingovy úver ci co to ako to funguje prosím vád?

melanta
21. aug 2024

@chrobak7 preroze už 2 mesiace nemajú na nájom, tak aby splatili dlh, si urobia ďalší dlh.
@veronka1996 presne tak, finančná gramotnosť nula, aj dôvod úveru, aj to, že načerpajú úver a vlastne ani nevedia podmienky.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/vyhodia-nas-z-najmu/#post-88061126

lenka2232
21. aug 2024

@lisacka1 ty si si zobrala peniaze a nevies podmienky atd? Nevies splatku,nevies na ako dlho🤦🏻‍♀️sa necudujem,ze sme v takej riti akej sme

renka30
21. aug 2024

Stiahni si appku Home Credit a vsetko tam budes mat, od vysky uveru, cez vysku uroku, vysky splatky, datumu prvej a poslednej splatky atd...ale teda nechapem ako tieto udaje nemozes vediet, ved ste predsa museli podpisovat nejaku zmluvu, kde su tieto udaje uvedene, bez toho by vam peniaze sotva poslali...

lisacka1
autor
21. aug 2024

@renka30 tak aj ja som prekvapená keď som polovicu veci neposlala ako je zmluva z prace atď a oni to schválili mi sme skúsili a ukončili to tým ze nič a dnes sms ze peniaze sú na ceste hha

januska12323
21. aug 2024

No haha pred podpísaním zmluvy si to mala všetko vykomunikovať. Teraz už čo chceš robiť

crazy_cat_lady
21. aug 2024

vyklikala si to online, alebo ste tam boli osobne? ja sice nemam s tymto skusenosti, ale hlava mi neberie, ze to nemate odkomunikovane, kde by Vam vysvetlili ako to funguje, dohodli si vysku/dlzku splacania a kolko celkovo preplatite atd..

saska.j
21. aug 2024

@lisacka1 vzdy sa splatí viac ako sa vezme. Či pri pôžičke či keď niečo beriete na splátky. Z Home creditu vám museli prísť aj iné maily. Nie len to že sú na účte

casavina
21. aug 2024

Bože 🤦😨 a takto sa z ľudí stávajú bezdomovci... veď vždy musí byť rezerva...
Revolvingovy úver je opakujúci sa úver...
@lisacka1

vanilkovazmrzka
21. aug 2024

Financne negramotni ludia by sa mali oblukom vyhybat vsetkym financnym instituciam 🤦🏻‍♀️

ns994
21. aug 2024

@lisacka1 akoze prepac ale ako ste si mohli zobrat pozicku a vlastne nic o tom neviete. A my to mame z kade vediet, ked to neviete vy ???? Mate zmluvu tak pozrite zmluvu. A ked ste si to vypisovali tak akoze ste si nepozreli o co ziadate ? Kolko ziadate, na kolko, ake su uroky na ako dlho atd ? Pozrite si zmluvu. Tam to musi byt. A ked nie tak im. Tam zavolajte. Pozicali ste si sice 1600 ale zaplatit musiye tych 1950. Lebo zrejme uroky , poplatky atd. To nefunguje tak, ze pocicam si 1600 a zaplatim 1600. Co by z toho mali ? Trt makovy. A niekedy ak nebudete platit na cas tak moze sa ta suma aj zvysit logicky.... inak nechcem zabrdat vazne nie. Ale toto vyrsie problemy ? Dlh platit dlhom ? Mala som taku kolegynu. Pozicky kade tade. Aj z nebankoviek. Veru nebola natom dobre ale vobec... ktovie vlastne ako dopadla.... manzel si uz nasiel pracu ? Toto nie je dlhodobe riesienie ale to som ti uz pisala. Precitaj si poriadne co ti poslali a ked tka dvohni telefon a volaj. Ak neviete platit najom. Budwte vedieť platiť pozicku ?

traktor
21. aug 2024

Véd si tam zavolaj a popýtaj sa

doriiis
21. aug 2024

@lisacka1 ....čo je na tom nepochopiteľné.1600 ste si požičali a zvyšok sú úroky.Ak budeš splácať pravidelne a načas tak nepreplatís,ale ak sa zdrzis čo len s jednou splátkou tak sa to navýši.O tom jak si zosekala svoje šance v normálnej banke na hypo alebo spotrebak radšej pomlcim

sima2111
21. aug 2024

Vy tiež neviete čitat s porozumenim… Ona vie ze zaplati 1950€ ale pyta sa kde zisti vysku mesacnej splatky! Kedze urcite vypisovali ziadosti kde sa dalo a ani nepamataju kde a je prekvapena ze to vobec vyslo tak ani nevie kde to ma hladat.
Zavolaj si tam.

ns994
21. aug 2024

@sima2111 viem citat. Ale napisala aj ze dufam, ze nezaplatime viac. No a to sa moze stat 🤷‍♀️ a kde si zisti splatku no tak prepac ale tak to nehladam teraz ale este predtym ako o to vobec poziadam alebo v zmluve alebo tam zavola. Ja viem, ze je v zlej situacii a nechcem byt zla ale toto zavana pruserom. Zalozila aj temu ci ich vyhodia z najmu. Lebo uz 2 mesiac nemaju na najom. Ja chapem, ze su asi aj v brutálnom strese ale ved prave preto aj musia teraz davat pozor. A zobrali si pozicku a nevedia na kolko a za kolko 🙈
Nemyslim, ze jej tu chce niekto zle. Prave naopak

casavina
21. aug 2024

Téma hneď pod touto je tiež autorkina téma...vybavili to on-line aj s podpismi, pokiaľ som správne pochopila... už je neskoro...toto všetko sa rieši pred podpisom...lebo aj keby nič neminuli z tej sumy a vrátili ju tak porušili zmluvu... peniaze im došli a teraz ich musia splácať..a ešte ak majú podpísaný revolving, tak je to bludný kruh...

kitycat
21. aug 2024

@lisacka1 vy ani to nezaplatite sa obavam

sima2111
21. aug 2024

@ns994 ano, ona len dufa ze za to cele obdobie nezaplati viac ako 1950€, len pani hned v prvom komentari sa zle vyjadrila, ze splatka bude 1950€ tak podla mna bola preto zmätena.
No ale celkovo sa vyjadrovat nejdem lebo zobrat si pozicku na zaplatenie najmu je 💀💀💀 ale takym ludom co toto robia to nevysvetlis, oni si pojdu svoje a je im to vlastne aj uplne u prdele 😀 ale nechapem to, mna aj z hypoteky 170€ bolelo tyzden brucho, ze ci ti mam podpisat 😂

la_dolce_vita
21. aug 2024

Revolvingovy uver je v podstate kreditka. Pevna splatka nebude, len minimalna a mozes aj viac samozrejme. Je to dost nevyhodne co sa tyka urokov.

lisacka1
autor
21. aug 2024

@ns994 moja pekná keby je svet bez takýchto žien bol by oveľa krajší..co vieš o mne kto som? Ako vieš ze si neplatím nájom.Preco je nezaplateny ? Ja som slušná žena dlhy mam a ani som si ich nikdy nespravila dajú sa aj po niekom dostať vieš každý nemáme život ružový ako ty🙂 musím platiť to to to to malé dieťa a zrazu nedostaneš nič iba 400 eur mam vyžiť? V tom zhone som skúsila vypísať tu pozícku lebo viem ze hladný byť nemôžme..pôžičku som zrušila už sa mi nechcelo fotiť to a to a dnes boli peniaze na účte hha stane sa. Nieje to nič vážne ..bolo zle tento mesiac budúci byť nemusí.
Pozri ja si musím po mojich predkoch platiť dlhy celý život a neplacem žijem.
Som zdravá aj moja rodina. Tak prosím skus si uvariť čaj najlepšie Kamilkovy uvoľní ta. Pekný deň Gizka Onova

lisacka1
autor
21. aug 2024

@la_dolce_vita ako úrokov prosím presiahne to tých 1950 co mam zaplatiť? Ci to je všetko už v tom ?

chrobak7
21. aug 2024

@lisacka1 Tieto nebankovky radi a rýchlo poskytnú peniaze. Oveľa ľahšie, ako banky dajú úver. Len si treba uvedomiť, že ich podmienky sú oveľa nevýhodnejšie pre dlžníka, ako keby si zobral úver v banke.

1600 € pre nich nie je nič, to riziko v pohode podstúpia, aj keď si neposkytla všetky podklady, lebo vedia, že v najhoršom prípade to budú vymáhať.

Ak teda nemáš záujem o tento úver, tak tú sumu čo najskôr vráť. Len už nebude stačiť vrátiť 1600, ale bude to viac, aj keby si splatila skôr. Poplatok za poskytnutie už je splatný, aj úroky za nejaké dni nabehnú. Dúfam. že v podmienkach nie je pokuta za predčasné splatenie. Treba si pozrieť na ich stránke obchodné podmienky k pôžičke, ktorú ti poskytli.