Ahojte, chcem sa opýtať, či mi schvália nákup na splátky na rodičovskom. Na účet (ja som vlastník ale berieme, že je spoločný) mi chodí aj priateľova výplata, takže ak požiadajú výpisy za posledné 3 mesiace bude tam mesačne okolo 2500 plus ešte rodičak.
Chcem žiadať ja lebo je to mobil pre mňa, tak či to bude možné, či ma odmietnu lebo som na rodičáku alebo pozrú na tie vypisy a schvália 😊
Inak, keď máte taký veľký príjem,prečo ho kupuješ na splátky? Veď to sa neoplatí ...
@alenah31 dávnejšie som tu čítala, že pani cez Homecredit nemala problém vybaviť na rodičáku, neviem to teraz dohľadať. Dala výpisy kde boli príjmy aj jej partnera a tak jej nebankovka schválila 🤷🏻♀️ ale možno sa to zmenilo, každopádne ďakujem 😊
@jesenzima ja som ešte nikdy nič na splátky nebrala 😀 chcela som mat nejakú “úverovú” históriu, aby keď náhodou budem raz potrebovať bolo ľahšie schvaľovanie pôžičky 😊
Lenže to už neplatí. Aj nebankovky už majú povinnosť overovať príjem. V záujme ochrany nízkopríjmových osôb tak chce štát zabrániť, aby ľudia s nižšou finančnou gramotnosťou nemali neskôr existenčné problémy.
Nakup na splatky nieje ziadna velka prevratna uverova historia. Radsej si kup mobil normalne bez splatok.
Ked si chces zvysit bonitu, nechaj si na svoj ucet v buducnosti posielat vyplatu a zriad si nejake sporenie. To je to, co banku zaujima.
Ako tu píšu predo mnou, prečo chcete platiť zbytočne veľké úroky nebankovke? Radšej si požičajte od priateľa. Moja spolužiačka za pôžičku z Home credit zaplatila zbytočne veľa a stále sa nemôže vyhrabať z dlhov. Ak nemusíte, radšej si nepožičiavajte.
Pardon ze sa nevyjadrujem k otázke, ale treba to taky drahý mobil práve počas rodičovskej dovolenky, ktorý nevieš zaplatiť hneď? Kebyže potrebuješ kúpiť na splátky niečo, bez ktoré sa len ťažko funguje, napr novú práčku, chladničku, tak pochopím.... Ale mobily sú aj lacnejšie, tak by som vybrala niečo z nich....
A pri hypotéke to je len dobre, keď si dovtedy nemala žiadne úvery.... Nebudeš mať lepšie posudzovanie len kvôli tomu, že si splácala spotrebný úver v minulosti na čas...
@bolarazjedna toto nie je pravda co pises. Pri hypoteke je praveze dobre mat nejaku uverovu minulost ak bola riadne a vcas uhradzana. Je to bod k plusu lebo to svedci o tvojej spolahlivosti. A vztahuje sa to aj na taketo mensie veci na splatky.
Z akého dôvodu chceš mobil na splátky? Pár mesiacov si odkladaj a potom kúp za hotové, nebudeš musieť nič dokazovať ani platiť úroky zbytočne.
@bolarazjedna napísala som svoj dôvod v komentári, telefón si viem kúpiť aj v hotovosti len som sa informovala. Úverovú históriu je dobre mat, vidia, že si plním svoje záväzky na čas 😊 a to aký drahy telefón si chcem kúpiť je hádam moja vec 😃 to, že som na rodičovskej neznamena, že si nemôžem dopriať ak na to mám. Chcela som len ako som písala začať nejakú úverovú históriu postupne, čo ak v budúcnosti sa to bude hodiť 😊
@januska12323 písala som dôvod vyššie, preplatenie mi nevadilo. Peniaze naň mám aj v hotovosti, skôr šlo o začatie tej úverovej histórie 😊
@majka2959 požičať si od priateľa nepoznám, mame spoločne peniaze 😊 išlo mi o to čo som tu už spomínala 😊
ja som si brala cez Apple Mzone (cofidis spolocnost), mobil aj s poistenim ma vyssiel 1330€ a preplatim navyse uroky 200€ cize okolo 1500€ 🤷🏻♀️😀 nedokladala som ziadne vyplatne pasky ani vypisy z uctu, vypytali si iba obciansky preukaz a do 15min ma overili elektronicky socialnej poistovni a tam videli, ze som teda zamestnana a kolko mesacne mam.. Vo vacsine elektro obchodov to takto funguje, neviem ako to maju operatori napr k pausalu 🤷🏻♀️ Ja uz by som si na splatky nebrala, len mne sa vtedy pokazil mobil a potrebovala som surne novy, tak som si uz zobrala trosku lepsi ze nech ho mam na dalsich par rokov aspon.
Viem, že napr. v nay sa "dalo" kúpiť na splátky aj na rodicaku, ale tuším tam treba potvrdenie o poberaní. Treba si to vyzistit, ci ozaj stačí len rodicak.
Mne v nayku schválili nákup na splátky teraz v decembri.
My sme chceli kupovať vchodové dvere na splátky v Mobelixe a neschválili nam to. Ani nepýtali výpis, rovno sa opýtali ci som zamestnaná. Ja som bola na rodičovskom, muž SZČO. Chceli sme vyplatiť v dvoch splátkach, lebo sme mali vysoké vydavky v tom čase na dom. Rovno nam povedali ze nie.
Moja skúsenosť spred mesiaca: kazila sa nám práčka, ponúkali vianočné nákupy na splátky s tým, že keď to splatíš do pol roka, nezaplatíš nič navyše. Super ponuka, prečo nevyužiť. Lepšie je dát mesačne do 100 € z výplaty ako dať jednorázovo 500€ z našetrených peňazí. V tomto ti rozumiem, tiež by som to radšej riešila ako ty 😁. Príjem sa však, bohužiaľ, už aj pri splátkovom predaji overuje pravdepodobne cez sociálnu poisťovňu ako v prípade úveru. Hoci nemám nízky príjem, ale mám manžela živnostníka, dve deti a hypo (a to nemáme nejakú vysokú splátku), tak nám to zamietli. Dosť ma to prekvapilo, ale nedalo sa nič robiť. Preto ak máš rodičovský, tak pocitaj s tým, že ti to s najväčšou pravdepodobnosťou neschvália.
@moniketa tiež mi zamietli, takže myslím, že nikde nič neoverujú, keďže mam aj RP, aj výplatu, aj muza. Ale proste mame 3deti
@danielahamar možno to tak ozaj je. Keď povieš, že máš deti a navyše aj hypo, tak si skončila 🙈
@moniketa deti treba asi zatlkat😂 hypo neutajis🤣
@danielahamar nám poradil kamoš keďže mám dve deti tak lepšie bude jedno zatajiť
@saska.j viem o tom, ale tak človek chce byť čestný, aby potom nebol problem
nikto nežiada výpisy, žiada sa tam príjem - a ty príjem nemáš. Pokiaľ chceš tel. priamo z orange, o2, t-com - tam by problém byť nemal hlavne pokiaľ pravidelné platíš faktúry resp. využívaš ich služby - dobíjaš si kredit. No pokiaľ ide o kúpu v nay, planeo a pod napr. cez cetelem....nie. Tam sa priamo v pc vypisujú údaje žiadateľa - nemáš manžela len priateľa, jeho príjem nie je podstatný. Odošle sa to na preverenie a tam im vyhodí, že si poistenec štátu momentálne poberajúci štátnu soc. dávku.