Schvália povolené prečerpanie počas materskej slps ... Nechcem zbytočne skúšať nech nesvieti v registri zamietnuté ...
Ďakujem za odpovede k otázke ❤️
@biba_18 pravdaže hociaky úver žiadate a nedajú vám ho druhá banka to už vidí v registri že ste žiadali kedy a koľko a že zamietli ...
každá banka má iné podmienky pre poskytnutie úveru, to čo jedna banka neposkytne, druhá nemá problém…
@biba_18 veď práve, preto zisťujem či nema niekto skúsenosť so slovenskou sporiteľňou ...
ale ja píšem o tom registri, nie či ti povolia prečerpanie. neviem aký máš príjem, ako dlho, aké máš zostatky na účte, o aké prečerpanie žiadaš. ale ak ti ho zamietnu, v registri to nemá nemá prečo byť…
So slps neporadím, ale v tb mi ho ponúkli sami, každý rok prehodnocujú prijmi a buď sumu nechajú, alebo zvýšia. Ani počas rodičovskej mi ju neznížili, ale nechali na pôvodnej sume.
Povolene precerpanie by ti mozno s materskou povolili ale a rodicovskou urcite nie.
@biba_18 povolene precerpanie je ina kategoria ako uver (neviem, pytam sa)...? Lebo aj ja tak viem, ze:
V úverovom registri nájdete aj všetky žiadosti o úver a ich stavy, vrátane zamietnutých žiadostí, spolu s dátumami. Všetky tieto údaje sa v SRBI aj NRKI uchovávajú počas doby platnosti úverovej zmluvy a ešte 5 rokov po splatení úveru. Po piatich rokoch sú údaje z registra automaticky vymazané. S týmito informáciami pracujú banky pri skúmaní vašej bonity.
@biba_18 o každom zamietnutom úvere je dotaz v registri a zhoršuje to rating klienta. Takže je dosť podstatné, aby človek nemal zamietnuté úvery v registri, lebo kvôli tomu mu vyjde zlý rating a zamietnu mu ho možno aj v inej banke. Pri schvaľovaní úveru nikto nekontroluje pri každej žiadosti všetky parametre klienta v registri. Systém urobí dopyt do registra a ten vyhodí klientov rating. A na základe toho systém banky úver schváli alebo neschváli. Ak vyjde rating na hrane, tak potom niekto pozrie register a urobí rozhodnutie. Takže zamietnuté úvery majú veľký vplyv na ďalšie potenciálne úvery.
@domka222 povolené prečerpanie je úver.
@zic úverový register fyzických osôb je register ktory vznikol na základe dohôd bánk. je na banke čo do registra zadá, teda či tam zadá aj neschválenie povoleného prečerpania resp. v akej výške. či to slsp zadáva je otázka na slsp- a dokonca či to zadáva do registra na základe elektronickej žiadosti z georga a o aké prečerpanie v akej výške sa jednalo… nehovoriac o tom že povolenie prečerpania o 500 € napr. asi nie je nič čo by ktorúkoľvek inú banku malo nejako ovplyvňovať pri posudzovaní poskytovania úveru. už som to hore písala - a znova na základe vlastnej skúsenosti - čo v jednej banke neprejde, v druhej bez problémov…
@biba_18 tú povinnosť zistím u kamošky z NBS a kamošky, ktorá šéfuje v jednej banke schvaľovaniu úverov. Čo sa týka toho, že 500 eurové prečerpanie nikoho nezaujíma - ale veru zaujíma a kľudne môže byť dôvodom napríklad na zamietnutie hypotéky. Ak má klient 500 eurové prečerpanie a má ho nonstop každý mesiac vyčerpané na nulu, tak to je pre banku silný signál, že ako bude schopný splácať svoje záväzky, ak celý rok je -500 eur na účte.
@biba_18 ak to vidí 15 mesiacov za sebou, že každý mesiac je mínus celé prečerpanie, tak to vypovedá dosť. O tom som písala v príspevku 10:14. Pretože ty si písala, že nikoho to nezaujíma. A ja som napísala, že zaujíma, ak ide o prípad, kedy je človek každý mesiac a mesiac čo mesiac v úplnom mínuse, tak to iné banky zaujíma a veľmi.
@biba_18 Nechapem presne, o co ti v tejto diskusii ide, lebo sa nejak "posuvame" od hlavneho problemu... ktory autorka spravne ponala... to sme si uz vysvetlili...
Som presvedceny, ze v registri je uvedeny (okrem ineho) limit precerpania, nie len jeho cerpanie... Ak mas 4000 moznost cerpat, tak mas "uver" 4000... to ze ho necerpas je tvoja vec... lebo urcite to takto funguje pri kreditke.. uverovy ramec na kreditke ti "ukrajuje" z inych uverov... bez ohladu na to, ci ju pouzivas alebo nie...
@ekira1 spravne je skor "uverovy ramec"... limit ani neviem, ci nejaky kreditna karta ma... asi zalezi od nastaveni banky. Ja pokial viem ziaden nemam,,, limit je cely uverovy ramec... limity su skor pri debetnych kartach...
Edit: limit mam na vyber hotovosti / den, inac ako som pisal... ostatne limity sa rovnaju celkovemu uveorvemu ramcu...
Akých dezinformátorov tu máme :D
svieti v registri zamietnuté? 😲 nemá prečo svietiť…