Prosim Vas, ak by som nechcela ist do evidencie uchadzacov o zamestanie (aby ms neposielali do prace kt.mi vyberu) mohls by som mat pracu na dohodu, vykonavat ju a platit si zdr.poistenie sama? Alebo mozem byt len ns upsvar a vtedy pracovat na dohodu? Bojim sa ze najdem si brigadu kr.mi vyhovuje casovo kvoli dcere a oni ms budu posielat do prace na zmeny co nie je mozne sklbit s dcerkinymi potrebami :( dakujem...vobec neviem ako to chodi
@3marhulka3 na dohodu plati za vas odvody zamestnavatel.
@selinaliana ale len ked som v evidencii uchadzacov a zamestanie nie?
Sak ale do evidencie sa musis prihlasit tak ci tak, nie? Len si tam potom dplnis to, ze pracujes na dohodu. A pokial viem, vyplnujes dotaznik, kde uvadzas to, o aku pracu mas zaujem, takze si uvedies na ake zmeny by si chcela pracovat a ako dovod udas dieta..
@bobesrs Nie je mozny subeh DNP a zamestnanie.
@3marhulka3 Nie, zamestnavatela nezaujima ci si alebo nie si v evidencii. Ale ak budes tak dohoda moze trvat len 40dni za rok a potom ta vyradia z evidencie. Mas narok na podporu?
@orta Nie, do evidencie uchadzacov o zamestnanie sa nemusíš hlásiť. Prečo by si musela?!
40 dni za rok znanena? Ze dohodu uzatvorim napr.1.9. A bude trvaat len do nejakeho 10.10 a ptm ma vyradia? Alebo to ze dohoda bude uzatvorena napr. Od 1.9.2017-1.9.2018 a pocasbtoho roka mozem odpracovat 4o dni?
A tymi 40 dnami sa mysli 40 pr.dni (8 hodinovyvh) alebo 4o dni za sebou iducich?
@evittam
@3marhulka3 40dni za rok -cize ako pises - uzavries dohodu 1.9. a ak bude trvat do 10.10.tak ta vyradia. Ty si na SP prihlásená cele dni a nielen 8hodin.😁😉 Myslis,ze kto by to odhlasoval a prihlasoval ešte aj na hodiny.😉
@3marhulka3 Je to 40kalendarnych dni.
Aha...tak to je iny bordel, dakujem
@3marhulka3 No, žiadny bordel. Jasná vec platna od 1.5.2017. Chceli tak ochranit zamestnancov pred zneuzivanim dlhodobych prác na dohodu, len to nejak nedomysleli ako vzdy.
@3marhulka3 ja som neni boa som na rodicaku a prehlasila som sa na socialke a plati za mna ten u koho robim . Uz sa aj roky do dochodku rataju ked si na dohode
Ahoj... ano mozes byt samoplatca a zaroven robit na dohodu, v tom nie je problem .