Ahojte 🙂 prosim vas, viete mi poradit s ktorym uctom v banke ste spokojne? ( hlavne poplatkov) Okrem VUB ...
Dakujem
Unicredit, zadarmo ak ti mesačne príde 400€ (môžeš s nimi normálne hýbať bez obmedzení). Výbery z hocijakých bankomatov bez limitu zdarma po celom svete. Mám aj mbank, ale občas potrebujem vložiť hotovosť na účet a to sa v mbank nedá, plus majú limity na výber z bankomatu (max 4 zdarma podľa obratu, treba vybrať min 70€).
Tatrabanka
Slsp
@lenuliatko84 v SLSP som platila za zrušenie vkladnej knižky 15€!!! Otazka 2 minut roboty. Sú to zlodeji.
Ja mám SLSP a Tatrabanku a nemenila by som
@hettinka ja nikdy ,ani tam nic neplatim.dokonca mam aj ucet zadarmo
@lenuliatko84 oni sú super, kým im davas peniaze. Ale akonáhle niečo chceš, alebo chceš zrušiť, tak zbohom...
S kamennými bankami som skončila.
Slsp
ja som zmenila Prima banku po dlhych rokoch na Fio ,ale zatial som max spokojna a je bez poplatkov.
Všetky banky majú tzv. Základný účet zdarma, ak naňho chodí príjem do výšky 638,- EUR, nesmie mať žiaden účet v inej banke, všetky prevody sú zdarma, 1 platobná karta k účtu. Neviem, či niektoré prispievateľky, mysleli na tento účet, že zdarma ak chodí 400,- EUR, lebo úplne na samom začiatku to tak bolo, ale to sa odvíja od minimálnej mzdy . Pre rok 2020 je to minimálna mzda 580 krát koeficient 1,1 = 638,- EUR
unicredit, mám pravidelný príjem tak neplatím nič
mam csob tatru fio a nikde neplatim poplatky, kazda banka ma svoje obchodne podmienky a vzdy sa da s bankou dohodnut aj individualne , prisla som do csob ked mi nauctovali poplatok za vedenie uctu, vravim, ze chcem ukoncit zmluvu ak mi nedate vedenie uctu zdarma, chodi mi tam mzda, vyuzivam kreditku a hned si spocitali dve a dve, takze odporucam sa vzdy v banke opytat aj na individualne podmienky
@hettinka ka im peniaze nedavam,len mam slusny obnos na ucte takze som pre nich solventny zakaznik a k tym sa spravaju asi lepsie
S kamennými bankami len to je problém že udržovať pobočky niečo stojí a preto nikdy nebudú zadarmo bez podmienok. Je to služba a za služby sa platí. Zadarmo sú len virtuálne banky ako 365, mBank a pod. Lebo nemusia držať pobkčky, zamestnancov, ten aparát niečo stojí. Tak dávajú podmienky typu: Nebude poplatok za vedenie ak vám bude chodiť mesačne XY suma, alebo ak máte na účte uložených minimálne XY tisíc, ak máte minimálne dva mandáty ale nie rovaké napr. že 1x inkaso a 1x trvalý príkaz. Ale väčšinou sú to splniteľné veci lebo minimálne za energia a paušál platí väčšina ľudí takže dá sa to.
Pri bežnom používaní je každá banka rovnaká. Skôr začnú problémy ak chcete niečo rušiť, brať pôžičku atď...
Napríklad v Raiffeisene dvakrát zamietli pôžičku aj na drobné sumy (300-400€) a nedali ani len povolené prečerpanie 50€, pričom zarábam 800-900 v čistom, nemám deti, nemám žiadne nezaplatené šeky, faktúry, dlhy... V 365-ke úplne bezproblémov schválili dvakrát po sebe také 300 eurové pôžičky.
čsob