S ktorým detským účtom ste spokojné?

4. aug 2024

Ahojte, s akým detským účtom ste spokojné a prečo? Výhody, nevýhody? Potrebujem zriadiť synovi účet, tak si robím prieskum. Ďakujem za odpovede.

maranco
4. aug 2024

Zriaď tam kde máš ty alebo manžel, v aplikácii nastavíš limity pre jeho platobnú kartu a budeš mať notifikácie o platbách, presný prehľad kde koľko míňa.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankove-ucty/...

liaka
4. aug 2024

My tatra banka. Ale účet sa oplatí tam kde majú aj rodičia

patka06
4. aug 2024

Tie účty sú +/- rovnaké v každej banke, tiež odporúčam otvoriť tam, kde majú rodičia

luciferka93
4. aug 2024

My sme malému otvorili tam kde mam ja (VÚB) , je zadarmo, mam účet pod dohladom až do 18 rokov, vtedy sa prehodí na syna a bankomatov kartu posielajú v 15tke s občianskym. Ale podla mňa toto majú aj ostatné banky ak si vytvoríš tam kde máš aj ty.

lujza123
4. aug 2024

Ja mám vúb tak som aj dcére dala tam. Jej účet vidím vo svojom IB, kartu dostala hneď ako som ho založila, nepotrebovali sme čakať na 15 rokov. Ma k tomu aj sporiaci podúčet kde si preposiela peniaze z vreckového a šetrí. Ponúkli mi rôzne stupne obmedzenia a kontroly, dá sa to nastaviť.
Zozaciatku asi odporúčam väčšiu rodičovskú kontrolu kým sa to naučí používať, hlavne treba poučiť o platbách cez net, podvodných emailoch, bezpečnosti

Za mňa super vec, jednak na posielanie vreckového ale aj ako istotu. Keby je náhodou niekde ďaleko a cosi sa stane viem jej hneď poslať nejaké peniaze. Alebo som dlho v práci a treba kúpiť nieco z obchodu tak jej poslem nech kupi