Rozpočet na stravu pred 2 dospelých a 3-ročné dieťa

hanka5215
8. okt 2024

Žienky, poraďte.
Mam rozpočet 300€ na stravu na cely mesiac pre dvoch dospelých a jedno dieťatko trojročné.
Je to ok? Da sa ztoho normalne vyžiť? Mäsa, cestoviny, ovocie, zelenina, čerstvé pecivo a pod.
Ak môžte napísali by ste mi zoznam ako najlepšie vygazdovat?
Sme naučení variť každý deň, ale ak ostane jedlo, ze bude dobre aj na druhy den, nemame problem to dojest, aj ked synovi urobím niečo ine čerstvé.

alkoholik
9. okt 2024

300€ na jedlo pre 3 na mesiac sa mi zda malo pri cenach ake uz su v obchode.

adabise683
9. okt 2024

@hanka5215 no je to podla mna tak na hrane ... treba jest hlavne varene a menej polotovary ako su napriklad aj sunky, platkove syry, parky a podobne ... zaradit viac strukovin ktore su relativne lacne a zasytia ... sladkosti nekupovat ale radsej nieco upiect ... jogurty male balenia vymenit za vacsie biele a dochutit idealne domacim dzemom ci kakaom alebo len ovocim

lienka.7
9. okt 2024

@hanka5215 vsetko sa dá, keď sa chce. predpokladám, že chlap ti chodi do prace, cize to gro ma tam. Ono netreba kupovať blbosti, sledovať akcie a podla toho aj variť s rozumom. Absolutne nie je potrebné jest každý deň mäso. A tiež si neviem predstaviť, kolko varis na 1x, aby si musela variť každý deň. Ste len 2 dospelý, z toho 1 je v praci 3/4 dňa a malé dieťa ti toho veľa nezje.

mimikarol
9. okt 2024

Dá sa. Len treba rozmýšľať pri nakupovaní a varení. Ono tých 300€ je pri dnešných cenách málo, ale keď sa chce tak sa dá.

dadis
9. okt 2024

A teda obaja chodite do prace a dieta do skolky? Tak ak kupujes len zakladne potraviny, tak asi ano.

tykat
9. okt 2024

@hanka5215 ak je to komplet strava tak je to malo. Ak mate este mimo to zaplatene obedy v praci/skolke ...tak by sa to dalo ale striktny rozpocet a ani horalku naviac. A spracovat vsetko do poslednej omrvinky.

justxme
9. okt 2024

My sme dvaja dospelí a mesačne ide na jedlo 350-400. Viem si predstaviť nejako to stlačiť na 300, ale zmestiť tam ešte 3r dieťa, to už bude podľa mňa veľa obmedzovania sa.

carrot_apple
9. okt 2024

@hanka5215 10 eúr na deň
tak musíš si to tak rozložiť aby si neprekročila tento denný limit
ja som to robila tak, že ak bolo niečo v akcii, že:
5L olej za 6eúr a proste som musela navariť a chýbal mi olej a ešte niečo a ešte niečo, kašľala som na akciu,
kúpila som si 1L oleja za 2eura lebo kebyže miniem tie peniaze v pondelok o to menej mám na nákup v utorok...tak po lopate vysvetlené...ak ti to pomôže

martul
9. okt 2024

Máličko.

nelka93
9. okt 2024

Pre mňa by to bolo malo. Dvaja dospelí mame na stravu cca 400, niekedy viac inokedy o kúsok menej ale teda s dieťaťom ťažko. Už ma 3 roky, chodí teda do škôlky? Lebo ak by malo tam stravu a doma len večeru, a dospelí takisto kedy v práci tak si to viem predstaviť. Skúsila by som skôr zvýšiť prijem

hanka5215
autor
9. okt 2024

@nelka93 nechodí do skolky, je so mnou doma... Tak teda skusim nejak zvýšiť mame dosť vela poplatkov a muž prišiel o robotu, čiže musime nejak to poriesit... Dakujem všetkým

andy024
Autor odpoveď zmazal
Zobraz