Zdravím, kolko miniete dvaja + malé dieťa na stravu mesačne ? S tým že varíte doma ale aj niekam idete, objednáte 🙂
Okolo 1200
@basulaak len na stravu?
@lienka.7 to že či miniem veľa alebo malo alebo akurát 🙂
@kavasmliekom tak to super hospodarite
A vy koľko?
@kavasmliekom 800 len strava, príde mi to dosť…drogeria tak 100-150
Mesačne drogéria toľko?
@kavasmliekom áno, plienky vlhčené jednorazové utierky šparatka odličovacie dámska hygiena cumliky…
Tak to veľa 150e na plienky a zvyšok. Ale tak každý na iné nároky.
800e na stravu 2 dosp a aj pre dieťa koľko ročne?
Drogériu neviem, to nejako nesledujem, kúpim len čo dochádza. Na stravu +- 600€ dvaja dospelí a dve deti.
@ekira1 a to teda sa chodite aj niekam najesť ? Budem sa asi musieť trocha zlepšiť veru 🙈
2 dospelé osoby, jedno 8-mesačné dieťa 400€. V lete keď je úroda na záhrade tak výrazne menej. Varíme doma- z tých 400€ bolo 70€ za reštaurácie. Na jedle absolutne nešetríme. Kupujem čo najviac bio veci, veľa rýb a kvalitného mäsa, bezlepkové a bezlakto veci pre mňa lebo musím. Polotovary kupujeme veľmi raritne. Príde mi 800€ na vás moc. Kupujete veľa blbostí ako sladené vody, chipsy, hotové jedlá/ polotovary atď? Koľko miniete na reštaurácie? Inak mi nanapadá, kde toľko míňate.
Ak myslíš klasické obedové menu tak nie, do prace si nosíme jedlo z domu. Občas objednáme cez víkend pizzu, skočíme na kebab.. Cez leto na celodenných výletoch sa stavíme niekam na jedlo, cukrárne tiež tak raz do mesiaca, niekedy ani to nie, pečiem I doma.
200e na osobu mesacne, a to sa neobmedzujeme
Ja počítam tak 200 eur na osobu jedlo+ drogeria.Teraz som objednávala plienky tie rátam zvlášťza 120 eur na mesiac (môj nosí už osmičky, takže sú drahšie). Samozrejme ak vyskočí lekáreň alebo oblečenie tak to je výdavok navyše.
@paulina291 tak ono je často aj rozdiel v tom, či osiba , ktorá jedlo konzumuje ma do 165 cm ale má 180 c a vyššie. Tma sú zas iné nároky na veľkosť porcie.
@terry658 môj muž toho zje veľa a ja si tiež viem dať veľkú porciu. Mám obmedzenia ako celiakia a bezlakto dieta (čiže značne drahšie potraviny). Áno, nie sme extra vysokí (ale ani nie nízki) ale neviem si predstaviť že autorka s mužom a dieťaťom zjedia raz také porcie ako my. Lebo míňajú raz toľko. A malé dieťa neviem či myslí 6-ročné alebo ročné. To je rozdiel. Ale náš aj keď má len 8m toho vie zjesť riadne veľa. A za jeho suroviny dávam značne viac ako za naše, nech má čo najkvalitnejšie.
@kavasmliekom to prosím ta co jete?vzduch ?ved len v drogérii nechám 400e.
Kedy ako. 400e aj s drogeriou. Taky priemer