Ahojte,
Hľadala som rôzne diskusie na hypo a nevedela som nájsť môj problém. Chceme si brať hypo (ja živnosť a priateľ TPP).
V tatra banke nám schválili o dosť menšiu hypo ako sme chceli a ako nám mala vyjsť. Dával niekto žiadosti do viacerých bánk?
Je vôbec šanca že v inej banke nám schvália viac?
Ak ste mali žiadosť vo viacerých bankách tak či to boli veľké rozdiely
Ďakujem 🙂
Ano, rozne banky, rozne vysky hypo.
Jednu okolnost mozu dve banky posudzovat rozne.
My sme sa boli informovat v 3 bankach, ked sme brali hypo a mali sme ponuku na 3 rozne sumy. A rozdiel nebol maly.
@kavenkaa keď sme podávali žiadosť aj hypotekárky poradca aj tá v tatrabanke nám povedali, že to vychádza na 250 tisíc ale po schválení nám prišlo len nejakých 190. Z tej živnosti ako leby neakceptovali ani zdaleka 50%. Pritom reálne náklady na živnosť nie sú žiadne a uplatňujú sa paušálne výdavky.
jasne že sme si dávali aspoň do 2 bank 🤷 veď o tom to je... plus samozrejme tie prvotné nastrely sme mali asi zo všetkých bánk, už tam boli vidieť výrazné rozdiely. obiehali sme sami, budeme to platiť 30 rokov takže čas sme si našli 😁
@zuzanka.zuzu my sme mali mať zvýhodnený urok v tatra banke kvôli tej nehnutelnosti ktorú berieme. Ale teraz už by nám to bolo jedno asi aj z inej banky s vyssim urokom.
@lucka1255 ano,je to tak,kazda banka dava inu ponuku. Ked som brala prvy uver,ziadosti sli do 3 bank a to sa teda uvery dostavali v tej dobe daleko jednoduchsie,ako dnes. S druhym uverom to iste a teraz z jedneho vypustam spoludlznika a aj tu tie sumy lietaju kade ako a ziadosti musia aj do inych bank.
My sme brali kvoli manzelovej zivnosti z csob. Myslim, ze tam beru najviac % z obratu do uvahy pri szco.
A ano, v inych bankach ti mozu dat o dost viac, treba pozriet podla naj podmienok pre zivnostnika. Ja viem ze vtedy ( 5 r dozadu) nam schvalili v tatre okolo 240 tis, v csob 370 tis ( ale bolo nam to jedno, tolko sme nepotrebovali).
@lucka1255 každa banka berie iné % z obratov - alebo akceptuju iba vypočet ZD-D ÷12 a to beru ako tvoj prijem
Cize ano - v kazdej banke Vam vide ina vyška...
To by mal Vaš finančak vedieť.. ..čize treba ist kde ti zoberu co najviac ...
Ahoj, “o dosť menšiu hypo ako sme chceli a ako nám mala vyjsť” - ako ste počítali koľko vám mala vyjsť? Brali ste do výpočtu aj DSTI, Stress test..?