Rozhodnutie - čiastočný dôchodok na depresie

alofinka
16. apr 2024

Dnes po posudkovej ma poslali na sociálku podat žiadosť na čiastočný ID na stredne ťažké depresie kde mi kázali priniesť nejaké doklady, ale v tej žiadosti nebolo dokopy nič, ani číslo účtu ani ci chcem vyplatiť roky dozadu, koľko ste čakali na rozhodnutie? Liečim sa 15 rokov, vyplatili vám roky dozadu? Koľko sa zhruba poberá mesačne? Teraz zháňam vysvedčenia a pôjdem to zaniesť na socialku

euka210
16. apr 2024

@alofinka ono to byva naopak, ze das ziadost a potom posudkovy lekar na zaklade lekarskych nalezov zhodnoti...ale moze to byt asi aj iny postup...to dostanes len rozhodnuetie ci Ti uznali ci nie, aku mieru...vypocitava sa podla odpracovanych rokov a prijmu...pokial to nie je dg pochadzajuca z detstva, tak vyplatia spatne len od datumu podania ziadosti. A cakat budes mesiace, kludne aj pol roka...taka je na SR realita.

bublinka1426
16. apr 2024

@alofinka stredne tazka depresia? tu zu ma snad kazdy 3 clovek.

bebemonika
16. apr 2024

@alofinka mne na komisii povedali, od ktorého dátumy mi vyplatia. Nemusí to byť dátum podania, ja som si podávala v októbri a schválili mi od júna. Žiadosť mi vypisovala na sociálke.

anita6666
16. apr 2024

Treba sa zamestnať!!! To je liek!

wanduska327
16. apr 2024

@anita6666 Prosím opatrne s takým vyjadrením, ja viem že to myslíš dobre, ale ak si sa v živote neliečila na depresiu... nechápeš tomu ..ja mám tiež depresiu....liečim sa a boli dni vďaka Bohu už niesu že som proste nevstala z postele , dokonca manžel mi nosil vedierko k posteli na cikanie.....nebola som schopná prejsť pár metrov na wc

ibatanecnica
16. apr 2024

@wanduska327 ano mas pravdu. S depresiou je to tazke. Ale nie je riesenim kazdeho dat na invalidny. Postupne bude tolko invalidnych dochodkov ze na ne nebude.

wanduska327
16. apr 2024

@ibatanecnica Súhlasím....ja tiež nie som na ID. .hoci nepracujem... dokončujem si VŠ.
Ale zas povedzme si pravdu, je veľa ľudí čo chcú byť na Tom ID? Veď to sú smiešne peniažky....
Áno, niektorým napríklad Rómom tieto peniažky vyhovujú, ale treba proti tomu bojovať...ja mám pocit že v tomto štáte sa nerobí nič len sa rozdávajú peniaze na bludy

bublinka1426
16. apr 2024

@alofinka roky dozadu urcite nie. mozno skor par mesiacov. bola si dlhodobo PN? ci teraz si? bezne ludia po dlhodobej PN idu rovno na ID.
kamaratovi uznali od podania ziadost, aj ked ochorenie mal uz skor.ale asi zavisi.

bublinka1426
16. apr 2024

@alofinka budes poberat na zaklade toho, co si do systemu odviedla plus oni to nasobia nejakym koeficientom ( zavisi od ochorenia) uz mas uznane a vies kolko %? aj od toho to zavisi.

euka210
16. apr 2024

@anita6666 napise ta, co skutocne depresie ci uzkosti asi nikdy nezazila...dakuj Bohu ked si zijes normalny zivot...

bublinka1426
16. apr 2024

@wanduska327 hej na bludy peniaze su... a ludom co naozaj ID potrebuju, nie..,
ale kopec ludi to zneuziva., tolko dier v systeme mame snad len my.

wanduska327
16. apr 2024

@bublinka1426 presne

mogaa
17. apr 2024

najskôr dáš podklady, na základe nich sa spíše všetko do žiadosti a tam dokladáš aj číslo účtu....myslím že lehota na spätné vyplatenie je len do 3 rokov spätne.....záleží od kedy ti ID priznajú lebo v počiatkoch ten stav určite nebol rovnaký ako teraz.....

martul
17. apr 2024

@anita6666 treba začať používať rozum, to je liek....ale tak keď ho nemáš, čo pouzijes, že?

andulka1988
18. apr 2024

@alofinka vy pôjdete podať žiadosť,tam vám dajú inštrukcie a tlačivá čo máte priniesť. Následne by sa mal na to pozrieť posudkový lekár a buď vás posúdi v prítomnosti alebo bez a určí %. Keď bude toto predvolaju vás na podpis a pošlú žiadosť do BA kde vám vypočítajú ID.

pravdovravxl
21. máj 2024

@ibatanecnica však aj tak sa dáva 200 e na čiastočný, či už aj to chces chorým ľuďom prezavidiet...

ibatanecnica
23. máj 2024

@pravdovravxl neviem kde vidis zavist.

annie252
23. sep 2024

Nenajde sa niekto na ID, co sa lieci na depresiu Poprad, Svit, pokecat, poradit si, pochopit