Väčšina rodičov sa stále rozhoduje medzi týmito dvomi možnosťami. Pravdupovediac, neexistuje správne alebo nesprávne riešenie- ide skôr o to, "čo potrebujeme riešiť". Výhodu poistenia v porovnaní s klasickým sporením vidím v tom, že si nielen vyberieme rôzne pripoistenia, ktoré pomôžu v čase chorôb a úrazov, ale že aj v prípade toho najhoršieho (smrti poisteného dospelého), poistenie pokračuje na náklady poisťovne. Tak máme istotu, že naše dieťa dostane dohodnutú finančnú čiastku za každých okolností. A ako to vidíte vy?
Ja to vidím tak, že uzatvárať poistenie pre dieťa je úplne scestné. O sporení ani nehovoriac...
Presne opačný názor majú miestni poistovaci, čo zháňajú provízie.
Ku konkrétnemu prípadu asi toľko, že je to životná poistka dospelého uzavreta na 18 rokov. Akurát s mizernym plnenim, navyše až po rokoch... Ale dobre to znie, že zabezpečím si dieťa. Houby makové
Tak ja som za urazove poistenie a sporenie cez podielove alebo akciove fondy, ale nie v banke.
@stary_ujco to, či mať alebo nemať poistenie, je každého vlastné presvedčenie (nepresvedčenie), ktore vychadza aj z nasich priorit, určite nechcem nikoho presviedčať a chvalabohu ani nič uzatvarat!
Zaujíma ma ako mamičky vnímajú ten rozdiel, prípadne či vidia aj nejaký iný.... ale dakujem za názor- naozaj🙂 mrzí ma ak má niekto zlú skúsenosť. ( inak dnešné detske poistenia už môžu trvať kludne aj 25 rokov 😀 )
No aj u nás sme všetci poistený ja a moje 3 detí máme jednu poistku a neubehol ani mesiac a moj najmladší si rozbil celo mal 2 lepky co mu to spojilo a dostal z poistky 80 eur a keďže jszvs asi bude o rok dslsie na trvale následky.sporenie sme si tam nedávali.
My mame vsetci traja vysoke poistky - ja a manzel aj koli uveru aby v pripade toho na co nehcem mysliet sme mohli zabezpecit druheho. Maly ma poistku so sporenim + urazove pripoistenie. Ci sa to oplati alebo nie sme neriesili nakolko kebyze mu chceme sporit nikdy peniaze bokom nedame....takto sa sporia a neriesime ci preplatime alebo nie - inak my mame poistku do 25rokov. Naviac ten pocit, ze keby sa nahodou nieco stalo a mame to poriesene = na nezaplatenie!!!!!!
U nás má najväčšiu poistku manžel, ako živiteľ rodiny. Deti sú pripoistené k mojej poistke, ale máme len to najnutnejšie. Sporenie majú stavebko, ale to skôr kvôli štátnej prémii a pláne v blízkej budúcnosti zmeniť/zväčšiť obytný priestor. Nie je to myslené ako cash pre nich, keď budú mať 18, ale ako investícia do spoločnej nehnuteľnosti.
@emilia25 juuuj, to ma mrzí, že už aj úraz ste stihli. Pravdepodobne máš teda uzatvorené spoločné úrazové poistenie (rodinné)- čo je tiež super🙂...ako píšem- záleží na tom "čo potrebujeme riešiť " 😀
@vivian27 ano, poistenie k uveru je potrebná vec- ale to je už iná kapitola🙂
Inak mi presne píšeš ako z duše- tiež by som deťom nenasporila, keby nie som poistením "nútená" pispievať každý mesiac- takže aj toto je pre mňa velikááá výhoda...a nehovorím o tom, že ja ako lenivý človek čo chce mať vždy prehlad, mám takto sporenie aj krytie len na jednom šeku 😀 😀
Tie argumenty o tom ako bez sporenia k poistke nic neusetris a ta absurdita zo spoločným šekom sú uz naozaj iný výplach mozgu. A tváriť sa pritom, že zákaznícky najhorší produkt je vlastne fajn? Že ty vlastne robíš v poisťovni...
@stary_ujco Samozrejme, že si tu naháňa kšefty, robí v Uniqe 🙂 Poisťovne nikdy nesplnia to, čo nasľubujú, či už to bolo životné poistenie alebo PZP, je to výsmech.
A ešte tá odpoveď, že syn si rozbil čelo a dostal 80 eur, no sranda a koľko tam asi tak platia mesačne? 😀
@stary_ujco a @belllinka dakujem vam za zaujem....vidím, že už ste na Koníku nejaký ten rôčik,preto snad aspon okrajovo viete o Ambasadorkach spoločností na MK🙂, ak ale nie- určite aspon viete kde si tieto informacie vyhladat . Nie som tu na to, aby som niekoho prehovarala a už vobec nemožem nahanat kšefty, zaujimaju ma nazory mamičiek, ktore sa rozhodli zobrat život do vlastnych ruk- je jedno z akeho presvedcenia, prečo, kedy a aj kde. Važim si nazor kazdej mamičky a rada pomožem tomu. kto ma zaujem....pochopitelne aj ten váš nazor rešpektujem aj ked s nim nesuhlasim....to je ale už na inú diskusiu🙂
dakujem
@stary_ujco -to neboli argumenty, ale život- JA- nemusim každemu vyhovovať (ani mne každy nevyhovuje) chapem...... nebudem ti radšej teda ani hovorit ako som si vyberala auto😀 😀
@belllinka jejda nenky, kebyze si tu mamicka nahana ksefty, tak uz je davno bloknuta 🙂 to,ze je ambasadorkou pre uniqe neznamena, ze pre nu pracuje. Tiez som amabasadorka pre Samsung ale nasou pracou nie je nahananie kseftov ale informovanost mamiciek formou diskusii, reklamy a podobne. Niesme zamestnancami danych firiem ale zamestnancami Modreho konika.....tak ziadne ksefty! Mamicku zaujimal nazor - isto si ceni aj ten vas. 100ludi znamena 100 chuti. Ja poistky poriesene mam, no neriesim ludi co nemaju - je mi to v podstate jedno lebo kazdy robi to, co si mysli, ze je najlepsie pre neho a svoju rodinu 🙂
Ouououou brzdite. To že sa tu zišla akási miestna šľachta ešte neznamená, že budem žrať otruby a seno, čo mi tu bude niekto servírovať pomedzi riadky.
Ked mi tu bude ambasadorka tamtungu písať, že je skvelé mať doma televízor, lebo v telke dávajú 20 kanalov pre deti. A potom spomenie, že mať v jednom balíku internet aj kablovku je super. A že pri uhlopriečke nad jeden meter je HD rozlíšenie úplná pecka a manžel si to strašne pochvaľuje,....
Hm, tak to vobec nie je priehľadné.
Tak také isté kaleráby sú tu v príspevkoch vyššie, len sa týkajú poistenia.
Frázy jak z prirucky a je naozaj jedno, že ich primárnym cieľom nie je uzatvorenie zmluvy u konkrétneho človeka.
Moj názor nemusí vyhovovať každému, ale naozaj mi vadí, že si musím najprv kontrolovať, s kým sa idem pustiť do reklamnej debaty s nejakým obchodným zastupcom. Nech už svoju funkciu nazve hocijako.
Mimochodom, auto je super kupovať vo veľkom autobazari . majú tam široký výber, preverené autá. Na jednom mieste vybavím aj úver so zľavou. Pribalia mi lekárničku, zimné gumy a najvýhodnejšie poistenie. Od priekupnika by som auto nikdy nekúpil,je s tým len kopa vybavovania a riziko, že auto bolo burane. Aké su vaše skúsenosti s nákupom auta?
Nie, to nebola reklama, ja len zhodou okolností pracujem na konzulate ABC autobazaru a zaujímajú ma vaše názory.
Sporit v poistovni sa absolutne neoplati. Robila som v Kooperative. Avsak urazove poistenie pre deti urcite odporucam, je to velmi dobre vyplacane. Inak vôbec nic 🙂
@stary_ujco nuz k tomuto sa vyjadrim len strucne - ak niekto nesleduje pracu ambasadoriek tak vznikaju podobne presvedcenia. Nikdy som sa o nicom podobnom nezmienila dokonca ked som prezentovala pracky som mohla napisat, ze aj my mame samsung pracku a jasne som sa prezentovala,ze nemame a ze mame inu konkurencnu znacku - a tak to robim aj pri inych spotrebicoch ktore samsung nemame.....takze tlacit kaleraby a ponukat nejake vyhodne baliky? No som ucitelka v MS a toto moja napln prace nie je.....
@karamel vdaka za tvoj pohlad na vec🙂...urcite vies o tom viac ako mnohe mamicky (aj ked teda len z jednej spolocnosti). A ako hovorím- zaleží od toho kto chce čo riešiť, kto ma ake naroky a pod. Neexistuje idealny a genialny produkt- v nijakom odvetví (dokonca ani v automobilovom priemysle nie🙂)- a to je fajn, aspon sa ešte všetko može zdokonaliť😀 Preto je doležite poznať názory ludí, ktorí jednotlivé veci využívaju🙂
@katkamario nuz ja to vidim tak,ze budem musiet vstat z gauca a predsa ist do kaufu na nakup. Normalne by som si dala aj coko,ci susienku...