Ahojte, chcela by som sa poradiť ako to máte vy, ktorí mate viac ako viac ako 5 deti.....ako riešite výdavky a ako sa pozeráte na peniaze pri takom chode domácnosti. Zaujímajú ma vaše skúsenosti a rady....vďaka.
My máme 2 deti, ale poznám rodinu, čo má deti 5. Manžel robil od nevidím do nevidím v zahraničí, aby doniesol každý mesiac domov tých pár tisíc a aby mohli žiť ako ľudia.
@koniarova mame skupinu mnohodetne rodiny.. a autorka co konkrétne chceš,vedieť? Dom mame splateny, auta obaja firemne, elektrinu zo strechy, kvôli skvelej izolacii aj minimálne náklady na kúrenie . Strava jedia všetci doma, 260e priemerne týždenne potraviny.. takže za mňa nič kritického...ale áno nesedim doma ( teraz ano s 3 nesacnym..) a mam dobru prácu, neťahá všetko len manžel...
@anjelicek26 prepáč. Ale ty zrovna nie si reprezentatívna vzorka, ktorú ona potrebuje. 😁😁v dobrom to samozrejme myslím. 😁😉
@anjelicek26 260eur týždenne x 4 = 1040....približne....to je pomerne slušne....ja mam pocit ze minieme cez 1400....ale to rátam asi aj stravu v skole, čo sa platí......
Autorka - Nam sa oplatí,ked jedia všetci doma + im v skole aj tak moc nechutilo a šli aj tak rovno do chladničky, ked prisli zo skoly.. tým,že nechodia do družiny tak jedia spolu doma o pol druhej...
@anjelicek26 snažím sa byť ekologická (vadi mi to mnozstvo plastov co mame mesacne) a snazim sa neplytvat......ale zároveň ja neviem......stále také palky ma prekvapia, napr..oprava auto, nevieme si opraviť sami.....v trojcifernych číslach...občas 4 cifernych.
Tábor dám max jeden, ak dieťa chce, nie všetci chcú.....a stoji cca 190 eur.....
Elektrika zo strechy....to máš na mysli fotovoltiku?
Poplatky už nestihame. Sledovat.....stalo sa ze nam prisli aj vyzvy....aj pokuty(lebo nestihame)......platíme ako chodia účty.....v tom mam asi najväčší guláš....v poslednej dobe.....chce to asi lepšie planovanie
https://www.modrykonik.sk/group/1959/ ahoj,pridaj sa k nám 😉
V Nemecku je vraj lacnejsie.
Ja neviem, to ste si len tak robili jedno dieta za druhym a nemysleli na to, ze to aj nieco stoji? 🤔 že si teraz taka prekvapena
@letfenixa napríklad prišla daň za smeti, možnosť na 2 splátky, prvú som zaplatil hneď a druhú nastavil na jeseň a už to nemusím mať na pamäti, banka pošle automaticky aj keby som ležal chorý v nemocnici, alebo driemal na dovolenke na pláži.
A popritom banke nedám na poplatkoch ani cent.
@belllinka. Aj keby sme mali milióny, deťom by som nedala všetko, každé dieťa má svoju cestu aj handicapovane...... dúfam ze z nich vychovame svojimi možnosťami casom zodpovedných ľudí, ktorí budú prospešni....
Sme zabezpečení, aj keby sme neboli, sme financne gramotni......dokonca z ušetreneho prispievame raz ročne ak sa podarí na seniorov.......v týchto veciach mam jasno...ale predchádza k tomu samozrejme premýšľanie a plánovanie, ktoré nám nie vždy vyjde.....nakoľko sa nám stalo ze sme mali pokutu 750 eur. Za dailnicne znamky....a to mi už fakt bolo také....ze vyhodené peniaze...za staré auto.....
@letfenixa. Napr . Za stravu v jedálňach, to sa tak rýchlo mení, že nsstihame......
@maranco hej chápem, aj ročne platby sú ok
Nemyslím,že tu nájdeš nejaké rodiny s viac ako 5 deťmi.