Ženy, ktoré ste stavali v blízkosti mesta (akéhokoľvek) na ZS dom na kluc - koľko vás približne vyšiel? 90 m2, max, cena bez pozemku? Aspoň približne by som chcela vedieť, v akých číslach sa to dnes pohybuje.
asi bungalov? 90 užitková či obytná? vo svahu či rovina? pozemok upravený? siete na pozemku, pri pozemku alebo treba dotiahnuť? kúrenie bude aké? džízs 🙄
@zuzanka.zuzu bungalov, obytná, rovina, siete pri pozemku. Len som chcela vedieť, či sa budem hýbať okolo 150 000 alebo nad 200 000. Resp ako dnes tie ceny az "vyskočili"
@elizabet173 áno preto sa v úvodnom príspevku pýtam na cenu BEZ POZEMKU, pretože pozemok mame
Ahoj, prave tento tyzden som citala blog Fera Lehotskeho, (architek) on tam pisal, ze momentalne je cena 1900 euro/m2.
Ja som stavala svojpomocne. Teraz keby som stavavala tak by som skusila nieco ako montovany dom, alebo teraz som videla reklami na keramicky dom. Zgoogli si to, mozno pomoze. 🙂
Drzim palce
Keď si vyberieš projekt a pôjdeš do firmy majú spravenu kalkuláciu výkaz výmer a od tej sa vieš cca odpichnut.My, keď sme stavali niečo sme zmenili, ale cena bola plus mínus ako bolo dané.
Veľmi záleží či z tehly, ytongu pasívny ..hrubá stavba s oknami bola lacná ešte sme boli naivní, že snáď nám aj na auto zostane😏potom prišli závratné sumy kúrenie, voda, elektrika...chces všetko na kľúč či iná firma hrubá stavba a potom ostatné dodavatelsky?my sme to tak mali, ale všetko muselo navazovat, aby neboli prestoje my sme sa dost ponáhľali a bola som šokovaná, že niektorých majstrov bolo treba rezervovať mesiace dopredu medzitým sa ceny zmenili bol to stále stres objednať materiál a vždy niečo vyskočilo nejaký problém.Ale podľa mňa by to bolo viac ako 150 t
@luccija ďakujem za veľmi prínosný príspevok. Všetko na kľúč by muž chcel. Predstavuje si to neskutočne jednoducho...že do pol roka sme nastahovany. neviem si predstaviť žiť v tej rozprávke, v ktorej žije on.....
@mira0611 ďakujem veľmi pekne
Do pol roka tak montovaný dom.
My sme stavali 10 m, ale ešte nebola hrubá stavba a už sme mali objednaných obkladacov, kurenarov atď...asi mesiac sme mali prestoj kvôli omietkam, ktoré pomaly schli.Medzitym išli majstri inam tam sa to predĺžilo...my sme mali nacenene všetko na kľúč a potom sme sa rozhodli, že ostatné veci si pozhaname sami majstrov a na tom sme veľmi ušetrili.A mali sme zvlášť stavebný dozor, ktorý ich kontroloval
Veľmi ťažko povedat ale cca 150 000e + urcite