Prosím poradte mi som na rodičovskej dovolenke a potrebujem papiere k daňovému priznaniu? Aké potrebujem a kde ich mám pýtať? ďakujem ☹
Z práce mi poslali papiere a pýtajú odo mna papiere z príjmu z materskej a rodičovskej dovolenky. Bola som na sociálke a dali mi len z materskej.
@zalka Z práce mi poslali papiere a pýtajú odo mna papiere z príjmu z materskej a rodičovskej dovolenky. Bola som na sociálke a dali mi len z materskej.
@katarina95 robila si v roku 2012 pred nástupom na MD? A príjem z MD a RP nie je zdaniteľný príjem, tento príjem zamestnávateľ nepotrebuje vedieť.
@zalka Áno pracovala som pred nástupom na MD a prečo to potom pýtajú?
@katarina95 no nemajú dôvod to pýtať, požiadaj ich o vykonanie RZD. Aby Ti vrátili preplatok na dani. A ak by pýtali potvrdenia, tak im povedz že to nie je zdaniteľný príjem a do RZD sa nezahrňa.
ďakujem uvidím čo mi odkážu
@zalka
@katarina95 no to som zvedavá aj ja 😀
@katarina95 môj manžel si v práci mňa dáva odpísať z daní a k daňovému priznaniu potrebuje papier z úradu práce z oddelenia sociálnych dávok .... tam ti dajú tzv. vyúčtovanie toho čo si v minulom roku poberala ..... a toto dá manžel v práci ekonómke
@milka1978 áno v tomto máš pravdu ale prečítaj si ešte raz na čo sa pýta @katarina95 , nepýta sa na manžela ale pýta sa na svoje príjmy a jej zamestnávateľovi môže byť lauter fuk koľko dostala vyplatenú MD a RP, lebo tieto jej príjmy nemôžu zahrnúť do RZD.
ahojte môžem si ja požiadať daňový bonus ak poberám rodič.prísp. môj manž.nan totiž nemá nárok lebo nemal ten príjem.ďakujem za odpovede.
je to škoda,pretože zarobil viac ale všade mi písali min.mzdu a tie peniažky by mi pomohli pretože syn mi ide na prvé sväté prijímanie.
@katarina95 z rodicovskej ti daju na uRADE
ahojte aj moj manzel potrebuje papiere ale nevieme ze ake, potrebujem aj od socialnej poistivni ze som nedostala matersku a aj z uradu ze dostavam RP? a musim aj cestne vyhlasenie ze som nemala ziadne prijmy?
@katarina95 mala si zdaniteľný príjem? Tj. zarábala si počas RD? Ak nie tak DP nepodávaš.