Akceptujú v nejakej banke aj rodičovský? Ak chcem úver na dom..
nie, je to príspevok a nie príjem
pravdaže nie.
@mondolina ani s ručiteľa?
@mondolina s rucitelom
Nam akceptovali, ale hlavny ziadatel mal tpp a dostatocny prijem. Bolo to pred dvoma rokmi, slsp. Neberu matersku, rodicovsky ano.
S rucitelom by to mohlo ísť,treba sa opýtať v banke
Nie, z čoho to chceš platiť?
@andulka1988 nevieš v akej ?
@olivierko229 v slovenskej?
ako to myslíš vážne, že ty z rodičáku chceš splácať hypo na dom? Ti šibe, však
Isto sa opytaj v banke, alebo napis tu do financnej poradne, ja si pamatam, ze chceli odo mna potvrdenie o poberani, za cely predchadzajuci rok a az do datumu ziadosti, toto potvrdenie mi vystavili na urade prace za vsetky mesiace na jednom papieri. Este podotknem, ze my sme ziadali hypotekarny uver.
Rodicovsky prispevok je akceptovany iba v pripade ak to nie je jediny zapocitatelny prijem - takze bud k tomu dalsi prijem alebo solidarny spoludlznik/rucitel
@sasa1310 to je len taka chalupa nie dom..a myslím ze mi nesibe keď už sa pýtaš..
@petamich jasne..sestra by mi mozo šla ako ručiteľ je síce mudr ma výplatu solídnu ale tiež majú hypo na byt v BA s partnerom
Ano, slovenska sporitelna
Ja som tiež na rodičovskej a dostala som max spotrebny, ale s manzelom ručiteľom
@daom kde a aký máš úrok
Unicredit, 20 000eur, úrok 5,9, brali sme ho min.rok v septembri.
@daom a to bolo max co by ti dali..ci aký je tam limit?
A okrem rodičovského príspevku máš ešte príjem z pracovného pomeru alebo živnosti? Lebo z rodičovského príspevku ti ťažko niečo dajú keď ti odpočítajú životné minimum na teba a na dieťa
Tých 20 000 bolo max.
a je ta chalupa registrovana ako chalupa alebo ako dom ? Pretoze ak to nie je dom urceny na celorocne byvanie tak na to hypoteka zobrat nejde ak sa nemylim.
no na chalupu nedostaneš duplom hypotéku, nakoľko tam sú prísnejšie podmienky. Vyšší úrok, menšie % požičania
@matullienka nie len prispevok
A ty budeš žiadateľ? Zabudni, že ti samej niečo dajú
A si si ista, ze sestra mudr. by Ti sla rucit ked ma vlastnu hypoteku? Lebo jedna vec je hypoteku/uver zobrat ale dalsia splacat. Budes mat na mesacne splatky len z rodicaku?
Neni šanca…. A pochybujem že sestra pôjde ručiť a aj keby áno, pochybujem že to prejde
Autorka inak finančná gramotnosť nebude tvoja silná stránka,že ?
Nie