Rodičovský príspevok a absolvesntká prax

kratkamala
8. jún 2020

Ahojte, chcela by som po škole absolvovať absolvenstkú prax, nakoľko som v 4. mesiaci a aj tak ma nikde nezamestnajú. Chcela by som sa spýtať, keby chcem absolvovať prax v dĺžke 6 mesiacov, a bude sa mi to kryť s rodičovskou dovolenkou (asi dva mesiac), či mi budú obe vyplácané, alebo rodičovská dovolenka zruší nárok na absolvenstkú prax ?
(nárok na materskú mi nevzniká, nakoľko som nebola zametsnaná a ani si neplatila DNP )

veronikaszabova
8. jún 2020

@kratkamala absolventsku prax mozes absolvovat, ked si evidovana na UPSVAR.
Evidencia sa ti zrusi dnom porodu.

klarik707
8. jún 2020

@kratkamala presne ako napisala Veronika, a musis byt minimalne nejake 3 mesiace na urade, aby si mohla mat absolvenstku prax.

kratkamala
autor
8. jún 2020

@klarik707 nie, stačí byť mesiac na urade a užs a dá požiadať o absolvenstku prax 🙂 mňa len zaujímalo to s tým RP a AP..vďaka

a baby, čo by ste mi odporučili, že ako je najlepšie rpečkať obdobie od konca školy do pôrodu ? je aj niečo čo s aviac oplatí ako absolvenstká prax ? (keďže asi nidke mi nedajú TPP ani nič podobné) a nechcem byť celý ten čas nezamestnaná ale mať niečo v životopise

klarissa25
8. jún 2020

@kratkamala no tak ked chces mat niec9 v zivotopise tak sa musis zamestnat, ak ta zamestnaju

klarik707
8. jún 2020

@kratkamala uz len mesiac? moja kamaratka pred par rokmi musela byt 3 mesiace. tak to uz zmenili.

kratkamala
autor
8. jún 2020

@klarik707 zaleži od toho aký program...1 meisac je pre absolvenstkú prax na 4 hodiny denne , kde nesotávaš výplatu, ale len príspevok od úradu 136 eur
3 mesiace bolo ak chceš poberať výplatu, a zamestnávateľ na teba poberá nejakú podporu na odvody, že rpe teba kvázi vytvril prac miesto na určitú dobu