Ahojte, moji rodičia zatiaľnedostali rozhodnutie o rodičovskom dôchodku na tento rok, hoci majú na to nárok. Prosím, vieniekto ako to bude s rodičovským dôchodkom v tomto roku, bude sa vyplácať mesačne, ročne alebo vôbec? ďakujem.
@viestta Ďakujem
@viestta PS Rodičia dostali výmery na ročnú valorizáciu. Obaja majú mená na začiatku abecedy.
Výmery už pomaly chodia, podla datumu, kedy poberaju dôchodok😉. Nie je to podľa abecedy. Zdá sa mi, že napokon rodičovský nechali a bude vyplácaný polrocne, ale nie som si uplne istá.
@lukbe A ja som už niečo také počula, ďakujem.
Za málo, ako píšem, neviem presne,ale normálny dôchodok už prišiel, rodičovský nie.
čitala som, že rodičovský má byť vyplatený niekedy v lete jednorázovou sumou, ako to bolo minulý rok.
Spravidla ročne, v júni.
Ďakujem za všetky odpovede.
@ivulec1 Tento rok sa výška rodičovského dôchodku vyrátava z tvojho zárobku v roku 2022 (ak sa nemýlim, lebo minulý rok sa vyplácalo z 2021). Takže ak si vtedy ešte robila, dostanú.
@miniatura14 nie v 2022om som už nepracovala ale teraz keď nastúpim v septembri do prace dokedy treba podať tu žiadosť keď nechcem aby to dostávali
@ivulec1 To neviem, bohužiaľ
@ivulec1 Maximálny bonus v roku 2024
Rok vyplácania bonusu Rok, za ktorý sa posudzuje príjem dieťaťa Maximálny rodičovský dôchodok (mesačne) Maximálny rodičovský dôchodok (ročne) Potrebný zárobok na získanie najvyššieho bonusu
2023 2021 21,80 € 261,60 € 1 453,20 €
2024 2022 23,50 € 282 € 1 564,80 €
@ivulec1 https://www.finsider.sk/dochodok/maximalny-rodi... tu je celkom dobre rozpísané.
Vsak este je len siesteho, este nechodili vymery ani na rocnu valorizaciu