Ste tu aj take čo ste sa rozhodli že nesúhlasíte aby ste platili isté percento rodičom na dôchodok?Stačí ísť na sociálku a oznámiť im,vypísať papier že nesúhlasím?Bola som rozhodnuta že nie,no kamarátka ma trochu zmiatla.Ze ako môžem byť taká špina a nepomoct rodičom.Otca nepoznám,nechal nás keď som bola malé dieťa.A s mamou sme nikdy nemali dobrý vzťah,vychovávala ma babka.Dlhe roky sme neboli s mamou v kontakte,no poslednú dobu sa zaujíma o mňa,o vnúčatá.Tak neviem.Podla čoho ste sa vy rozhodli či budete alebo nie prispievat rodičom?
Pozri, nejde to z tvôjho-je to len taký populistický ťah, dáva štát, tebe nezoberie nič. Ja by som neriešila zrušenie, pokým by tam bol len nezáujem, iba ak vážnejšie veci ako týranie, zneužívanie a tak.
jasneee, ja aj muz zrusne. o nasej vyske vyplaty vieme len my, nie rodicia. a takto to aj zostane. a nastastie ani oni nie su odkazani na svoje dochodky, maju ine prijmy, cize "nase %" im tiez chybat nebudu.
Ešte otázka ak to nahlásim že nechcem prispievať im,rodičia majú to odkiaľ dozvedieť že som nesúhlasila s tým ?
@zuzanka.zuzu no ak zarábate viac ako 1500 eur, tak sa nemajú ako dozvedieť. Je to zastropované. Dostanú max. 22 eur od dieťaťa, ktoré zarába 1500 eur. Čiže dostanú rovnako či zarábaš 1500 alebo 10 500 eur
Ja som zrušila biologického otca, pretože ho nepoznám, ani on mňa. Pôjdeš na sociálku, vypíšeš tlačivo a hotovo.
@sasa1310 toto je vcelku svinstvo, ale co uz.
Tu ide o smiesnych max cca 21 eur. Takze kludne aj o menej, podla vysky platu. To by som sa hanbila ten papier odovzdat. Myslim, ze vsetci rodicia by sme prezili aj bez tych par drobnych.
Ako nechápem inak akým pravom rodičom vytrubia koľko zarábame. To je sila. A to budú dostávať každý mesiac? Ci ako to vlastne funguje?
@hrabovo Práve ani to nechcem aby sa dozvedeli rodičia koľko presne zarábam.
@sasa1310 Zarábame pod 1000
ja ešte nemám rodičov v dochodkovom veku. Ale nepáči sa mi takisto aby moj otec vedel o výške mojho platu. Mamina mi nevadí tá to vie aj teraz ale u otca mi to vadí dosť a ten pôjde do dôchodku cca o rok. takže tiež uvažujem ako to spravím.
Baby, ja vazne pochybujem o tom, ze rodicom dojde vymer na rodicovsky bonus, kde bude uvedeny vymeriavaci zaklad. Podla mna pride vymer, ako obycajne, kde bude spomenutych xy paragrafov, odsekov a pismen, podla ktorych sa im zvysuje dochodok o xy € ako "rodicovsky bonus". Tymto dvom slovam budu rozumiet poniektori zbehli rodicia, ini ani nebudu tusit, co to je. Byvale ekonomky si to budu spatne vediet VZ vypocitat. Ja to pracne robit nebudem, hoci to dokazem. Moje deti zarabaju dobre, dostanem max sumu. Bodka.
A s tým druhým pilierom je to ako predtým tu bola takáto téma a tam sa riešilo ze to pôjde z neho a tým pádom by sa nam šetrilo menej na dôchodok vie niekto o tom viac či to bol blud?
Ja som zrušila matke. Otcovi rodičovský bonus nechám.
@dada0902 Písal o tom Mihál, nie je to žiaden blud. Keby to šlo zo štátneho, tak by sme to ako deti nemohli stopnúť, proste by rodičom pridali a hotovo.
Samozrejme, že tvoji rodičia budú vedieť, že si sa rozhodla im neprispevat.
@oli18 ano pride im uhrn vymeriavacich zakladov ak je to ale nad istu hranicu tak bude uvedena len ta
@loginexistuje no dobre, potom napisem.
@oli18 mne nemusis posat ja to viem a ak si ty nastudujes na stranke soc poist budes vediet aj ty
Ved som napisala, ze to robit nebudem, lebo ma to nezaujima.
Neviete mi poradit, viem to prehodit aj na moju babku? Vysvetlim moja mamina je na dochodku, ale dochodok ma vyssi ako ja cistu mzdu (cize nie zeby som jej nedopriala, ale nepotrebuje to) babka ma ledva nejaku almuznu. Ak sa neda tak to pojde cez maminu babke 🤗
mame vdaka Bohu dobrý vztah