Rodičia ešte nedostali rodičovský dôchodok

juliet86
21. sep 2023

Ahojte. moji rodicia nan maju za mna narok ale stale ho nedostali. Velakrat som uz na socialku volala. aj som im pisala. mali sa mi do 30dni ozvat spat nikto sa neozval. ked im volam tak sa nevedia vyjadrit ako moja ziadost stoji... a ze oni maju cas do konca septembra. nikoho kto by ho este nemal v okoli nepoznam

maranco
21. sep 2023

@juliet86 keď sa prihlásia na svoj Elektronický účet poistenca a v časti Rodinné vzťahy na účely rodičovského dôchodku, si tam že si ich dieťa? V stĺpci Vymeriavací základ je áno?

valiant
21. sep 2023

@juliet86
Ze vo vasom okoli uz vsetci maju vyplatene, neznamena, ze uz to maju vsetci na SK vyplatene. Robi sa vsetko preto, aby sa vyplatilo vsetkym do konca septembra. Su tam dovody, kedy sa to dosetruje rucne. Urcite nikto o peniaze nepride. Dostanu vsetci, ktorym prinalezi.

Boli ste na pobocke SP a skontrolovali v systeme, ci vasi rodicia maju vas ako dieta priradene? Tam vznika najviac chyb, lebo su chyby na matrike. Boli ste v 2021 zamestnana?
Vsetko je riesitelne.

juliet86
autor
21. sep 2023

@valiant bola som na materskej rodicovskej. priradena som. na linke mi povedali ze ano narok maju ale ze v systeme.to nevedeli nevedia preco ze nech napisem pisomne. napisala som a naspat ziadna reakcia. a ked volam nikto sa mi k stavu riesenia ziadosti ktoru mi oni sami povedali nechnapisem nevie vyjadrit

juliet86
autor
21. sep 2023

@maranco toto nepoznam pozriem to zajtra dakujem

jaga18
21. sep 2023

A nemôže to byť tým, že si bola na materskej a rodičovskej? Ja som bola v 2021 pol roka na materskej, zvyšok som odpracovala a vyšlo im veľmi málo, hadam polovica z toho, co vyslo svokrovcom z muzovho platu a plat máme teda rovnaký nakolko sme kolegovia.A to som na rodičovskej vôbec nebola ale ihneď po materskej som nastúpila do práce.

valiant
21. sep 2023

@juliet86 neviem kam ste pisali, kde ste volali. Idealne je, aby ste zbehli na pobocku osobne, pozru priamo do systemu a spisu s vami 'reklamaciu'.
Neexistuje aby sme mali naparovany vztah rodic-dieta a aj vam bol vyratany nenulovy vymeriavaci zaklad a rodicia by nedostali automaticky vyplatene. Nejaky problem tam bude.
Pocas materskej ste mohli mat hradene odvody do dochodkoveho poistenia, ale aj nemuseli.
Naozaj odporucam aby ste navstivili pobocku osobne a nech sa priamo pozru do systemu.
Na pobocke si tiez zriadite pristup do Elektronickeho uctu poistenca a niektore udaje si budete vediet aj sama skontrolovat.

pe_mi
22. sep 2023

@juliet86 teraz dávali na stv1 správy a tam vraveli, ze ešte niekoľko 100 prípadov si SP nechala nakoniec. Dodržia lehotu do 30. septembra. Dovtedy majú čas na vyjadrenie.

candii
22. sep 2023

Ani moja mamina ešte nemá .. ak nepríde do konca septembra pôjdem na sociálku

evinqua
22. sep 2023

Moji rodicia nemali uvedeného brata a nás dve so sestrou áno, boli osobne na pobočke socpoist, brat dokladovať rodný list a do dvoch mesiacov im ho doplatili. Určite choďte osobne na pobocku, najlepšie teda aj ty s rodičmi ak sa dá, vypisete papier a peniaze vyplatia

maris5
22. sep 2023

@juliet86 pocas tvojej RD nema rodic narok na rodičovský dôchodok

riesila som to mesiac do zadu