Ročné zúčtovanie z roku 2021

21. nov 2023

Ahojte, od 9/2021 som bola na dlhsej marodke, počas nej som aj otehotnela...nemam podane daňove za ten
Rok a v praci ho nepodali za mňa...dcera uz ma rok a ja som nato akosi zabudla, mozem spatne zamestnavatela ppziadat o toto zuctovanie? Ratam samozrejme aj s pokutami...dakujem vopred za odppved

matullienka
21. nov 2023

Nie je potrebné podať už daňové priznanie, treba počítať s pokutou

autor
21. nov 2023

@matullienka aj keby mi vysla vratka? Ani danovy bonus nemam vyplateny za starsiu dceru v tom roku

matullienka
21. nov 2023

Áno aj v prípade, že ti vijde vratka, tá pokrytá je za nesplnenie povinnosti je jedno aký výsledok v daňovom priznaní bude

autor
21. nov 2023

@matullienka dobre dakujem Vam velmi pekne...ale danovy bonus na dieta sa da ziadat aj spatne ? Nebol vyplateny ani mne ani exmanzelovi...

zalka
21. nov 2023

danový bonus vieš žiadať spätne až 3 roky, ak podáš danové priznanie tak pokuta bude cca 30e o toľko menej ti vyplatia ..

autor
21. nov 2023

@zalka a ako sa podava spatne cisto len danovy bonus ak chcem, vyrobim Vam stol na mieru ale tieto veci naozaj su pre mna spanielska dedina...dakujem aj Vam

zalka
21. nov 2023

No od zamestnávateľa potrebuješ potvrdenie o zdaniteľných príjmoch za rok 2021 a spravíš si danové priznanie ...
a tam si uplatníš DB ...

autor
21. nov 2023

@zalka a este ma zaujima ak neviem presne za ktore mesiace nie su vyplatene, ani exmanzel mi nevie presne povedat, tak oni na danovom to uz budu vediet presne? Bude sa to tykat este aj roka 2022...bola som na plucnej ventilacii a dlho dlho marod a potom necakane tehotenstvo s terajsim manzelom, tak naozaj nemam ponatia z toho obdobia o nicom 😣

zalka
21. nov 2023

no je možné že za rok 2021 si exmanžel uplatnil celý rok on na dieťa,
2022 ak si bola PN .. tak nárok na DB ti nevýjde ...
a po uzavretí manželstva tvoj nový manžel si môže DB aj na dieťa z tvojho prvého vzťahu uplatniť

ale ak si exmanžel nepamätá tak si môžeš ty uplatniť celý rok 2021 a exmanželovi z DU Príde aby vrátil DB za ten rok ...

dzulli1980
21. nov 2023

@zalka Nie je pravda, že jej vyplatia menej o pokutu ... pokuta sa ukladá rozhodnutím, vratku z daňového priznania jej vyplatia v plnej výške, pokutu zaplatí po doručení rozhodnutia.

autor
21. nov 2023

@zalka novy manzel moze taktiez spatne ziadat? Ach to je gulas 😀

zalka
21. nov 2023

napíš presnejšie informácie ... a áno napr. ste sa vzali 9/2022 tak od toho mesiaca môže žiadať o DB na tvoje dieťa z prvého vzťahu ...
@dzulli1980 no ja viem, že započítajú ... v podstate stále sa oplatí podať DP aj s oneskorením ak je ten príjem z DU viac ako tých 30e

autor
21. nov 2023

@zalka viem ze exmanzel si v roku 2021 neuplatnoval na dceru nic...resp. nebude jednoduchsie ak o to poziada exmanzel aj ked to patrilo mne? To bola len vzajomna dohoda...predsa ja som potom bola PN...on by mi tie peniazky dal

dzulli1980
21. nov 2023

@zalka Héééj? 20 rokov robím na daňovom úrade presne s týmto a o tomto počujem prvýkrát ...

zalka
21. nov 2023

@dzulli1980 wau tak to máš z prvej ruky ... ja som nikdy nepodala neskoro danové, ale viem cca ked niekto podával ... tak potom už nespomínali kedy platili pokuty .. čiže rada sa nechám poučiť. :D

zalka
21. nov 2023

Boli ste v roku 2021 manželmi? Staral sa o dieťa?
Bola si PN celý rok? Alebo si dosiahla príjem polovice NCZD aby si mala nárok na celý DB za rok 2021?

dzulli1980
21. nov 2023

Autorka: 1. krok vypýtaj si od zamestnávateľa Potvrdenie o zdaniteľnom príjme za rok 2021 ... 2. krok vypíš daňové priznanie, uvádzaš v ňom všetko (príjmy, odvody, základ dane atď. - nielen daňový bonus ... okrem daňového bonusu máš nárok uplatniť si celú časť nezdaniteľnej časti základu dane, čiže Ti vyjde aj preplatok ... pokiaľ to budeš mať vypísané OK, peniaze Ti vyplatia do 30 dní od podania daňového priznania ... neskôr Ti bude zaslané rozhodnutie o pokute - tá je vo výške 30 EUR, budeš tam mať 30 dní na odvolanie, ak sa neodvoláš, 31. deň od doručenia bude pokuta splatná.