Ročné zúčtovanie - peniaze

22. mar 2024

Môže ma uctovnicka ktora je aj šefka oklamat a nedat preplatok ak je nejaky? Robila mi ročne zučt. a nemala som ani prelatok ani nedoplatok, robim u nich pol roka

katkaseiner
22. mar 2024

davala si potvrdenia z predoslej prace?

natalienka12
22. mar 2024

Ved ti dala potvrdenie, tak si nemala preplatok. Oklamat ta nemoze, ved by im to nesedelo preboha.

alenocka0802
22. mar 2024

Do buducna, ked jej nedoverujes, tak si to nedavaj u nej robit. Nie je to povinnost. Vies si spravit danove aj sama resp. zaplatit si niekoho, kto ti ho spravi.

janai1
22. mar 2024

a predtým si robila niekde?

katarinaba
22. mar 2024

Musia ti dat doklad Rocne zuctovanie dane. Pokial je spravne urobene a vysla nula, tak je to v poriadku.
Otazka teraz je, ci si pred tym niekde robila. Resp. ci si robila cely rok.
Ale preco by ta klamala? Hlavne ako by ta oklamala - doklad ti musi dat, ak mas preplatok, ten ti musi vyplatit - to uvidis na vyplatnej paske, navyse to nejde z jej penazi, stat jej to vykompenzuje.

77nelinka
22. mar 2024

@katarinaba viem o prípade, kedy mala zamestnankyňa preplatok na dani, lebo nepracovala celý rok a zamestnávateľ jej ho odmietol vyplatiť

katarinaba
22. mar 2024

@77nelinka ale na to nema pravo. Podala by som trestne oznamenie. Oznamenie na inspektorat prace. A rozhodne by som u takeho uz nepracovala.

ludmilik13
22. mar 2024

neviem si predstavit, akym sposobom by ta v tomto mohli oklamat, kedze ten vysledny papier, kde je uvedena suma preplatku alebo nedoplatku ti musi odovzdat.

autor
22. mar 2024

@ludmilik13 nic take mi zatial nedala

katarinaba
22. mar 2024

Ma na to cas do konca aprila. A vyplatit preplatky najneskor v aprilovej vyplate, cize podla vyplatneho terminu aj do konca maja.

alka556
24. mar 2024

Otázne je, či vôbec počas roka bola nejaká daň zo mzdy aj zrážaná. No treba vykryť celý rok 2023 k ročnému zúčtovaniu pre tohto zamestnávateľa, aj napr.evidenciu na UPSVaR, alebo iného zamestnávateľa pred nástupom do tohto zamestnania, ten predchádzajúci musí dať doklad "Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch zo závislej činnosti,...." .
Alebo si vyžiadať ročné zúčtovanie, ktoré je hotové a urobiť si Daňové priznanie do termínu so všetkými potvrdeniami o príjmoch za rok 2023, teda zakomponovať ročné zúčtovanie a neodovzdané napr. Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch od bývalého ZMĽ.
Pozor toto daňové priznanie ale bude mať typ A a druh-opravné, nie riadne.
B.