Pri uplatnení daňového bonusu je nutné zarobiť 6*minimálnu mzdu , čo robiť ak mi do tejto sumy bude chýbať v hrubom nejakých 200€ :(
žeby zvýšiť príjem do konca roku 2022? Inak skrátka podmienka splnená nebude a nebudeš si mať čo uplatniť. Neviem čo iné chceš počuť resp. čo iné ti poradiť.
Ja to všetko viem lenže môj zamestnávateľ.zapotil že si to mám.doplatit sama
no ved si to doplat sama. Vypočítaj si z hrubej mzdy 200€ aké su odvody a vsetko daj na ruku svojmu zamestnávateľovi a on nech ti dá napr do vyplatnej pásky nejaku odmenu. Tak jeho to nebude nič stát, kedže si to v podstate zaplatis ty a sebe pomožes.
ruší sa - od r. 2023. Ty si chceš žiadať o DB za r. 2022.
@alenah31 vďaka
toto bude - resp. má byť od 2023:
https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=849&gclid=...
@alenah31 no ma ale tak ako to pozname, to sa uvidi az tesne pred zacatim planosti, ci to tak aj ozaj bude alebo nie
@martinellacka preto píšem "má byť". Na SVK nič nie je isté.
veď to, čo je vyššie uvedené, tak platí od 1.7.2022, sú zvýšené DB... do konca roka 2022 sa prepočítava dvojmo DB, podľa toho, čo je výhodnejšie (či po novom, alebo po starom)... teraz je prechodné obdobie... od roku 2023 sa bude prepočítavať už len po novom
@risolino ja sa môžem aj na tie školenia vysr.....☹dohodli sme sa s kolegyňou držať sa priamo finančnej správy, ešte som zvedavá ako to bude s tou výškou - či bude strop 100€ či 140€ (vraj ak prejde rozpočet na bud. rok v podobe ako je navrhnutý). Toto čo chcú od 1/2023 - tieto ich výpočty - ja fakt neviem kde na to chodia.
Nájsť si nejakú brigádu napr. aby si ten príjem mala. Ak to nebudeš spĺňať, nebude vyplatený daňový bonus