Ročné vyúčtovanie za byt 2023

4. jún 2024

Dobry den, je tu nejaky pravnik alebo kompetentna osoba, ktora by vedela poradit, ako postupovat, prip. ake mame ako vlastnici bytov prava voci spravcovskej spolocnosti, ktora nam v zakonom stanovenej lehote nespracovala rocne vyuctovania za byty za rok 2023? K dnesnemu dnu 04.06.24 sme vyuctovania stale neobrzali a ani nemame ziadnu reakciu od spravcovskej spolocnosti, kedy budu vyhotovene&zaslane. Spolocnost si kazdorocne uctuje nemaly poplatok za spracovanie tohto vyuctovania - mozeme vzhladom na nesplnenie zakonnej lehoty tento poplatok odmietnut uhradit? Vopred dakujem vsetkym kompententnym za odpovede

anesim
4. jún 2024

Ak vam chodi vyuctovanie mailom, nemate ho v spame? Ja , aj suseda sme ho objavili v piatok v spame, a vyuctovanie bolo poslane okolo 25.5. Aj kolegynin syn, kt byva inde, no maju toho isteho spravcu, si ho dnes nasiel v spame, ( sme sa rano o tom bavili, tak ze mu da vediet)

autor
4. jún 2024

@anesim Dakujem za odpoved. Ano, posielaju nam vyuctovania e-mailom, ale v spam-e nic nie je. Ziadny zo susedov z nasho bytoveho domu a ani znami, z vedlajsieho byt.domu, ktori spadaju pod tu istu spravcovsku spolocnost, rocne vyuctovania neobdrzali.

bublinka1426
4. jún 2024

v Ba napriklad magistrat hlasi pre niekto oblasti omeskanie.

aliziana
4. jún 2024

@bublinka1426 čo s tým má magistrát? Je povinnosťou správcovskej spoločnosti poslať vyúčtovanie do konca mája...

andaluzia12
4. jún 2024

Ani nám neprišlo, volala som do správcovskej spoločnosti kde nastal problém, do pol hodiny bola pri dverách domovnička aj s vyuctovanim.. vraj už u nás bola a neboli ale doma ….

bublinka1426
4. jún 2024

@aliziana nam z danoveho odkazali na mestku cast a meska cast an magistrat Bratislavy. asi tolko k tomu. dovolalal som sa presne viem kedy nam dojde vyuctovanie. teda do akeho terminu

slavomira236
4. jún 2024

@bublinka1426 a co ma s vyuctovanim za byt danove??

bublinka1426
4. jún 2024

@slavomira236 ved ano pochopila som, preco hned otazka. ved skusam pytam sa a zijem a odpoved mam. nehanbim sa vela a pytat. aspon sa dozviem je nieco na tom zle? 🙂
este stastie ze ma za opytanie nezastrelili lebo tu by ste hadam niektore hadzali granaty za otazky :D

pariska137
4. jún 2024

@bublinka1426 vyuctovanie za byt a dan z nehnutelnosti su dve uplne rozdielne veci. Vyuctovanie posiela spravca a dan z nehnutelnosti magistrat

autor
4. jún 2024

@andaluzia12 Dakujem za zdielanie skusenosti. Nam kazdy rok posielaju vyuctovania na e-mail, tak jedine, ze by bez oznamenia zmenili sposob dorucovania a postarka by nikoho v bytovke nezastihla 😀 . Mame tu dochodcov, mamicky na MD aj pracujuch na HO, tak tuto moznost moc nepredpokladam.

autor
4. jún 2024

@bublinka1426 Samozrejme, ze vsetko sa da obtelefonovat. Ja som na spravcovsku spolocnost poslala cez vikend e-mail, ktory zostal bez reakcie. Tak predtym, ako tam zatelefonujem by som rada vedela, ako mam prava, moznosti a s cim mozem argumentovat, kedze z najvacsou pravdepodobnostou si oni nesplnili svoju zakonnu povinnost.

k1k1na
4. jún 2024

My mame velmi dobrú skúsenosť s občianskym združením podpora spravy, mozem len odporučiť, my zvažujeme možnosť SVB a ekonomiku od nich a mame pokoj

zuzanaete
4. jún 2024

@bublinka1426 Pleties si to s danami.

zuzanaete
4. jún 2024

Kedysi som to zistovala a vlastnici neboli povinni platit poplatok spravcovi. Detaily si uz nepamatam.

bublinka1426
4. jún 2024

@zuzanaete pardon, vazne. :/

moni73
5. jún 2024

Nemusite platit poplatok za spravu. Z "najomneho" za jun si odpocitajte tu sumu + oznamte v maili spravcovi.