Rizikové poistenie - za a proti

10. jan 2022

Zdravím priateľ má v pláne uzavrieť rizikové poistenie, má hypotéku na byt. Prosím myslíte, že takéto poistenie je dôležité a oplatí sa? Chce to hlavne ak by náhodou dlhšie vypadol na PN aj keď aktuálne je úplne zdravý ani nikdy nemal žiadne hlbšie zdravotné problémy ale viete ako; za týždeň môže byť inak ale aj nemusí. Ďakujem za rady.

zafir01
10. jan 2022

ak mam hypoteku, a nie som dost bohata, urcite rizikove poistenie je pre mna nevyhnutnost, ja aj manzel ho mame s klesajucou poistnou sumou sumou

jakubvojcik
10. jan 2022

Áno je to určite dôležité. Nie iba pri PN, to je za mňa ešte pomerne malé riziko lebo niekoľko mesiacov väčšinou ľudia vedia vykryť, ale hlavne kvôli invalidite a smrti by som to odporúčal. Akurát nie priamo cez banku - bude sa to viazať na produkt, bude sa kryť iba hlavný dlžník čo je často nelogické, nepokryje sa invalidita aj čiastočná ale len plná a tak ďalej.. prípadne si môžete k tomu prečítať viac v mojom príspevku kde o tom píšem ak vám to pomôže:

https://www.facebook.com/JVfinance/photos/a.114...

katkakatarinka
11. jan 2022

Určite je potrebné rizikové poistenie. Nastaviť parametre podľa potreby - PN, denné odškodné v prípade úrazu, smrť, invalidita...
Ako už bolo spomenuté, priamo cez poisťovňu alebo finančného agenta, nie cez banku. V prípade, že by ste potrebovali pomôcť a vysvetliť, kontaktujte ma.