Riadite sa týmto ako ušetriť energie v domácnosti ?
https://www.siea.sk/bezplatne-poradenstvo/publi...
@jaga18 be sro jnja ,ale daktore veci ohľadom šetrenia som nevedela. Sú to ok tipy
Veď to aj ja,ale napr o faktoroch veciach som nevedela ako ušetriť, a sú celkom nenarocn na realizáciu
My sa snazime setrit dlhodobo energiami, nie kvoli peniazom, ale kvoli ekologii. Slovaci su extremne nauceni plytvat vsetkym. V celom byte/dome rozsvietene svetla, vykuruje sa na 25-26 stupnov, plytvane pitnou vodou, nie sme schopni ani ten blby odpad separovat. Mozno extremne zdrazenie aspon niektorych ludi prinuti sa zamysliet.
Prešla som to a nie je tam nič čo by som nevedela. Ale ja som už stará herka.
To je super dakujem vela rad sa naucim vyuzivat👏👏👏👏👍👍
Nevadi, niekomu staci zdravy rozum, a my druhi zo zdravym rozumom, si nieco z toho vezmeme😇😇😇👍
Ja ked mam radiator v obyvacke na 3 je ladovy na 4 mierne vlazny.Musim mat na 5 aby bol aspon taky teply ako ostatne na 3.milion raz som to riesila ale vraj to treba odvzdusnit u najvrchnejsieho suseda ale on to robit nebude a do bytu si nikoho nepusti.Nevie niekto poradit co s tym?
Nič, čo by sme nevedeli a doteraz nevyuzivali tam nie je. Smutné, že dnes toto treba učiť dospelých, boli časy, keď to bola samozrejmosť. Ale radšej neskoro, ako vôbec 👌👍 Treba začať šetriť a neplytvat energiami, nie len kvôli ich cenám, ale aj kvôli našim deťom a našej planéte.
@nikha2809 za správcom ísť ? Či to nepomôže ?
5 rokov chodim, vzdy mi povie to.iste
@nikha2809 len to bude treba pravidelne riešiť, možno aj viac raz za zimu odvzdusnit. My sme tak na byte aj 3-4 krát za zimu odvzdusnovalu, čo pol radiátory nešlo napr.
@nikha2809 u nás sme mali ten problém v kúpeľni. Sprostá suseda, to sa neda inak nazvať, ma 4 roky otravovala ze vraj neviem odvzdusnit. Prd makový, dole na trúbke bol ventil co bol priskrteny, z bytového ho pekne otvoril a hla, zrazu sa kúrilo. Odvtedy som zistila ze nejaký pako to robi kazdy rok, prečo to netuším.
Snazime sa tym riadit.
Skutocne na slovensku su ludia zvyknuti EXTREMNE plytvat. Nerobime to iba kvoli peniazom (my mame preplatky vzdy), ale najmä kvoli zdrojom, ekologii, a celkovo mam rada striedmost, rozumnost a neznasam prekurene priestory. A tiez je to dobre aj kvoli zdraviu.
O tomto som nevedela ale väčšinu dodržiavame, len tú krátku sprchu neviem natrenovat 🙈
@zmrzlinka2021 presne to je dalsi aspekt, ze travit cas v prekurenom priestore so suchym vzduchom nie je ani zdraviu prpspesne. Potom clovek vylezie von, raz ho ofukne a je chory.
Nečítala som tieto rady, ale riadim sa zdravým rozumom 👌