Revolut účet

1. dec 2023

Ahojte, kamarát ma poprosil či by som mu nevytvorila Revolut účet pretože jemu sa už nedá jeden už má. Potrebuje si previesť doláre. Rovno sa spýtam keďže je tu veľa skúsených inteligentných žien. Je to kravina alebo mu mám pomôcť? Prečo si neprevedie cez svoj účet? Mám strach o svoje údaje atď. Ďakujem za rady

pieksamaki
1. dec 2023

Ja by som do toho nesla...nech si kazdy riesi svoje veci sam. Je svojpravny..

autor
1. dec 2023

@pieksamaki a ako ho odmietnuť aby sa neurazil alebo niečo podobné?

guudy
1. dec 2023

Nechod do toho. Nech si riesi sam. Jeho problem.

autor
1. dec 2023

@guudy prečo nie? Čo sa môže stať?

tykat
1. dec 2023

Povedz, ze tej banke neveris a nechces aby tam boli tvoje udaje. Hotovo, snad najde ineho hlup... "kamarata".

tykat
1. dec 2023

Co sa moze stat? Napr.tam prevedie peniaze z trestnej cinnosti, alebo tam nasmeruje podvodne platby a potom ich bude od teba chciet poslat niekam inam...

autor
1. dec 2023

@tykat no veď áno to chce poslať ich potom jemu na účet do tatry. Ale ako to ublíži mne keď to budú podvodné peniaze?

petamich
1. dec 2023

nechapem a na co mu je druhy Revolut ucet? preco nemoze pouzit ten co ma? ved Revolut je super prave v tom, ze tam mam asi 5 "uctov" kazdy v mene aku som prave potrebovala

sa ho spytaj, preco nemoze pouzit ten co uz ma, som zvedava na dovod

povedz mu, ze si nechces zakladat produkt na svoje meno, poskytnut svoje osobne udaje a potom este riesit rusenie atd., ze s tymto mu nepomozes a hotovo

autor
1. dec 2023

@petamich on tvrdí že nemôže cez svoj lebo je tam nejaký limit a na novom účte nie je žiadny

tykat
1. dec 2023

Tak ked ti nestaci ze cez teba niekto bude prat peniaze, tak hor sa do toho, potom napis co za kulehu v tom bolo.
By ma zaujimalo odkial si tam chce poslat dolare ktorych je tak vela ze sa nezmestia na jeho Revolut ucet ale vie ich potom z tvojho Revolutu poslat do Tatry. Bajkar.

petamich
1. dec 2023

nie je tam limit ale ak prekrocis rocny threshold, tak ta poziadaju a zdokladovanie povodu penazi (bezna prax aj na slovensku), je to prevencia proti praniu spinavych penazi atd.

ak su to kosher peniaze, tak asi nema problem zdokladovat ich povod a ak nie su, tak moje meno by som nechcela mat spojene s takouto cinnostou

autor
1. dec 2023

@tykat ja sa len pýtam na reálny dôvod lebo samej mi to ligocky nevychádza a nechce sa mi uveriť že by ma zneužil na nejakú takúto činnosť. Taktiež potrebujem argumenty pre neho prečo nie. A veru s týmto nechcem mať nič spoločné pretože odpovedi na otázku odkiaľ má toľko peňazí že to nemoze riešiť cez svoj účet sa vyhýba.

autor
1. dec 2023

@petamich aha a sme doma. No poistil sa aj v prípade že by som ho poslala za mamou nech mu pomôže rovno povedal že aj jeho mama tam má účet a nedá sa ani cez ňu. Čo je tiež dosť od veci. Prestal odpisovať lebo som sa asi až moc pýtala. Zaujímavé.

petamich
1. dec 2023

tak uz len tu by mi blikala kontrolka a riadna - lebo ak su to ciste peniaze, lebo som zdedila, dostala dar od rodicov, predala auto, dostala odstupne....cokolvek (u nas nad 15 tis. ak sa nemylim to banka preveruje), tak nemam problem to zdokladovat, pricom nepozaduju neviem ake brutalne dokumenty 🤷‍♀️ ak sa odpovedi vyhyba, tak to bude nejaka ciernota, lebo ak ste taki kamarati, ze ta ziada o takuto sluzbu, asi by nemal mat problem povedat Janka zdedil som

vtipne, cela rodina ma tooooolko penazi, ze nemoze pouzit ich ucet 😂 inak ak je to vysoka suma, ty by si to musela dokladovat tiez, alebo by ti poslal xkrat mensiu (u nas totiz preveruju nad sumu x a je im jedno, ze ci je ucet novy, stary...)

autor
1. dec 2023

@petamich má to len predsa nejaký limit

petamich
1. dec 2023

skus googlit dalej 🙂

autor
1. dec 2023

@petamich 😀 ktovie čo je za tým je to divné celé prestávam mu veriť.

petamich
1. dec 2023

je to maximalne cudne 🙂 kazdopadne ty musis mat z toho nejaky pocit, daj na svoje pocity

petamich
1. dec 2023

toto je to, co si sem pridala aj ty, akurat bez poslednej dolezitej vety a to je to co ti vravim

Can I receive large amounts of money into my Revolut account?
There are no limits for adding money to your Revolut account by bank transfers.

Your account has an annual top-up limit, which includes all top-up methods, including internal transfers, card top-ups and Apple/Google Pay top-ups.

Annual top-up limits vary for each user and reset every year. If you exceed your limit, you will be asked to provide a Source of Funds (SOF) document.

muchotrafka298
1. dec 2023

Ja by som sa nedala zatiahnut do ziadnych takychto pochybnych kseftov, kamarat nekamarat. Mne by to bolo jedno, lebo by som nechcela skoncit v base alebo v horsom pripade aj mrtva. Lebo nevies, ci niekomu nechce cez teba prat prachy z nelegalnej cinnosti. Ano viem, vyznieva to ako sci fi ale nie je. Preto to nebude jeho ucet, bude tvoj a co sa tam bude diat, spajane s nim nebude. A keby k niecomu doslo, tak budu organy cinne v trestnom konani preverovat teba, lebo tvoj je ucet a on zaprie aj nos medzi ocami v takom pripade.

autor
1. dec 2023

@petamich ano to mi hovoril teraz sme volali že on už prekročil ten ročný limit a obnoví sa mu až o 4 mesiace. Takže on ak priloží ten dokument Čičo tam píšu tak by mu to vlastne aj šlo?

autor
1. dec 2023

@muchotrafka298 povedal že hneď po prevode môžem účet zrušiť

muchotrafka298
1. dec 2023

Sa na to pozri z ineho uhla. Preco on potrebuje niekoho, kto si zalozi ucet na ktory on posle prachy a pojdu odtial dalej? Oni tiez tam nie su uplne udereni, ze si zalozis v pondelok ucet, v utorok ti tam pridu tisice EUR a v stredu ich prevedies dalej a ucet zrusis. Pride ti to OK? Ak ano, chod do toho a zvaz mozne nasledky. Preco nepoprosi nejakeho rodinneho prislusnika?

cierny_konik
1. dec 2023

Nerobil by som to.

Bud sa jedna o limit, ktory ma na konverziu z USD/EUR a to si vy vyriesit 10 Eurovym poplatkom za vyssi program.

Alebo chce prevadzat vacsie objemy penazi, ktore podliehaju pravidlam proti praniu spinavych penazi (AML) a ked chces ty pripadne vysvetlovat banke/financnej policii povod penazi, tak smelo do toho.

V horsom pripade by si este mohla byt zneuzita ako biely kon,

Okrem Revolutu existuju aj ine alternativy ako si previest peniaze. Ked nechce standardne banky, stale moze cez Wise, atd.

autor
1. dec 2023

@muchotrafka298 Neviem neviem už určite aj lutuje že má o to požiadal lebo vôbec nevie otvorene odpovedať odkiaľ tie peniaze pramenia. Máte pravdu ženy ďakujem že ste ma uviedli na pravú mieru 🙈❤️

autor
1. dec 2023

@cierny_konik áno on chce z USD na EUR

maranco
1. dec 2023

Môže si založiť bezplatný USD účet vo FIO banke, tam si dá poslať všetko a postupne si bude prevádzať na € cez Revolut a Wise.
Ak by si "požičala" svoj účet inému porušíš zmluvu s bankou. A ešte budeš mať ty problémy s políciou ak sú to nelegálne peniaze.

Rovnako ak má exekúciu a na tvoj účet si dá posielať výplatu a ty mu dáš kartu aby si vyberal z bankomatu alebo mu budeš vyberať, ak na to príde exekútor zablokuje aj tvoj účet.

maranco
1. dec 2023

Alebo obchoduje s kryptomenami, predal ich a nechce uviesť zisk do daňového priznania. Tak to preperie cez teba. To rieši finančná správa.

autor
1. dec 2023

@maranco áno pravdepodobne to budú kryptomeny. Ako to rieši finančna správa?

muchotrafka298
2. dec 2023

Kolko tisic Ti slubil za tuto “pomoc”??? Ked uz mas riskovat. On proste hlada niekoho, cez koho si preperie svoje prachy. Kratenie dane je mimochodom trestne. Nech hlada dalej, mozno niekoho najde kto sa na toto da.